26 Nisan 2013 Cuma 00:00
BAHÇIVANLIK KURSİYERLERİ SAHAYA İNDİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ BAHÇIVANLIK KURSU’NA KATILANLAR, ÖĞRENDİKLERİNİ PARK VE BAHÇELERDE UYGULUYOR

bahcivan.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Bahçıvanlık Kursu’na katılanlar, eğitimcilerinden öğrendiklerini park ve bahçelerde uyguluyor.
Bahçıvan adayları, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Söğütözü Fidanlığı ve diğer büyük parklarda sebzecilik, tohum ve çim ekimi yaptılar, ekim yapılabilecek alanların özelliklerini de öğrendiler.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, bu yıl da 3 dönem olarak düzenlenen kurslardan toplam 584 kişinin eğitim alacağını, ilk hafta teorik ve teknik bilgilerin verildiği kursların son haftasında Büyükşehir Belediyesi’ne ait Söğütözü Fidanlığı, Uygulama Parkı ve seralar ile Ankara’nın büyük parklarında kursiyerlere çeşitli uygulamalar yaptırıldığını bildirdi.
Kurs döneminin çok başarılı geçtiğini söyleyen Hatice Akgül, katılımcıların bitki budama, aşılama, ağaçlarda şekilli budama, peyzaj uygulamaları ile fidancılıkta üretim çeşitleri gibi temel konularda aldıkları teorik bilgileri, konusunda uzman personel ve üniversitelerden gelen hocaların eşliğinde sera ve parklara giderek uygulama imkanı bulduklarını kaydetti.

-“ÇEVRE BİLİNCİNE KATKI SAĞLIYORUZ”
Bahçıvanlık kursları ile Başkentlilerin çevre bilincine katkı sağladıklarını belirten Akgül, “Burada sorunlarını, üzüntülerini, yaşam telaşını bir kenara bırakıp hoşça vakit geçiren vatandaşlar ayrıca sebze fidanları, tohum ekimi, yeşillendirme, aşılama gibi çeşitli konularda bilgi sahibi oluyorlar. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin parklarında uygulama yapma şansı bulabiliyorlar” dedi.

-“DEPREMİ YAŞAYAN ÇOCUKLAR İÇİN PARKIN ÖNEMİ”
Türk Kızılayı’nda görev yaptığını belirten kursiyer Yusuf Özçelik, “Afet bölgelerinde, deprem sonrasında çocukların psikolojilerinin düzelmesinde çiçekler, yeşil alanlar, park alanları çok önemli. Yeşil alanlarda çalışmayı çok sevdiğim için geldim kurslara” diye konuştu.

-“EMEKLİLİK YILLARIMA YATIRIM YAPIYORUM”
Gazi Üniversitesi’nde şube müdürü olduğunu ve 4 yıl sonra emekli olacağını söyleyen Mehmet Ali Osman, “Emeklilik yıllarıma yatırım yapıyorum. Kurslardan çok şey öğrendim” derken, Akyurt’ta geniş bir bahçesi olduğunu belirten Mustafa Hikmet Maden ise Toprağın insanı dinlendirdiğini, bildiği bazı konuların da yanlış olduğunu anladığını ve kurslarda doğrusunu öğrenme fırsatı bulduğunu söyledi.