Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAHÇIVANLIK KURSU BAŞLADI

-Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Her Yıl Düzenleyerek Geleneksel Hale Getirdiği Bahçıvanlık Kursu’nun İlk Dönemi Başladı -3 Dönem Olarak Gerçekleşecek Kurslardan 584 Kişi Yararlanacak

17 Nisan 2013 Çarşamba 00:00
BAHÇIVANLIK KURSU BAŞLADI

-Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Her Yıl Düzenleyerek Geleneksel Hale Getirdiği Bahçıvanlık Kursu’nun İlk Dönemi Başladı

- 3 Dönem Olarak Gerçekleşecek Kurslardan 584 Kişi Yararlanacak

HAK_9192.jpg

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği “Bahçıvanlık Kursu”nun birinci dönemi başladı.

 Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen kursların ilk dönemi 26 Nisan tarihine kadar sürecek.

İki hafta boyunca 10 iş günü sürecek kursun ilk 5 gününde kursiyerlere konularında uzman 41 öğretmen tarafından teorik ve teknik bilgiler verilecek. İkinci 5 günde ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkez seralar, Söğütözü Fidanlığı ve Ankara’nın prestij  parklarında uzman hocalar eşliğinde pratik uygulamalar yapılacak. 

Açılış konuşmasını yaparak, kursiyerlere birer bahçıvanlık  eğitim seti veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Bahçıvanlık Kursu’na emekli ve ev hanımları başta olmak üzere değişik mesleklerden, kamu kurumlarının bahçe görevlilerinden ve her yaştan ortak paydası bitki ile çiçek sevgisi olan vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini açıkladı.  

-“KURSLARDAN 584 KİŞİ YARARLANACAK”

HAK_8.jpgHatice Akgül, kurslarda bahçıvan adaylarına salon bitkileri, bahçe bitkileri gibi iç ve dış bitkiler ile fidancılık, sebzecilik, bitki ilaçlaması ve budama gibi konuların teorik ve pratik olarak öğretildiğini anlattı.

Akgül, “Bu yıl onuncusu düzenlenen Bahçıvanlık  Kursları’na bugüne kadar 3 bin 539 kişi katılarak sertifika aldı.  3 dönem olarak gerçekleşecek kurslara bu yıl 584 kişi kayıt yaptırdı. Eminim 2 haftalık kurs süresince pek çok bilgi öğrenecek, pratik yapacak ve sonuçta sertifika sahibi olacaklar” dedi.

-“BİR HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUM”

“Bahçıvanlık Kursu” ilk dönemine katılan kursiyerlerinden bazılarının görüşleri şöyle

Filiz Akıncı (emekli bankacı): “Ayrancı’da oturuyorum. Eskiden Keçiören’de bahçem vardı. Aslında ziraat mühendisi olmak isterken bir anda bankacı oldum. İdeallerimi burada gerçekleştireceğim. Başkan Melih Gökçek’e teşekkür ediyorum. Çünkü burada bir hayalimi gerçekleştiriyorum.”

Veli Atalay (Ulaştırma Bakanlığı’ndan emekli): “Köy çocuğuyum. Tarlaya, bitkiye çok ilgim var, yıllardır Cebeci’deyim. Büyükşehir Belediyesi’nin dergisinde bahçıvanlık haberini görünce soluğu Çevre Koruma’da aldım. Amacım daha çok şey öğrenmek.”

Halil Karataş (bahçıvan): “Bilkent’te müstakil bir evde bahçıvanlık yapıyorum. Sertifika önemli, bilgimi tescilleyeceğim. Peyzajı da öğreneceğim.  

HAK_9204.jpgEmine Öksüz (memur): “Oran semtinde yeşilin içinde yaşıyorum ama yeşil alan konusunda bilinçli değiliz. Bahçıvanlık Seti’ndeki kitap çok detaylı. Sebze yetiştiriciliğiyle ilgileniyorum. Semt parklarına küçük sebze bahçeleri de yapılsın istiyorum.”

John Turan (vinç operatörü): “Annem Türk. 14 yıldır Ankara’da yaşıyorum. Aslında vinç operatörüyüm. Şu an işsizim. Sertifika alarak ileride Polatlı tarafında çiftçilikle uğraşmak istiyorum.”   

Kezban Eser (emekli): “Konya Beyşehir’den Ankara’ya taşındık. Orada bahçelerimiz, meyve ağaçlarımız vardı. Bu kurslarda bilgimi arttırmak ve bilinçlenmek istiyorum.”    

 Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Bahçıvanlık Kursları’nın ikinci dönemi 6 Mayıs - 17 Mayıs, üçüncüsü ise 20 Mayıs - 31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.