Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek’le Fotoğraf Çektirmeye Rekor İlgi...

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, vatandaşların yoğun ilgisini geri çevirmeyerek, yaz başından bu yana yaklaşık 50 bin Başkentli ile fotoğraf çektirdi.

10 Eylül 2012 Pazartesi 16:30
Başkan Gökçek’le Fotoğraf Çektirmeye Rekor İlgi...

fotograf_cekim_rekoru_770.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, vatandaşların yoğun ilgisini geri çevirmeyerek, yaz başından bu yana yaklaşık 50 bin Başkentli ile fotoğraf çektirdi.
Başkan Gökçek, Başkentlilerle doğrudan, birebir kurduğu iletişimi hem sosyal paylaşım ağlarında hem kişisel internet sitesinde hem de havaların ısınmasıyla birlikte artan sosyal etkinliklerde her geçen gün daha da yoğunlaştırıyor. Belediyecilik hizmetlerinde şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyen Başkan Gökçek, katıldığı etkinliklerde kendisiyle tanışmak, sohbet etmek ve özellikle de fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları da hiçbir şekilde kırmıyor. Kimi zaman bir çocukla, kimi zaman geniş bir gençlik grubuyla kimi zaman da gece yarısı bir parkta sahuru bekleyen bir aile ile objektife poz veren Başkan Gökçek, büyük önem verdiği bu anı fotoğraflarını kendisi de özenle biriktiriyor.
Park gezileri, kent turları, düğünler, sünnetler, Shopping Fest etkinlikleri, Ramazan boyunca iftar yemeklerinde Başkan Gökçek’i hemen yanı başlarında gören Başkentlilerin fotoğraf çektirme isteği ise yeni bir rekora imza attı. Yaklaşık 4 ayda, 18 bin karede 50 bin vatandaş Başkan Gökçek ile yan yana geldiği anı, fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirdi.

İNTERNET SİTESİNDEN PAYLAŞIYOR
Başkan Gökçek, 1 Haziran tarihinden bu yana da vatandaşlarla çektirdiği fotoğrafların çoğunluğunu www.melihgokcek.com internet sitesinden paylaşıyor.
Sitede fotoğraflar gün gün, kare kare, etkinliğin başlığı da verilerek, albüm şeklinde yer alıyor.
Fotoğraf çektiren vatandaşlar ise internet sitesinde paylaşılan kareleri indirebiliyorlar. Kolaylıkla, ücretsiz bir şekilde edinilebilen fotoğraflar, rahatlıkla bastırılarak, daha sonra Başkentlilerin evlerinde, albümlerde güzel bir anı olarak kalıyor.

HER YERDE YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
İnternet sitesinden vatandaşlarla paylaşılan ilk albüm Başkan Gökçek’in Etimesgut ve civarında yaptığı kent gezisinden yansıyan karelerle oldu. Daha sonra muhtarlarla yapılan toplantı ile devam eden ve yoğun ilgi görünce daha çok özen gösterilen fotoğraf çekimi için Büyük Ankara Festivali kapsamında özel bir alan hazırlandı. Burada her akşam yüzlerce Başkentli, eski Ankara evleri şeklinde dizayn edilen fon önünde Başkan Gökçek ile güzel bir anı fotoğraf çektirmek için dakikalarca sıra bekledi. Aynı yoğun ilgi Ramazan ayı boyunca ilçelerde verilen iftar yemeklerinde de devam etti. Vatandaşlarla fotoğraf çektirirken yaşadığı mutluluk gözlerine yansıyan Başkan Gökçek ise özellikle çocuklarla verdiği pozlar ile hafızalara kazındı.