Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK, AYDIN'DA...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Aydın’da Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı: “Kimse Kimseye Ne İftira Atabilir Ne Küfür Edebilir Ne de Hakaret Edebilir. Bu Terbiye de Adaletten Geçiyor”

02 Mart 2013 Cumartesi 00:00
BAŞKAN GÖKÇEK, AYDIN'DA...
- ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK, AYDIN’DA GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI:
“KİMSE KİMSEYE NE İFTİRA ATABİLİR NE KÜFÜR EDEBİLİR NE DE HAKARET EDEBİLİR. BU TERBİYE DE ADALETTEN GEÇİYOR”
“BEN AYDIN’DA HİÇBİR ŞEY GÖREMEDİM. KOCA BELEDİYE KASABAYA DÖNMÜŞ”
“BÜYÜKŞEHİRE KATILAN İLÇELERDEN ALDIĞIMIZIN KARŞILIĞINDA YAPTIĞIMIZ YATIRIMIN ORANI EN AZ 9 KAT, 30’A ÇIKAN VAR”
BaskanAydinda2_3.JPG         Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, twitter üzerinden açılan davalara ilişkin “Kimse kimseye ne iftira atabilir ne küfür edebilir ne de hakaret edebilir? Bu terbiye de adaletten geçiyor” dedi.
Aydın Ak Parti Siyaset Akedemisi’nde “Yerel Yönetim” dersi veren Başkan Gökçek, büyük ilgi gören sunumunun ardından düzenlenen yemekli toplantıda gazetecilerle sohbet etti.
Toplantıda, bir gazetecinin “Twitter üzerinden açtığınız davalar var, özellikle son günlerde gündeme gelen 17 yaşındaki genç kıza açtığınız davaya ilişkin neler söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine,
Başkan Gökçek, şu açıklamayı yaptı:
“Dikkat ederseniz sanal dünya yeni alışmaya başladığımız bir dünya. Bu özgürlüğü bazıları, insanlara küfür etmek, hakaret etmek, iftira atmak olarak algılıyor. Kimse kimseye ne iftira atabilir ne küfür edebilir ne de hakaret edebilir. Bu terbiye de adaletten geçiyor. Sen küfür edersen, iftira edersen cezasını çekersin. ‘Niye mahkemeye veriyorsunuz ne gerek var?’ diyorlar. Başka nasıl terbiye edeceğiz? Sen de benimle istediğin gibi tartış, münakaşa et ama küfür etme. Beni sevmeyebilirsin hakaret etmene ne gerek var?
O kız da bunun cezasını çekmiş. Biz götürüp dilekçeyi veririz gerisi Savcılığın inisiyatifi… Evini aratır, aratmaz, ifadesini alır, almaz, onun takdiridir. İyi mi yapmıştır? Demek ki başka şüphelendiği olaylar da var ki bilgisayarları almış. Bakalım arkasından ne çıkacak?”

Twitter üzerinden hakaretlere ilişkin davaların yavaş yavaş neticelenmeye başlandığını ifade eden Başkan Gökçek, İP numaralarını bulmanın çok zor olduğunu, bir davanın en az 1 yıl sürdüğünü kaydetti. Yakın zamanda 4 dava kazandığı bilgisini veren Başkan Gökçek “Dördünde de mahkum oldular. 3’ü ceza, biri tazminat davası.  Sanal alem terbiye olacak. Yeni kanunda, yeni hükümler geliyor. Karşılıklı kavga münakaşa edeceğiz ama medeni olacağız, gayri medeni olanları da terbiye edeceğiz” diye konuştu.
-“KOCA BELEDİYE KASABAYA DÖNMÜŞ”

    Gazetecilerin, “Ulusal medyada Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları olmak üzere sık sık örnek başkan olarak gösteriliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ise Başkan Gökçek, “Kuzguna yavrusu anka kuşu görünürmüş. Ben burada hiçbir şey göremedim. Koca belediye kasabaya dönmüş. Yolları caddeleri gördüğümde bu izlenimi bıraktı. Bırakın örnek olmayı, son sıralarda, sondan 10’uncu dese eyvallah derim”diye konuştu.
         Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinde Aydın Belediyesi’nin Ankara ve İstanbul’dan daha zengin bir belediye olduğuna dair açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borcu CHP’den bize miras kalan borç. Karayalçın yedi katrilyon borç yapmış gitmiş, 20 senedir ödüyoruz, daha 15 sene devam edecek. Gelirimizin yüzde 25’i her ay kesiliyor. Kendi borçlarını bize atmaktan başka bir şey yok. Kelin merhemi olsa kendi başına sürer. Kılıçdaroğlu demek, atmak demektir. Başka bir şey değil. Burada da atmış. Kılıçdaroğlu, Genç Bakış programında dedi ki ‘Bizim belediyeleri örnek almaları lazım, hangi belediye istiyorsa bizim arkadaşlarla programa çıksınlar” Twitterdan yazdım hala cevap yok. ‘Dördü bir gelsin yanında sen de gel dedim’ Gelmediler. Gelemezler.”
-“SAMİMİ DEĞİLLER”

BaskanAydinda2_2.JPG   Aydın’ın büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşturulmasına ilişkin CHP’lilerin yürüttüğü karalama kampanyasının hatırlatılması üzerine ise Başkan Gökçek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Gerek CHP’nin gerek MHP’nin bu konuda söylediği sözler samimi değil. Büyükşehir yapmazsın ‘niye yapmıyorsun’ derler, yaparsın Büyükşehir’in neden bir işe yaramadığını anlatırlar. Muhalefet ruhlarına işlemiş, başka bir şey değil. Ankara’ya da 8 ilçe katıldı. Şimdi gelirlerinin yüzde 35’i Büyükşehir’e aktarılıyor. O zamanlar burada da ‘bize hizmet gelmeyecek’ denildi. 2012 yatırımlarını çıkarttırdım. Aldığımız karşılığında yaptığımız yatırımın oranı en az 9 kat, 30’a çıkan var. Konuşanlar konuyu bilmiyor. Cehaletinden konuşuyor. Aksini iddia ediyorlarsa çıkıp bir yerde konuşalım. Ayrıca Büyükşehire katılında arsa fiyatı da değişir. Büyükşehir belediyesi ilçesi oldum der 5 liralık arsa olur 10 lira. Lafı bile yeter. Ucuz politika yapmaya çalışıyorlar.”
Büyükşehir Belediyesi olunca nüfusu çok olan illerden küçük olanlara daha çok gelir aktarımı yapılacağına da dikkat çeken Başkan Gökçek, “Büyükler kaybediyor, küçükler kazanıyor. Ekonomik olarak çok daha fazla avantajlısınız” dedi.
-“BARONLAR SARIGÜL’Ü İSTİYOR”

Başkan Gökçek, “Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Muharrem İnce’nin isimleri CHP İstanbul Belediye Başkan adaylığı için konuşuluyor. Sizce hangisi olur?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:
“Fark etmez, hangisini isterlerse koysunlar. Yalnız Kılıçdaroğlu Sarıgül’ü partiye almaz. Sarıgül CHP’ye girerse ister aday yapsınlar ister yapmasınlar, diyelim ki aday yaptılar ister seçilsin ister seçilmesin yerel seçimlerden sonra CHP’nin genel başkanı olur. Kılıçdaroğlu bunu biliyor. Neticesine katlanır. Yerel seçim sonrası için açık çek vereyim. Karşılıklı iddialaşalım. Bu iddia ya da öngörü değil. Bilmek Allaha mahsus ama öyle olaylar var ki üst üste koyduğunuzda bir sonuç ortaya çıkarır.”
Başkan Gökçek, Deniz Baykal’ın yeniden genel başkan olup olamayacağına ilişkin ise “Deniz Baykal’ı ister sev ister sevme, kendisi gerçek bir politikacıdır. Diğeri kasaba politikacısı. Ancak baronlar artık Deniz beye prim vermezler. Sarıgülü getirmek istiyorlar. İnce’yi ciddiye almayın. Onun ciddiye alınacak tarafı yok. Geçen kendisinden 5 bin lira tazminat kazandım” diye konuştu.