Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ASKİ, ÇOCUKLARA "SUYUN HİKAYESİ"Nİ ANLATIYOR

Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, “Su Tasarrufu Eğitim Projesi” kapsamında hazırladığı "ASKIDS" seri kitaplarına, “Barajlardan Musluğa Suyun Hikayesi" isimli yeni bir kitap daha ekledi.

22 Temmuz 2015 Çarşamba 13:33
ASKİ, ÇOCUKLARA "SUYUN HİKAYESİ"Nİ ANLATIYOR

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ÇOCUKLAR İÇİN HAZIRLANAN “BARAJLARDAN MUSLUĞA SUYUN HİKAYESİ" ADLI KİTAPTA SUDA TASARRUFUN ÖNEMİ ANLATILIYOR
-KİTAP, İNTERNET SİTESİNDEN DE ÜCRETSİZ OLARAK İNDİRİLEBİLİYOR

2E7A0572.jpgBüyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, “Su Tasarrufu Eğitim Projesi” kapsamında hazırladığı "ASKIDS" seri kitaplarına, “Barajlardan Musluğa Suyun Hikayesi" isimli yeni bir kitap daha ekledi.
"ASKIDS" serisinin kendi adını taşıyan ilk kitabıyla su tasarrufu yöntemlerini çocuklara eğlenceli bir dille anlatan ASKİ'nin, renkli bir içerikle bastırıp dağıttığı “Barajlardan Musluğa Suyun Hikayesi” isimli ikinci kitap, ASKİ'nin internet sitesinin "https://www.aski.gov.tr/askids/" linkinden ücretsiz de indirilebiliyor.
"İnci" isimli bir kız çocuğunun, yağmur sonrası gittiği parkta, bitkilerin üzerinde bulunan bir su damlacığıyla tanışması sonucu gelişen öyküde, "Damlacık" isimli karakter, suyun oluşumunu ve dönüşümünü anlatıyor. Barajları dolduran suyun musluklara kadar ulaşan aşamasında hangi süreçlerden geçtiği anlatılan kitapçıkta, su tasarrufunun önemine ilişkin ilginç bilgiler de veriliyor.
Kitapçığın sonunda ise yine suyla ilgili birbirinden eğlenceli bulmacalar ve boyama alanları bulunurken, çocukları özendirmek için ASKİ tarafından hazırlanan bir sertifika da yer alıyor.

-"ÇOCUKLARI ÖZENDİRİYORUZ"
Çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla projeler ürettiklerini belirten ASKİ yetkilileri, su tasarrufu bilincini çocuklara küçük yaşlarda kazandırmak için eğlenceli kitapçıklar bastırdıklarını söyledi.
ASKİ tarafından “Suyuma Sahip Çıkıyorum” sloganıyla başlatılan proje kapsamında basılan kitapların okullarda ücretsiz dağıtıldığını ifade eden yetkililer, “Öncelikle anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin bilinçlendirilmesini hedefliyoruz. ASKIDS kitapçıkları, çocukların anlayacağı dille hazırlanmış eğitici ve öğretici bir bilgi kaynağıdır. Kitapçıklarımız Ankara’daki tüm okullara dağıtılmakta ve dijital olarak web sitemizde yayınlanmaktadır” diye konuştular.

ASKİ, ÇOCUKLARA "SUYUN HİKAYESİ"Nİ ANLATIYOR
ASKİ, ÇOCUKLARA "SUYUN HİKAYESİ"Nİ ANLATIYOR
ASKİ, ÇOCUKLARA "SUYUN HİKAYESİ"Nİ ANLATIYOR