AVRUPALI KONUKLAR ANKARA'YI GEZDİLER

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Ödül Alan Avrupa Kentleri Birliği Genel Kurulu ve Gençlik Komitesi için Ankara’ya gelen birlik üyeleri ve temsilcileri programın son gününde Ankara'da Büyükşehir Belediyesi'nin proje alanlarını gezdiler.

08 Eylül 2014 Pazartesi 08:56
AVRUPALI KONUKLAR ANKARA'YI GEZDİLER

-ÖDÜL ALAN AVRUPA KENTLERİ BİRLİĞİ GENEL KURULU İÇİN ANKARA'DA BULUNAN GENEL KURUL ÜYELERİ ANKAPARK'TAN, HACI BAYRAM'A, ANKARA KALESİ'NDEN

KUZEY YILDIZI'NA GÜN BOYUNCA ANKARA'YI TURLADILAR

-GENEL KURUL DELEGELERİNİ EN ÇOK ANKAPARK'IN BÜYÜKLÜĞÜ VE HACI BAYRAM CAMİİ ÇEVRE DÜZENLEMESİ ETKİLEDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Ödül Alan Avrupa Kentleri Birliği Genel Kurulu ve Gençlik Komitesi için Ankara’ya gelen birlik AVRUPALI KONUKLAR ANKARA'YI GEZDİLERüyeleri ve temsilcileri programın son gününde Ankara'da Büyükşehir Belediyesi'nin proje alanlarını gezdiler.

Programın son gününde Ankara turu yapan Birlik üyeleri ve temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden

Ankapark’ı gezerken şaşkınlıklarını gizleyemedi. Metrekare bazında Asya ve Avrupa’nın en büyük, Dünyada ise beşinci büyüklükte olan Ankapark’a Avrupalı konuklar hayran kaldı.

Programın ikinci durağında ise yapılan çevre düzenlemeleri, güvenlik seviyesi ve iki farklı dini inancın bir arada bulunduğu Hacı Bayram-ı Veli Camii ile Augustus Tapınağı oldu. Burada fotoğraf makinelerini ellerinden düşürmeyen üyeler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Ankara Kalesi gezilerini sürdüren üyeler, gördükleri karşısında adeta büyülendiklerini belirterek, "Tarihini ayağa kaldıran ve modern projelerini gördükten sonra Ankara, Avrupa Ödüllü bir kent olduğunu ve bunu ne kadar haklı bir şekilde elde ettiğini bir kez daha bizlere kanıtlamış oldu. Ankara'da gördüklerimizin yanı sıra gösterilen inanılmaz ilgiden sonsuz mutlu olduk. Teşekkürler Ankara, Teşekkürler Ankara Büyükşehir Belediyesi ve teşekkürler Sayın Başkan Melih Gökçek" diyerek düşüncelerini dile getirdiler.