20 Şubat 2015 Cuma 09:44
ANKARA'DA KARIN ÖTEKİ YÜZÜ

-HER MEVSİM AYRI BİR GÜZELLİĞE BÜRÜNEN BAŞKENT PARKLARI, BEYAZ ÖRTÜSÜYLE DE ADETA BÜYÜLEDİ

-BAŞKENT ANKARA’DAKİ YOĞUN KAR YAĞIŞI, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DEV PARKLARINDA KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU

KarYoğun kar yağışıyla birlikte bembeyaz bir görünüme kavuşan Başkent’te, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen dev rekreasyon alanları da beyaz örtülü görüntüsüyle adeta kartpostallık bir görüntüye kavuştu.
Kış mevsimin yoğun yaşandığı Başkent’te, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen ve Ankaralıların sosyal, eğlence ve dinlence alanı olan dev parklarda kar yağışı ile muhteşem görüntüler ortaya çıktı.
Ankara’nın dört bir tarafında yapımı gerçekleştirilen ve her mevsim ayrı bir renge ve güzelliğe bürünen Mogan Parkı, Dikmen Vadisi, 50. Yıl Parkı ile Gençlik Parkı gibi birbirinden güzel dev rekreasyon alanları beyaz örtüyle kaplanırken, karın keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlar da parklara koştu.
Yazın yeşilin huzurlu tonlarıyla parklarda dilediğince dinlenen Başkentliler, kışın ise bu alanlarda soğuğa aldırış etmeden ağaç üzerindeki karın oluşturduğu manzaranın tadını çıkarttılar. Parklar bu kez de her yeri bembeyaz bir örtü gibi saran üzerindeki kar ile Başkentlilerin anı fotoğraflarında kartpostalları aratmayan görüntüler oluşturdular.

-YÜRÜYÜŞ YOLLARI TEMİZLENDİ…
Vatandaşların daha rahat sporlarını yapabilmeleri daha güvenli bir gezinti sağlayabilmeleri için Büyükşehir Belediyesi personelleri tarafından parklardaki yürüyüş yollarının temizliği de ihmal edilmedi.
Kar yağışı ile birlikte Başkent’in tüm parkları ayrı bir güzellik sergilerken, kuş sesleri arasındaki Mogan’ın eşsiz göl manzarası adeta ziyaretçilerine huzur veriyor. Ankara’nın ilk seyir terası olan 50. Yıl Parkı’nda bembeyaz bir Ankara manzarası da görenleri büyülüyor. Dikmen Vadisi’nin karlarla kaplı ağaçları arasında gezinti yapan Başkentliler, şehir merkezinde yeşil, beyaz ve mavinin bir araya geldiği Gençlik Parkı’nda ise hoşça vakit geçiriyorlar.