Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Astana’da Ankara Günleri”...

-Başkan Gökçek, Atatürk Anıtı’na Çelenk Koydu -Kazakistan’ın Başkenti Astana’da Düzenlenen Ankara Günleri Büyük Bir Heyecanla Devam Ediyor

02 Şubat 2011 Çarşamba 03:01
“Astana’da Ankara Günleri”...

1.JPG

Kazakistan’ın bağımsızlığının 20. yılı etkinlikleri nedeniyle düzenlenen “Ankara Günleri”ne katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent Astana’da bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.Astana’da Türk Büyükelçiliği yanındaki Atatürk Parkı içinde bulunan Atatürk Heykeline, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Astana Valisi İmangali Tasmagambetov  düzenlenen resmi bir törenle çelenk koydular. 

2.jpg
Astana’daki  “Ankara Günleri” etkinliklerine katılmak üzere gelen heyetin de hazır bulunduğu törene çok sayıda Kazak vatandaş da katıldı.Başkan Gökçek’e alkışlarla sevgi gösterilerinde bulunan  Kazak halkı Başkanla fotoğraf çektirdiler. 

          
-BAŞKAN GÖKÇEK, NAZARBAYEV  ÜNİVERSİTESİ’NDE…  

3.jpg

Başkan Gökçek, törenin ardından Başkent Astana’da yeni açılan Nazarbayev Üniversitesi’ni ziyaret etti.Eğitim hayatına geçen yıl başlayan ve farklı mimarisiyle dikkat çeken Üniversite’yi Başkan Gökçek’e Rektör Shigeo Katsu gezdirerek bilgiler verdi.
 
-DEV AKVARYUM MERKEZİ HAYRAN BIRAKTI 

Başkan Gökçek ve beraberindeki heyet, çeşitli etkinliklerle dolu dolu geçen Ankara Günleri’nin son gününde Dünya’nın üçüncü büyük Akvaryumu kabul edilen olan “Duman Akvaryum”u gezdi. 
Farklı denizlerden gelen ve tatlı sularda yaşayan balıkların sergilendiği Akvaryumu merakla inceleyerek bilgiler alan Başkan Gökçek, akvaryum içinde balık adamlar tarafından yapılan ilginç  gösteriyi de büyük bir hayranlıkla izledi.Astana’da Ankara Günleri etkinlikleri geceleri konser ve kültür gruplarının gösteriyle coşku içinde geçerken, Başkent heyetinin gündüz programları ise Astana’nın önemli merkezlerine yapılan ziyaretlerle geçiyor. 

4.jpg
Kazakistan’ın 13 yıl önce Başkent olmasının ardından kısa bir süre içinde yeniden inşa edilen Astana hem geniş caddeleri,  hem de birbirinden farklı mimariyle inşa edilen binalar büyük ilgi  çekiyor.    

-Ankara Günleri Kapsamında Kazakistan’ın Başkenti Astana’da Bulunan Başkan Gökçek, Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki Ankara Bahçesi’nin Açılışını Gerçekleştirdi
- Açılışta Yunus Emre Kültür Merkezi Kursiyerlerinin Sunduğu Gösteriler Büyük İlgi Gördü

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Astana’da düzenlediği “Ankara Günleri” etkinlikleri gündüz ayrı gece ayrı etkinliklerle devam ediyor.
Astana Ankara Günleri kapsamında, Başkan Gökçek, geçen yıl hizmete giren Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki Ankara Bahçesi’nin açılışını gerçekleştirdi. 
Açılışa Başkan Gökçek’in yanı sıra, Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Lale Ülker ve Ankara Heyeti,  Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Aslan ile Kazak kursiyer ve aileleri katıldı

5.jpg
Açılışa katılanlar tarafından ellerinde Kazak ve Türk bayrakları ile karşılanan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce kültür merkezinin bahçesinde oluşturulan ve Ankara'nın simgesi haline gelen kedilerin heykelinin bulunduğu parkın açılışını yaptıktan sonra  parkta oynayan çocukları bir süre salıncakta salladı.
Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Kazakistan'ın ünlü halk şarkıcısı Marat Omarov, “Ankara-Astana” ile “Türkiye-Kazakistan” adlı içinde kardeşlik ve dostluk hikayelerinin anlatıldığı iki şarkıyı seslendirdi.
 Programda Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki kursiyerler, Can Yücel'in ''Can Evimden  Baktım Sana'' adlı şiirini okurken, ayrıca bir başka kursiyer de  Sezen Aksu'nun “Sen Ağlama” adlı şarkısını  heyetle birlikte seslendirdi.