Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ASKİ ve EGO’nun 2011 Yılı Faaliyet Raporuna Onay…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISINDA, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE BAĞLI KURULUŞLARI ASKİ VE EGO’NUN 2011 YILI FAALİYET RAPORLARI KABUL EDİLDİ -BELEDİYE MECLİSİ’NDE AYRICA ÇEŞİTLİ MADDELER DE GÖRÜŞÜLEREK KARARA BAĞLANDI

16 Nisan 2012 Pazartesi 16:54
ASKİ ve EGO’nun 2011 Yılı Faaliyet Raporuna Onay…

 Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşları olan ASKİ ve EGO’nun 2011 yılı faaliyet raporları, Belediye Meclisi toplantısında kabul edildi.
 Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında toplanan Meclis toplantısında, diğer önemli maddeler de karara bağlandı.
 Alt yapı tesis çalışmaları nedeniyle yapılan kazıların ardından, çalışmayı yapan kuruluşların tahrip edilen yeri onarıp, Büyükşehir Belediyesi’ne veya ilçe belediyelerine teslim etmelerini öngören Başkanlık Yazısı oy birliği ile kabul edildi.

faaliyet_raporu_400_2_16042012.jpg

 Konuya ilişkin bilgi veren Başkan Gökçek, “Ankara’da bol miktarda alt yapı kazıları var. Biz bugüne kadar, iyi yapamadıkları için kimseye müsaade etmiyorduk. Ancak çalışmaların artması nedeniyle AYKOME’ye başvuruların bin kilometreyi geçtiğini gördük. Yetişebilmek mümkün değil. Teminat almak suretiyle kendiniz yapın diye müsaade ettik. Yapın ve teslim edin. İyi yapmazlarsa teminatlarını kaybedecekler” dedi.
Oy birliğiyle kabul edilen diğer bir madde de “Yaşanabilir Toplumlar için Uluslararası Ödülleri” 2013 finalinin Ankara’da yapılmasına ilişkin Başkanlık yazısı oldu. Birleşmiş Milletlerin Çevre Programı ortaklığında kurulan “Yaşanabilir Toplumlar için Uluslararası Ödülleri” özel değerlendirme kuruluşu LivCom’dan 2011 yılında 3 ayrı ödül alan Ankara Büyükşehir Belediyesi, karar ile birlikte ile dünyanın önde gelen başkentlerinde düzenlenen organizasyona ev sahipliği yapacak. 

-HARTUM’A MOBİL EKMEK FIRINI-
Engellilerin sorunları ve çözüm yollarına ilişkin Bilkent Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin bir araştırma yapması ve proje üretmesine ilişkin Başkanlık yazısı da oy birliği ile kabul edilirken, Ankara’nın kardeş kenti olan, Sudan’ın başkenti Hartum’da en önemli besin maddelerinden olan ekmek üretiminde sıkıntılar yaşanması ve yardım talep etmeleri nedeniyle, bölgeye mobil ekmek fırını gönderilmesi de Meclis üyelerinin, “evet” oyuyla karara bağlandı.
Yardım meleği Büyükşehir Belediyesi’nin, zor durumda olan, doğal afetlerle mücadele eden ve ihtiyaç sahibi ülke ve şehirlere uzattığı eli, bu kez de Hartum’da olacak. Bu tür yardımlara hassasiyetle “evet” diyen Meclis üyelerine seslenen Başkan Gökçek, maddeye bu tür ihtiyaç durumlarında hazır halde beklemesi için 5 adet mobil fırının da yeniden yapılarak, envantere alınması teklifini de üyeler oy birliği ile kabul etti.
İsveç’in Başkenti Stockholm’de 4-5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Anadolu Kültür Festivali’ne, Büyükşehir Belediyesi folklor ekibinin gönderilmesi de karara bağlanırken, Çubuk’ta yağışlı mevsimlerde akarsu yataklarında çeşitli tahribatlar olması ve taşkınların meydana gelmesi sebebiyle Büyükşehir Belediyesi’nin çalışma yapması da oy birliğiyle kabul edildi.
Konya Yolu’nun Gölbaşı’ndan geçen kısmında üst ve alt geçit yapılmasına ilişkin Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı da üyelerin oy birliği ile karara bağlandı. Böylece Ankara Konya karayolunun kesintisiz hale getirilmesi için Ankara Konya Yolu Gölbaşı üst geçit çalışması Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacak.
OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nin Uzay Çağı Caddesi Üst geçit talebine de olumlu cevap veren Belediye Meclisi üyeleri, söz konusu üst geçidin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasını oy birliğiyle kararlaştırıldı.

-2011 FAALİYET RAPORLARINA MECLİS ONAYI…
 Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşları ASKİ ve EGO’nun 2011 yılı faaliyet raporları da Meclis Grup Başkan Vekillerinin konuşmaları ve oylarının ardından kabul edildi. “Genel Bilgiler”, “Amaç ve Hedefler”, “Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler”, “Kurumsal Kabiliyet ve Kapasitenin Değerlendirilmesi” ile “Ekler” adı altında 5 ayrı bölümden oluşan faaliyet raporlarının meclis üyelerine dağıtılmasının ardından Grup Başkanvekilleri birer konuşma yaparak, değerlendirmelerde bulundular.
 MHP Grup Başkanvekili Hamit Yavuz, CHP Grup Başkanvekili Fazıl Güleken, MHP’li üye İbrahim Uyar ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nihat Özçelik’in konuşmalarının ardından faaliyet raporları ayrı ayrı oylandı. Oylamalar sonucu Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO’nun 2011 yılı faaliyet raporları Meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

-DİĞER BAZI KARARLAR
 Başkent’e ilişkin Belediye Meclisi’nde görüşülen ve kararlaştırılan maddelerden bazıları şöyle:
-Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından yeni yaptırılan ve yaptırılacak olan taksi duraklarının, Şoförler Odası’na tahsisi ile ilgili Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası ile protokol yapılması,
-Mesire alanlarının daha etkin hale getirilerek (Göl kenarına tesisler, yürüyüş ve bisiklet yolları, gezinti seyir terasları gibi) doğa turizm alanı olarak sunulması,
-Ankara’nın bütün girişleri boyunca orta refüjlerin renkli ışıklarla aydınlatılması için gerekli çalışmaların yapılması,
-Asfalt vergisi adı altında alınan harçlar konusunda vatandaşları bilgilendirici broşürler bastırılıp, dağıtılması,
-E-belediyecilik konularında bilgi ve deneyimlerin artırılarak, bu konuda Dünyanın önde gelen belediyeleri ile etkin işbirliği sağlanması için “Dünya Kentler ve Yerel Yönetimlerin
e-Yönetimleri Teşkilatı’na” üye olunması,
-Kente sağlıklı sebze ve meyve sunulabilmesi için Toptancı Hal dışında, kente sebze ve meyve girişinin yasaklanması ve ürün kayıt defteri olan üreticilerden mal alımlarının gerçekleştirilebilmesi, organik sertifikalı mal üretimi için yapılabilirliklerin araştırılması,
-Kaldırımlara araç park edilmesi nedeniyle oluşan sıkıntıların ve şikayetlerin önüne geçilmesi için Emniyet ile görüşmeler yapılarak, tedbirlerin alınması,
-Apartman, site ve toplu yaşam alanlarında bulunan su depolarının temizliği, klorlanması ve tüketicilerin sağlıklı su tüketimleri için gerekli önlemler ve bilgilendirmelerin yapılması.