BAŞKAN GÖKÇEK, 400 TWITTER TAKİPÇİSİ İLE BULUŞTU

Daha Önce Toplantıya Katılacağı Duyurulan Gazeteci Ahmet Hakan, Rahatsızlığı Nedeniyle Gelemedi

27 Ocak 2013 Pazar 00:00
BAŞKAN GÖKÇEK, 400 TWITTER TAKİPÇİSİ İLE BULUŞTU

Gazeteci –Yazar Ahmet Hakan “Gerçekten Orada Olmak İstiyordum”

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek:

“Bu Kapsamda Bu Büyüklükte Twitter Yemeğini Düzenleyen Tek Kişi Herhalde Benim”

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yeni yılın ilk günlerinde Twitter’da takipçi sayısının 400 bini aşması üzerine planladığı yemekli toplantıyı, bugün gerçekleştirdi.

Altınpark ANFA B Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya 400 takipçi katıldı. Toplantıya daha önce katılacağı duyurulan Gazeteci-yazar Ahmet Hakan, rahatsızlığı nedeniyle gelemedi.

Takipçilerini “Hoş geldiniz, onur verdiniz” diye karşılayan Başkan Gökçek, yemek öncesi yaptığı açıklamada, daha önce buluşmaya katılacağı duyurulan Gazeteci- yazar Ahmet Hakan’ın kendisini arayarak, ağır bir gribal enfeksiyon geçirdiğini, bu nedenle toplantıya katılamayacağını söylediğini bildirdi.

Konuşmasına esprili bir şekilde devam eden Başkan Gökçek, Ahmet Hakan’ın hastalık durumunun eskiden öğrencilerin okula gitmemek için tebeşir yiyerek ateşlerini çıkartmasına benzettiğini belirterek, “Şaka bir yana kendisine acilen iyileşmesi için bir önerim var. İki baş sarımsak, iki büyük limon sıkılarak mikserde karıştırılacak. Sonra üzerine iki kaşık bal twitter_330_27012013.jpgilave edilecek. Gribinizin yoğunluğuna göre alırsanız bir günde iyileşirsiniz.  Üzerine de karanfil ve zencefil çayını içeceksiniz” dedi.

- GAZETECİ AHMET HAKAN “GERÇEKTEN ORADA OLMAK İSTİYORDUM”

Ahmet Hakan’ın gerçekten telefonda sesinin çok kötü geldiğini belirten Başkan Gökçek, “Sizin yanınızda arayacağımı söyledim.  Durumunu izah edersin dedim” diye konuştu.

Başkan Gökçek, toplantıda Ahmet Hakan’ı arayarak, konuşmasını katılımcılara dinletti. Ahmet Hakan da salonu dolduran katılımcılara, telekonferanstan duygularını dile getirirken şunları söyledi:

“Herkese merhaba, gerçekten ben de orada olmak istiyordum. Şu an çok hastayım. Sizlerle ve Melih Başkan’la orada olmayı çok isterdim.”

Bunun üzerine Başkan Gökçek’in, “Ahmet, Arkadaşlar tebeşir içmiş diyorlar!” diye espri yapması üzerine Ahmet Hakan da, “Neden orada olmak istemeyeyim. Arkadaşlar lütfen, Başkanı benim hakkımda konuşturmayın” diye esprili bir şekilde karşılık verdi. Ahmet Hakan, “Gerçekten orada olmak isterim, İnşallah bir dahaki sefere toplantınızda yanınızda olurum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Twitter takipçilerine bugün Kızılcahamam bölgesinden ekşili yarma çorbası, Beypazarı’ndan zeytinyağlı asma yaprağı sarması, Çubuk’tan ıspanaklı açma böreği, Ankara tavası ve yine Beypazarı’ndan baklavanın olduğu özel bir Ankara menüsü hazırladıklarını söyleyen Başkan Gökçek, kendinin doğma büyüme Ankaralı olduğunu ve Ankara yemeklerinin sunulduğu bir lokantanın açılarak, Ankara kültürünün tanıtılmasını çok arzu ettiğini söyledi.

Sosyal paylaşım ağı Twitter’ı etkin kullanan yerel yöneticiler arasında Türkiye’de bir numara olan Başkan Gökçek,“Bu kapsamda bu büyüklükte Twitter yemeğini düzenleyen tek kişi herhalde benim”  dedi.

Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini açıkladığı, görüşlerini ve düşüncelerini paylaştığı, iddialara yanıt verdiği Twitter’daki takipçi sayısı bakımından en çok okunan gazete kadar okura sahip.

Twitter’da 416 bin 500 takipçisi bulunan Başkan Gökçek, bu ilgiyi karşılıksız bırakmayarak, çeşitli etkinliklerle teşekkür ediyor. 400 bin takipçi sayısını geçmesi üzerine düzenlediği toplantıya Türkiye’nin dört bir yanından genç yaşlı 400’ün üzerinde takipçi katıldı.