Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK, GÜNDEMDEKİ KONULARI DEĞERLENDİRDİ...

“Başkent Doğalgaz İhalesi ile İlgili Açıklama Yapan CHP Milletvekili Levent Gök, Resmen İhaleye Fesat Sokmuştur. Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunacağız”

18 Ocak 2013 Cuma 00:00
BAŞKAN GÖKÇEK, GÜNDEMDEKİ KONULARI DEĞERLENDİRDİ...

 “Başkent Doğalgaz İhalesi ile İlgili Açıklama Yapan CHP Milletvekili Levent Gök, Resmen İhaleye Fesat Sokmuştur. Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunacağız”

“3- 4 Aydan İtibaren Ankara’da Çok Güzel Değişiklikler Olabilir”

“Üç Büyük İlle Mukayese Edildiğinde, Ulaşım Bakımından En Ucuz Şehir Ankara’dır”

“Chp’li Çankaya Belediyesi’nin 6 Ayda Bitiremediği Kuğulu Park’ın 250 Katı Büyüklüğündeki Göksu Parkı 96 Günde Bitirmiştik”

“Mustafa Sarıgül, Yerel Seçimlerin Ardından 1-1,5 Sene İçerisinde CHP Genel Başkanı Olur”

            Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye ve Ankara gündemine ilişkin pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

            Samanyolu Haber’de Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu’nun “Günlük” isimli programının canlı yayın konuğu olan Başkan Gökçek, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün, önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak olan Başkent Doğalgaz A.Ş. ile ilgili açıklamalarına ilişkin olarak “Resmen ihaleye fesat soktu. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

-“3-4 AYDAN İTİBAREN ANKARA’DA ÇOK GÜZEL DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR”

            Sosyal medya aracılığıyla vatandaşlardan gelen soruların da cevaplandırıldığı ve dün hayatını kaybeden duayen gazeteci Mehmet Ali Birand için başsağlığı dilekleriyle başlayan programda Başkan Gökçek, özellikle Çin seyahatinde pek çok deneyim elde ettiğini kaydederek, “Gittik, gördük ve geldik. Bu sene bizim seçim senemiz. Her şeye baktım orada…Ben de pek çok deneyim elde ettim, inşallah Ankaralılar bunlardan faydalanır” diye konuştu.

 Bu deneyimlerin neler olduğunun sorulması üzerine Başkan Melih Gökçek, “Anlatmak istemiyorum. Çünkü ne anlatsam CHP ve Mimarlar Odası bir anda hoplayıveriyorlar ayağa. ‘Biz buna nasıl karşı ‘çıkarız diye. Ne olduğu önemli değil. Önemli olan benim bir iş yapmam. 3-4 aydan itibaren Ankara’da bir takım değişiklikler olabilir” dedi.  

-“BİZE YAPTIRMADIKLARI İŞLERİ KENDİLERİ YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”

             Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına muhalefetten “her zaman” itiraz geldiğini ifade eden Başkan Gökçek, “Seçime 13-14 ay var, çalışmalarımız hızlanacak. Geçtiğimiz dönemlerde nasıl eze eze geçtiysek, kendileri söyleyip kendileri dinlediyse, onların tenkitleri bir kulağımızdan girip çıktıysa yine öyle olacak. Tenkitleri yapıcı olsaydı, başımızın üstüne ama değil. Ben Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum günden bu yana yapmış olduğum bütün yatırımlara, belediye meclisinden aldığım tüm kararlara, özellikle imar konusunda yürütmeyi durdurma kararı almak için, ya odalar ya da Çankaya Belediyesi dava açıyor” diye konuştu.

“Bize yaptırmadıkları işleri kendileri yapıyorlar. Avukatlara talimat verdim. Bunların bize verdikleri, benzer tekliflerin hepsini dava dosyalarına koyun diye. ‘Şu işe karşıyız’ diyorlar, aynı teklifi kendi meclislerinden getiriyorlar. Kendi getirince oluyor, biz getirince olmuyor. Böyle mantık var mı?” diyen Başkan Melih Gökçek, şunları söyledi:

“Çankaya Belediyesi’nin sayısız park yapacak yeri var. Niye yapmıyor. Yüzlerce yer var, niye yapmıyor. Olanlar da dökülüyor. Kuğulu Parkı kaç aydan beri yapıyorlar. 6 ay oldu, daha ortada bir şey yok. 2 bin metrekare…Yerin altına-üstüne altın döşesen bir haftada biter. 6 ayda bir parkı yapmaktan aciz bir belediye. Ben yapsam 1 hafta, taş çatlasın 15 günde biterdi…Talimat versem 2-3 günde biter desem , bitirirler. Atıyorsun diyenler olursa da Göksu Park 550 bin metrekare. Kuğulu’nun 250 katı. Burası 96 günde bitti. Şimdi bir tarafta Büyükşehir Belediyesi, 550 bin metrekareyi 96 günde bitirsin, diğer taraftan ağaçlar falan yerinde olan yeri 6 ayda yapamadılar. CHP’nin belediye kalitesi budur.”

19 yıldır Belediye Başkanlığı yaptığını ve yüzlerce eser ortaya koyduklarını da ifade eden Başkan Gökçek, “Bir tanesine bile iyi demediler. Hadi kötü de, 4 sefer üst üste bu millet Melih Gökçek’i seçti. Sen millete hakaret ediyorsun” diye konuştu.

Abdullah Abdulkadiroğlu’nun, “Seçimlerde karşınıza ciddi adaylar düşünüyorlarmış” sorusu üzerine de Başkan Gökçek, “Hepsi buyursunlar, bekleriz” diyerek cevaplandırdı.  

            Büyükşehri Belediyesi tarafından yapımı devam eden Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Bulvarı’na ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Melih Gökçek, çalışmaların Mart ayı başı gibi bitmesinin planlandığı müjdesini verdi.

-BU YIL NELER OLACAK?

            Sincan ve Çayyolu metrolarının da seçimlere kadar hizmete gireceğini, Keçiören Metrosu’nun da 2014’te devreye alınacağını ifade eden Başkan Gökçek, “Ayrıca Ankara istikbali ve turizmi için en önemli yatırım olarak da Hayvanat Bahçesi’nin olacağını düşünüyorum. ABD ve Çin seyahatimde çok araştırmalar yaptım, ufkumuz bayağı açıldı. Yapacağımız park inşallah, Disneyland’a benzer, kafa kafaya orayla yarışacak hatta geçecek olan yerler olacak. Seçimlere kadar açacağız inşallah. Ayrıca 500 tane metrobüs aldık. 250’si devrede, 250 si de mart sonuna kadar devreye girmiş olacak” diye konuştu.

            Gölbaşı TOKİ evlerinde metrobusların devreye girmesinin ardından 30 kişilik bir grubun olayı “atbüs” adını verdikleri bir at arabasıyla protesto etmesine ilişkin olarak da açıklamalarda bulunan Başkan Gökçek, “Allah’tan tam 30 kişi iştirak ediyor buna. Orada 10 binlerce insan oturuyor ve 30 kişi katılıyor. Bir beygirin üzerine bayrak asmışlar. Atın üstüne bayrak koyman mı hakaret, bayrağın şeklini garip hale getirmen mi hakaret. Maalesef CHP’liler bunu yapıyor. MHP’li bazı arkadaşlar da buna iştirak ediyor” dedi.

            “Burada CHP’lilerin Türk Bayrağını böyle bir şekilde tabiri caizse rezil etmeye çalışması büyük bir yanlışlık ve kepazelik” diyen Başkan Melih Gökçek, “Savcıların bu konuya el atması lazım bana göre” diye konuştu.

            Aynı gün Büyükşehir Belediyesi tarafından karla mücadele için dev bir filonun daha alınarak hizmete girdiğini ancak bazı basın yayın organlarının bu haberin yerine “atbüs” haberini sür manşetlerine çekmelerine de sitemde bulunan Başkan Gökçek, Başkent’te ulaşımın pahallı olduğu iddialarına da “Ankara’da biz yanlış hatırlamıyorsam bir buçuk seneyi geçti, tek kuruş zam yapmadık. Bu sene de yapmayacağımızı söyledik. Diğer yerlerle mukayese edildiği zaman İstanbul’dan da İzmir’den de ucuz. İnternetten bakın görürsünüz. Bizi mukayese ederken üç büyük şehirle etmeniz lazım. Bu mukayesede de en ucuz il biziz” açıklamasını yaptı.

-TWİTTER’DA HAKARET EDENLERİN MAHKEMELERİ BAŞLIYOR

            ODTÜ’ye halk otobüslerinin girmeye çalışmasıyla ilgili de en ufak bir ilgisinin olmadığını, her şeyin kendisinden bilindiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, twitter hesabından kendisine hakarette bulunanlara ilişkin açılan davaların da en kısa sürede sonuçlanmaya başlayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

 “Mahkemeler başladı. Önümüzdeki ay 15 duruşma falan olacak. Bir şey çıkmaz diyorlardı, uzun bir süreç, yazıyorsun, gönderiyorsun, polis buluyor, ifadesini alıyor, savcı alıyor, mahkemeye çıkartıyor, bir sene sürüyor. Sonunda hepsi avukatımı veya özel kalemimi arıyor ve ‘biz hata yaptık özür dilemek istiyoruz’ diyorlar. Halbuki ben twitterda ‘hata yapıyorsunuz özür dileyin, hemen kabul ederim, yoksa etmem’ diyorum. Yiğitlik yapıyorlar bulamaz diye ama sonunda yakalanıyorlar ve adaletin karşısına çıkınca da böyle oluyorlar. Öyle hakaretler ve küfürler oluyor ki insan en büyük düşmanına böyle küfürler etmez. Bazı şikayetlerimiz hakkında tahkikat yapılmış ve aynı adamın Başbakana da küfür ettiği ortaya çıkmış…Twitterda küfür edilmeyeceğini öğreteceğiz. Bu Melih Gökçek davası değil. Türkiye’de sanal alemin terbiye olması. Terbiyesizlik edenin, terbiyelenmesidir.”

-“SARIGÜL, YEREL SEÇİMLERDEN SONRA GENEL BAŞKAN”

            Ankara’nın geçtiğimiz aylarda HABİTAT tarafından dünyanın en müreffeh 31. Şehri seçildiğinin hatırlatılması üzerine de “Ben kentimle iftihar ediyorum. Benim kentim mükemmel bir kent. Nüfus olarak baktığın zaman yaşanabilir bir kent. Bir denizimiz yok. Ona benzer şeyler de olacak” cevabını veren Başkan Gökçek, ‘CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e kapılarının açık olduğu’ sözlerinin hatırlatılması üzerine de “Sarıgül, CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacak. Kazansa da kazanmasa da 1 yada 1,5 yıl içerisinde CHP’ye genel başkan olur. Yani yeni genel seçimlere Sarıgül ile girebilirler. Büyük ihtimalle de öyle olur” açıklamasında bulundu.

-LEVENT GÖK’E “İHALEYE FESAT SOKMAK” İDDİASIYLA SUÇ DUYURUSU

Konda şirketinin son anket sonuçlarına göre; BDP 7,2, MHP 12.6, CHP 21.7 ve AK Parti’nin de 53.3 oy oranı görüldüğünü açıklayan Başkan Gökçek, CHP Ankara milletvekili Levent Gök’ün Başkent Doğalgaz A.Ş. ihalesiyle ilgili açıklamalarının sorulması üzerine de şunları söyledi:

“Ben de okudum. Levent Gök avukat. Benim söyleyeceklerimi de gayet dikkatle dinlesin. İzliyordur büyük ihtimalle. Bundan yaklaşık 2-3 saat önce avukatımı çağırdım ve talimat verdim. Resmen ihaleye fesat soktu. Çünkü vermiş olduğu demecin içerisinde ihaleye girecek olan kişilerin, bu ihaleye girmemeleri konusunda aleni olarak ifadelerde bulundu. Bu resmen ihaleye fesat sokmaktır. Benim aklıma başka şeyler de geliyor. Doğru olup olmadığını zaman gösterecek. Böyledir demiyorum. Siz hiç kimseyi ihaleye girmekten men edemezsiniz. Aklıma şu geliyor. Acaba bu ihaleye giren firmalardan birisiyle herhangi bir irtibatı mı var? Öbürlerini diskalifiye edip, sadece bir veya iki firmanın girip, onlara avantaj mı sağlamak istiyor. Benim de aklıma bu geliyor. Şimdi ben ihaleden sonra kalan bir firma varsa, o firmanın Levent Gök ile bağlantısı var mı, yok mu? Onu mercek altına alacağım. Var demiyorum. Ama bunun tetkik edilmesi lazım. Çünkü bir tedirginlik meydana getiriyor. Bu ihaleye fesat sokmanın ta kendisidir. Yasaların yüzde yüz engellediği bir şeydir. İhaleye fesat soktuğu için yarın (bugün) direkt olarak Savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Böyle rezalet olur mu ya? Herkes haddini bilsin. Sen avukatsın. Buna rağmen ‘ey millet sizi tehdit ediyorum, biz şunu yaptık, bunu yaptık ihaleye girerseniz pişman olursunuz. Neticelerine katlanırsınız’ diyor. Resmen tehdit ediyor.”