Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Bahçıvanlık Kursu’na Yoğun İlgi…

-Büyükşehir Belediyesi’nin Düzenleyeceği 400 Kişilik Kursun Kontenjanı, 12 Günlük Kayıt Süresi Tanınmasına Karşın Yoğun Talepten Dolayı 2 Günde Doldu

31 Mart 2011 Perşembe 06:02
Bahçıvanlık Kursu’na Yoğun İlgi…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği ‘Bahçıvanlık Kursları’na tanınan 12 günlük kayıt süresi, Başkentli vatandaşların yoğun ilgisiyle 2 günde 400 kişilik kontenjanın dolması üzerine   bugün itibarıyla sona erdirildi.
Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kurslara son başvuru tarihinin 8 Nisan olmasına rağmen, 2 gün içinde ilk 400 kişinin kayıt olmasıyla bugün itibarıyla başvuruları sone erdirmek zorunda kaldıklarını bildirdi.

BAHÇIVANLIK KURSLARININ İLK DÖNEMİ 18 NİSAN’DA BAŞLAYACAK

Bahçıvanlık Kursu’nun ilk döneminin, 18 Nisan Pazartesi günü  başlayacağını belirten Hatice Akgül, 10’ar günlük düzenlenen kurslarda ilk 7 gün teorik ve teknik bilgilerin verileceğini, son 3 gün ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait seralar, Söğütözü Fidanlığı ve Ankara’nın büyük parklarında uygulama yapılacağını söyledi. 
Hatice Akgül, ücretsiz olarak düzenledikleri bahçıvanlık kurslarının Başkent’te geleneksel hale gelmesini sağladıklarını kaydederek, kursun ilk döneminin 29 Nisan Cuma gününe kadar süreceğini belirtti. Akgül, kurs bitiminde de kursiyerlerin ‘Bahçıvanlık Kursu Katılım Sertifikası’ alacağını söyledi.
Başkentli vatandaşların salon bitkileri, bahçe bitkileri gibi iç ve dış bitkiler ile fidancılık, sebzecilik, bitki ilaçlaması ve budama gibi konuları teorik ve pratik bilgiler ışığında öğrenerek, çevrelerindeki peyzaj uygulamaları konusunda bilinçlendirilmelerinin amaçlandığı Bahçıvanlık Kursları’nın ikinci dönemi 2-13  Mayıs, üçüncüsü ise 23 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek.