Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

AVRUPA ÖDÜLÜ ALAN KENTLER BİRLİĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, “Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2014 Genel Kurulu”, “ Ankara Deklerasyonu”nun okunup kabul edilmesiyle tamamlandı.

08 Eylül 2014 Pazartesi 08:56
AVRUPA ÖDÜLÜ ALAN KENTLER BİRLİĞİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN  “AVRUPA ÖDÜLÜ KAZANAN KENTLER BİRLİĞİ GENEL KURULU” ANKARA DEKLERASYONU’NUN AÇIKLANMASIYLA TAMAMLANDI

-DEKLERASYONDA, “ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM KURSLARI KENTLERİMİZE İLHAM VERİCİDİR” DENİLDİ

-BAŞKAN GÖKÇEK:

“BAŞARILI BİR GENEL KURULU DAHA GERİDE BIRAKTIK”

-“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İÇİN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VALİLİK, ANKARA EMNİYETİ VE AİLE BAKANLIĞI OLARAK ORTAK ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, “Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2014 Genel Kurulu”, “ Ankara Deklerasyonu”nun okunup kabul edilmesiyle tamamlandı.     

Kurul toplantısının sonunda okunan deklerasyonda; “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mesleki ve Teknik Eğitim Kurslarının kentlerimize ilham verici niteliktedir” görüşü tüm katılımcıların önerisiyle ön plana çıktı.

Başkan Gökçek’in başkanlığındaki yapılan “Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2014 Genel Kurulu”,  gün boyu süren oturumların ardından tamamlandı.

ANKARA DEKLERASYONU

Genel Kurul Toplantısına katılan Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği’nin üye kentlerden gelen temsilcileri, oturumlarda, 2014 yılının ana AVRUPA ÖDÜLÜ ALAN KENTLER BİRLİĞİteması  olarak belirlenen ,“Kentlerimizde Ticaretin Geliştirilmesinde Yerel İdarelerin Rolü” ileGençlik Komitesi için belirlenen “Gençlerin Organize Suçlardan ve Uyuşturucu Bağımlılığından Korunması” konularından görüş alışverişinde bulundular.  Toplantıların ardından okunup tüm üyelerin evet oyu ile kabul edilen Ankara Deklerasyonu’nda özetle şu görüşlere yer verildi: 

“Avrupa 2020 Stratejisi Hedefleri dikkate alınarak, kentlerimizin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak amacıyla, şehirlerimizin planlanmasında istihdamı arttırıcı bir anlayışla sanayi ve ticaret alanlarının tasarlanmasının büyük öneme haiz olduğu vurgulanmıştır.

Eğitimden işgücüne, katılımdaki zorlukların farkında olarak; işgücü piyasasının ihtiyacı olan alanlarda üniversite, sanayi ve ticaret odalarıyla yakın bir işbirliği kurmalı, özellikle de gençlerin meslek edinmesine imkanlar sağlayan mesleki eğitim kurslarının açılmasının faydalı olacağı düşünülmektedir. Bu bağlamda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mesleki Teknik Eğitim Kursları kentlerimize ilham verici niteliktedir.

Turizm, kentlerimizde ticaretin geliştirilmesi ve ekonomik kalkınmanın sağlanabilmesi bağlamında itici bir güce sahiptir. Bu çerçevede kentlerimizdeki tarihi alanların korunması, cazibe merkezlerinin oluşturulması ve sağlık turizmi konularında çalışmalara ağırlık verilmesi sağlanmalıdır.

2014 yılı Gençlik Komitesi Toplantısı katılımcılarının tavsiyeleri doğrultusunda gençlerin her türlü istismara karşı korunması, uyuşturucu ve madde bağımlılıklarının önüne geçilmesi amacıyla gençlerimizin sosyal, kültürel ve eğitsel olarak desteklenmesi şartı ilkelerimiz arasında yer almaktadır. Bu bağlamda gençlere her türlü faaliyete erişebilecekleri merkezlerde sağlıklı bir gençlik dönemi geçirmelerine imkan tanınmalıdır.”

BAŞKAN GÖKÇEK: “ BAŞARILI BİR GENEL KURUL GERİDE BIRAKTIK”

Genel Kurulun kapanış konuşmasını yapan Başkan Gökçek, katılımcıların etkili sunumlarıyla başarılı bir genel kurulu daha geride bıraktıklarını belirtti. Başkan Gökçek, “Temsilciler en aktif şekilde konferansa katıldılar. Bundan dolayı teşekkür ediyorum. Biz de yaptığımız sunumlarda Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin sosyo-ekonomik kalkınmasındaki niyetimizi istekliliğimizi ve gayretimizi ortaya koyduk” dedi.

Katılımcılar adına kısa bir konuşma yapan Aiste Ramausıte, genel kurul katılımcıları adına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ekibine teşekkür ettiklerini belirterek, “Misafirperverliğiniz için tüm kalbimizle teşekkür ediyoruz. Oldukça güzel ve başarılı bir genel kurula ev sahipliği yaptınız. Ayrıca yaptığınız çalışmaları gerçek hayatta da görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

GENÇLİK KOMİTESİ ADINA YAPILAN KONUŞMALAR

Gençlik Komitesi adına söz alan Saliha Tuğçe Tosun, gençlerin organize suçlardan ve uyuşturucu madde bağımlılığından korunması amacıyla ihtiyaç duyulan sanatsal ve sportif faaliyetlerin Belediyelerce karşılanması gerektiğini söyledi. Tosun, “Maddi durum, sosyal statü ayırımı olmaksızın tüm gençlerin bu imkanlardan faydalanabilmesi ve erişim hakkının olması büyük bir önem taşımaktadır. Bu bağlamda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Merkezleri’nin başarıları kentlerimiz için güzel bir örnek teşkil etmektedir” dedi.

Düzenli aile yapısının, güçlü aile bağının gençlerin organize suçlardan ve uyuşturucudan korunması konusunda önemli olduğunu anlatan Tosun, şunları söyledi:

Ankara Büyükşehir Belediyesi toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik, bir kısmını görme fırsatı bulduğumuz 164 sosyal ve kültürel proje yürütmektedir. TBMM tarafından yapılan bir araştırmada Türkiye’deki Büyükşehirler arasında Ankara’nın suç oranı en düşük kent olduğu tespit edilmiştir. Bu da sosyal ve kültürel projelerin suç oranların düşürülmesindeki somut bir göstergesi olup, tüm şehirlerden beklentimiz sosyal ve kültürel projelere daha fazla kaynak ayırmalarıdır.”

Komite adına söz alan diğer konuşmacılar da özetle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik gerçekleştirdiği projelerin övgüye değer olduğunu belirttiler.

BAŞKAN GÖKÇEK: “UYUŞTURUCU İLE ETKİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Genel kurul Toplantısına katılan tüm gençlere teşekkür ettiğini kaydeden Başkan Gökçek, uyuşturucu ile mücadele de Ankara Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Ankara Emniyeti ve Aile Bakanlığı olarak ortak çalışma yaptıklarını söyledi.

Özellikle gençlere ve çocuklara yönelik uyuşturucu konusunda uyarıcı yayınlar yapacaklarını belirten Başkan Gökçek, “Belediye olarak bu çocukların tedavi edileceği yerler açacağız. Tabii ki öncelikle bu tür çocuklarımız bu bağımlılıktan kurtulmak isteyecekler. Yoksa bunları bu alışkanlıktan kurtarmak mümkün değil” diye konuştu.     

Başkan Gökçek, konuşmaların ardından konuklarına geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına özen gösterdiklerini ifade ederek, tüm konuklarına BELMEK’lerde üretilen ebru desenli tabloları hediye etti.

Birliğin 2014 yılı Aralık ayında yapılacak Yönetim Kurulu Toplantısı Almanya’nın Regensburg kentinde, 2015 yılı Genel Kurulu ve Gençlik Kurulu Toplantısı da Ukrayna’nın Kharkiv şehrinde gerçekleştirilecek.

AVRUPA ÖDÜLÜ ALAN KENTLER BİRLİĞİ
AVRUPA ÖDÜLÜ ALAN KENTLER BİRLİĞİ
AVRUPA ÖDÜLÜ ALAN KENTLER BİRLİĞİ
AVRUPA ÖDÜLÜ ALAN KENTLER BİRLİĞİ
AVRUPA ÖDÜLÜ ALAN KENTLER BİRLİĞİ
AVRUPA ÖDÜLÜ ALAN KENTLER BİRLİĞİ
AVRUPA ÖDÜLÜ ALAN KENTLER BİRLİĞİ
AVRUPA ÖDÜLÜ ALAN KENTLER BİRLİĞİ