Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK,İVEDİK OSB'DEKİ TOPLU AÇILIŞLARA KATILDI...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde Yapımı Tamamlanan Teknokent, Teknoloji Transfer Ofisi ile Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nın Toplu Açılış Törenlerine Katıldı

25 Ocak 2013 Cuma 00:00
BAŞKAN GÖKÇEK,İVEDİK OSB'DEKİ  TOPLU AÇILIŞLARA KATILDI...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde Yapımı Tamamlanan Teknokent, Teknoloji Transfer Ofisi ile Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nın Toplu Açılış Törenlerine Katıldı

Başkan Gökçek:

“Ankara’da Bulunan Tüm Sanayi Bölgelerine Karşılıksız Olarak,  Eski Paraya Göre 156 Trilyonluk Yol ve Asfalt Yatırımı Yaptık, 74 Kilometre İçme Suyu Borusu Döşedik, 6 Trilyonluk Kanal Yatırımı Gerçekleştirdik”

Ekonomi Bakanı Çağlayan:

“Ankara’yı Memur Şehri Olmaktan Çıkararak, Sanayi Kenti Yapanlara Bir Kez Daha Teşekkür Ederim”

İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin:

“Büyükşehir Belediyesi ile Osb’ler Arasındaki Protokole Bazı Muhalifler Yüzünden En Başında İştirak Etmediğimiz İçin Başkan Melih Gökçek’ten Herkesin Huzurunda Özür Diliyorum”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yapımı tamamlanan 3 ayrı projenin toplu açılış törenine katıldı.

Yapımı tamamlanan Hacettepe-İvedik OSB Teknokenti, Teknoloji Transfer Ofisi, UR-GE Proje ve Katılımcıların tanıtımı ile Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nın, İvedik OSB Konferans Salonu’nda düzenlenen toplu açılış törenine Başkan Gökçek’in yanı sıra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin, Başkent’teki bazı üniversite rektörleri, bilim insanları ile sanayiciler katıldı.

         Açılış töreninde sanayicilere seslenen Başkan Gökçek, gayretler sonucu organize sanayi bölgelerinin gün geçtikçe örnek hale geldiğini belirterek, “Özellikle teknopark konusundaki gayretlerinizi kutluyorum ve tebrik ediyorum. Geçtiğimiz günlerde basında yer aldı. Ekonomik değer açısından dünyadaki 300 metropol arasında Ankara, 101 milyar dolarla 117. ivedik_osb_330_25012013.jpgsıraya geldi. Bu gerçekten gurur verici bir olay, Ankara sanayisinin ne kadar gelişmekte olduğunu net olarak ortaya koyan bir vurgu” dedi.

-YEREL YÖNETİMLERLE SANAYİ İŞBİRLİĞİ-

Saygın iş ve ekonomi dergisi CNBC-e Business Dergisi tarafından son 4 yıldır Ankara’nın “en yaşanabilir kent” olarak seçildiğini de hatırlatan Başkan Gökçek, “Bunların hiçbiri tesadüf değil. Yerel yönetimlerle sanayinin işbirliği bizi bu noktalara getirdi. Özellikle son zamanlarda hükümetimizin savunma ve uzay sanayinde Ankara’yı merkez olarak seçmesi, bizlerin ciddi anlamda önünü açıyor” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, sanayicilere destek olmaya her zaman hazır olduklarının altını çizen Başkan Melih Gökçek, 2011 yılında Başkent’teki OSB’lerle imzaladıkları protokolü de hatırlatarak, şunları söyledi:

“Dedik ki: Büyükşehir Belediyesi olarak OSB’lere her ay  eski parayla 3 trilyon lira, 2 senede de toplam 72 trilyon liralık alt yapı yatırımı yapalım. Ama onun karşılığında da sanayi bölgeleri istihdamı artırsın. Sağ olsun ASO Başkanımız Nurettin Özdebir, 30 bin diye söz verdi ve 50 bini de hedef olarak koydu. Kendisine teşekkür ediyorum. Biz de kendimize düşeni yerine getiriyoruz, sözümüzü tutuyoruz. Bazı muhaliflerin karşı çıkmaları sonucu İvedik Organize Sanayi Bölgesi bu işin dışında kalmıştı. Daha sonra Başkan, diğer sanayi bölgelerindeki çalışmaları görünce, bizimle konuştu. Bize; ‘Başımızın üzerinde yeriniz var, biz protokolü sizinle de imzalarız’ dedi.”

“BENİM DE KATKIM OLDU”

         OSB’lere Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan diğer desteklere de değinen Başkan Gökçek, “Akyurt, Kazan, Hasanoğlan, Sincan bölgelerine de çok ciddi yardımlar yaptık. Sadece yol ve asfalt için  eski parayla 156 trilyon liralık yatırım yaptık. İçme suyunda OSTİM, Hasanoğlan ve Kazan’a 74 kilometre içme suyu borusu döşedik. Ayrıca 6 trilyon liralık kanal yatırımı yaptık ve bunların hepsini de karşılıksız olarak gerçekleştirdik” diye konuştu.

         Başkan Gökçek, karşılıksız olarak yapılan yatırımların nedeninin ise belediye kanununda bulunan bir hükümden yola çıkarak gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu hükmün korunmasında da acizane benim de bir katkım oldu. Aslında bakarsanız biz size yaptığımız bu yatırımların karşılığını alıyoruz. Çünkü  kazancınızın vergisinin  yüzde 5’i Büyükşehir Belediyesi’ne geri geliyor.  Yani yapılan yatırımlar da bir nevi geri gelmiş oluyor. Bu işbirliğini de yapmamak için bir neden yok” dedi.

            Başkan Gökçek, konuşmasını, “Bütün OSB’lerle işbirliğine her zaman olduğu gibi yine hazırız. Yaptığınız bu çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyorum ve sizleri kutluyorum” diyerek tamamladı.

-“EĞİTİM VERECEK ALANLARA İHTİYACIMIZ VAR”

         İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin de 2023 yılına doğru konulan 500 milyar dolarlık hedefe ulaşabilmek için, reçetenin inivasyon olduğunu ifade ederek, “İvedik Organize Sanayi Bölgesinde 38 kooperatif, farklı sektörlerden 7 binden fazla işletme bulunuyor. Ayrıca 105 binden fazla da kişi bu bölgemizde çalışmaktadır” dedi.

           Gültekin,  “Kendi uçağımızı, kendi topumuzu, kendi tankımızı kendimiz yapacaksak, araştırma yapacaksak, genç nesilleri yetiştirecek, eğitim verecek, alanlara ihtiyacımız var” diyerek, teknoparkların önemine değindi. 

-“ HERKESİN HUZURUNDA BAŞKAN GÖKÇEK’TEN ÖZÜR DİLİYORUM’’

İvedik Organize Sanayi Bölgesinin bugüne gelmesinde ilgili bakanlıklarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkıları olduğunu ifade eden Gültekin, “Büyükşehir Belediyesi ile OSB’ler arasında imzalanan işbirliği protokolüne bazı muhalif arkadaşlarımız itiraz ettiği için katılamamıştık. O dönemde sayın başkanımızı üzdük. Şimdi huzurlarınızda Başkan Gökçek’ten  özür diliyorum”dedi.

“27 YIL SANAYİNİN İÇİNDE KALDIM” 

         Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise OSB’lerin her zaman iftihar ettiği bölgeler olduğunun altını çizerek, “27 yıl sanayinin içinde kaldım. Buraların tamamını avucumun içi gibi bilirim. Üretimden, ihracatına kadar her türlü aşamayı bilirim” dedi.

Artık OSB’lerdeki anlayışın tamamen değiştiğini ifade eden Bakan Çağlayan, “OSB’ler yüksek teknolojinin olduğu, üretildiği yerler oldu. Eskiden yurtdışından aldığımız ürünleri artık kendimiz üretir duruma geldik ve Türkiye dünyanın yüzde 60-70 bölgesine ihracat yapar duruma geldi. Bir ülkenin gelişmesinin, sanayisinin gelişmesinden kaynaklanacağını düşünüyorum” dedi.

         Türkiye’nin 2008 krizinden yüzünün akıyla çıkarak dünyada destan yazdığını ifade eden Çağlayan, “Eskiden Japonya, Güney Kore ve Almanya’nın başarılarını anlatırdık. 2008’de dünyanın altını üstüne getiren küresel krizden büyük başarıyla geçtik. Küresel kriz bize vız geldi tırıs gitti. Başbakanın teğet geçecek dediğinde alay edenlerin bugün sokağa çıkacak yüzü kalmadı” diye konuştu.

         “İnanıyorum ki 2023 yılında Türkiye, dünyanın ilk 10 ekonomisinin içine girecektir” diyen Bakan Zafer Çağlayan, “değerli dostum ve sevgili arkadaşım” dediği Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e de teşekkür ederek, “OSB’ler için yaptığı çalışmalardan dolayı başta Başkan Gökçek’e olmak üzere, katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Ankara’yı memur şehri olmaktan çıkararak, sanayi kenti yapanlara bir kez daha teşekkür ederim. Tabiki kendime de teşekkür ediyorum” dedi.

         Konuşmaların ardından Çankırı kaya tuzundan yaptığı levhalarla bir tv kanalında ihracata yönelik girişimciler yarışmasında birinci olan girişimci de Bakan Çağlayan, Başkan Gökçek ve İvedik OSB Başkanı Gültekin’e kaya tuzundan yapılmış Türkiye haritası hediye etti.

         Konuşmaların ardından katılımcılar açılışı hep birlikte yaptılar.

        Bakan Çağlayan ile Başkan Gökçek, daha sonra İvedik OSB Konferans Salonu’nun girişinde Bitkisel Ürünler, Tıbbi Malzemeler, haşere ilaçları, gibi ürünlerin yanı sıra yerli üretim olan iş makinalarının tanıtıldığı stantları gezerek bilgi alırken, vatandaşlarında fotoğraf çektirme tekliflerini kırmayarak bol bol fotoğraf çektirdi.

BAŞKAN GÖKÇEK,İVEDİK OSB'DEKİ  TOPLU AÇILIŞLARA KATILDI...
BAŞKAN GÖKÇEK,İVEDİK OSB'DEKİ  TOPLU AÇILIŞLARA KATILDI...
BAŞKAN GÖKÇEK,İVEDİK OSB'DEKİ  TOPLU AÇILIŞLARA KATILDI...
BAŞKAN GÖKÇEK,İVEDİK OSB'DEKİ  TOPLU AÇILIŞLARA KATILDI...
BAŞKAN GÖKÇEK,İVEDİK OSB'DEKİ  TOPLU AÇILIŞLARA KATILDI...
BAŞKAN GÖKÇEK,İVEDİK OSB'DEKİ  TOPLU AÇILIŞLARA KATILDI...
BAŞKAN GÖKÇEK,İVEDİK OSB'DEKİ  TOPLU AÇILIŞLARA KATILDI...
BAŞKAN GÖKÇEK,İVEDİK OSB'DEKİ  TOPLU AÇILIŞLARA KATILDI...
BAŞKAN GÖKÇEK,İVEDİK OSB'DEKİ  TOPLU AÇILIŞLARA KATILDI...