Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Bahçıvanlık Kursu” Başlıyor…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HER YIL DÜZENLEYEREK GELENEKSEL HALE GETİRDİĞİ BAHÇIVANLIK KURSU 16 NİSAN’DA BAŞLAYIP, 27 NİSAN 2012’DE SONA ERECEK -İLK DÖNEM KURS İÇİN BAŞVURULAR 6 NİSAN CUMA GÜNÜ SONA ERECEK

03 Nisan 2012 Salı 16:57
“Bahçıvanlık Kursu” Başlıyor…

Başkentli vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği “Bahçıvanlık Kursu” başlıyor. 
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, bu yıl düzenlenecek kursların ilk döneminin 16 Nisan’da başlayıp 27 Nisan 2012 tarihine kadar süreceğini belirtti. 10 iş günü şeklinde 2 hafta olarak düzenlenecek kurslarda, ilk 5 gün teorik ve teknik bilgilerin verileceğini, son 5 gün ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkez seralar, Söğütözü Fidanlığı ve Ankara’nın büyük parklarında uzman hocalar eşliğinde pratik uygulamalar yapılacağını bildirdi.

-İLK BAŞVURAN 400 KİŞİYE ÖNCELİK VERİLECEK

bahcivanlik_kursu_207_03042012.jpg

Akgül, ücretsiz olarak düzenlenen kurslara 2 Nisan Pazartesi günü başlayan başvuruların 6 Nisan Cuma gününe kadar süreceğini, ilk başvuran 400 kişiye öncelik verileceğini ve kurs bitiminde de kursiyerlerin “Bahçıvanlık Kursu Katılım Sertifikası” alacağını söyledi. 
 Kurs, resmi kurum ve kuruluşlar ile tüm vatandaşlara açık olup, katılmak isteyenlerin bir adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı - Yahya Kemal Caddesi, Tarsus Sokak No: 32 - Yenimahalle adresine bizzat başvurarak kayıt yaptırmaları gerekiyor.

-9 YILDIR BAŞARIYLA SÜRDÜRÜLÜYOR
9 yıldır başarıyla sürdürülen bahçıvanlık kursları sayesinde, Başkentli vatandaşların salon bitkileri, bahçe bitkileri gibi iç ve dış bitkiler ile fidancılık, sebzecilik, bitki ilaçlaması ve budama gibi konuları teorik ve pratik bilgiler ışığında öğrenerek, çevrelerindeki peyzaj uygulamaları konusunda daha bilinçli olmaları amaçlanıyor.
 Bahçıvanlık Kursları’nın ikinci dönemi 30 Nisan - 11 Mayıs,  üçüncüsü ise 14 Mayıs - 25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

http://guneyyildizi.com.tr