Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan GÖKÇEK, Bişkek Belediye Başkanı ÖMÜRKULOV İle Görüştü…

-BÜYÜKŞHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, “İKİ KARDEŞ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN DAHA DA GELİŞTİRİLMESİ LAZIM” -BİŞKEK BELEDİYE BAŞKANI İSA ÖMÜRKULOV: “SOSYAL VE KÜLTÜREL PROJELERİNİZİ GEZDİM. HEPSİ DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK ÖNEMDE”

08 Mart 2012 Perşembe 10:39
Başkan GÖKÇEK, Bişkek Belediye Başkanı ÖMÜRKULOV İle Görüştü…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’in Belediye Başkanı İsa Ömürkulov ile bir araya geldi. 
Sheraton Oteli’nde gerçekleşen görüşme sıcak bir atmosfer içinde geçerken Başkan Gökçek, konuk başkan ve beraberindeki heyeti Ankara’da görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. 
Başkan Gökçek, kardeş ülke Kırgızistan ile Türkiye arasında kan bağı olduğunu ve bu nedenle siyasi ekonomik ve kültürel ilişkilerinin daha da sık bir hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.  
Ankara ve Bişkek Belediyelerinin aynı zamanda kardeş şehir olduklarını hatırlatan Başkan Gökçek,  “İki belediye arasında işbirliğinin üst seviyelere çıkarılması gerekir. Ayrıca Türk ve Kırgız halklarının daha da yakınlaşması için karşılıklı olarak kültür günleri düzenleyelim” dedi.

-ÖMÜRKULOV: “BİŞKEK’TE DE İZİNİZİ BIRAKMANIZI İSTİYORUZ”
Bişkek Belediye Başkanı İsa Ömürkulov da Başkan Gökçek’e Cumhurbaşkanlarının selamını getirdiğini belirterek, “Sayın Başkan Ankara’da bıraktığınız izinizi, Bişkek’te de bırakmanızı istiyoruz. Bişkek’te bulunan Ankara Caddesi’nin restorasyonunu yaparsanız, Bişkek halkı olarak o caddede gezerken sizi ve Ankara Belediyesi’ni hatırlamış olacağız” diye konuştu. 

biskek_400_2_08032012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel projeleri gezme imkanı da bulduklarını anlatan konuk Başkan Ömürkulov, “Ben henüz iki yıllık belediye başkanıyım. Sizlerden öğreneceğimiz çok şey var. Özellikle bugün Hanım Lokalleri’ni, Gençlik Merkezlerini, Ulus’u ve Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’ni gezme imkanı bulduk. Buralarda yapılan çalışmalar Dünyaya örnek olacak önemde ve güzellikte olmuş” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Gökçek, konuk Başkan Ömürkulov’a çini işlemeli tabak verdi. Konuk Başkan ise Başkan Gökçek’e, eşi Nevin Gökçek’e verilmek üzere özel bir duvar halısı hediye etti.