Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Aski’den Kan Bağışı…

-ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI, KIZILAY’IN KAMPANYASINA DESTEK AMACIYLA KAN BAĞIŞINDA BULUNDU -GENEL MÜDÜR KAYA; “YAŞAMIN KAYNAĞI OLAN SUYU VATANDAŞLARIMIZA 24 SAAT KESİNTİSİZ TEMİN EDEN KURUMUMUZ, KAN BAĞIŞIYLA DA HASTALARA CAN VERİYOR”

23 Şubat 2012 Perşembe 15:28
Aski’den Kan Bağışı…

kizila_kan_200.jpg

ASKİ Genel Müdürlüğü, Kızılay’ın ülke genelinde yürüttüğü Kan Bağışı Kampanyası’na personeliyle destek oldu.

Kızılay’la yürütülen çalışmalar kapsamında  ASKİ’nin Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan Genel Müdürlük Binası’nda kan bağışı standı kuruldu. Kampanyaya büyük ilgi gösteren ASKİ çalışanları, kan vermek için sıraya girerken, insan yaşamına katkı sağlayan böyle bir kampanyanın bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydettiler.

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya da kan vermenin hayat kurtarmak demek olduğunu ifade ederek, “Yaşamın kaynağı olan suyu vatandaşlara 24 saat kesintisiz temin eden kurumumuz, insan yaşamının bir diğer kaynağı olan kan için de bağışta bulunarak hastalara can veriyor ” dedi.     
Bağışlanan kan ile belki de birçok insanın hayatının kurtarılacağının altını çizen Genel Müdür Kaya, kan bağışının bir alışkanlık haline gelmesi gerektiğini vurguladı. ASKİ Genel Müdürü Kaya, “Acil durumlar dışında da düzenli kan vermenin insan sağlığı açısından çok önemli olduğu uzman hekimler tarafından sürekli vurgulanıyor. Kan vermek bir alışkanlık haline gelmelidir. Bu tür uygulamalar daha da genişletilmeli ve yaygınlaştırılmalıdır. Kampanyayı düzenleyen Türk Kızılay’ına ve destek olup kan bağışında bulunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Böyle kampanyalara destek olunması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu