Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK TWITTER'DA...

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sosyal Paylaşım Ağı Twitter’da Türkiye’nin Dört Bir Tarafında Yaşayan Takipçilerinin Arka Arkaya Sıraladığı İstekler Üzerine Şehirleri Yorumladı

07 Ocak 2013 Pazartesi 00:00
BAŞKAN GÖKÇEK TWITTER'DA...

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sosyal Paylaşım Ağı Twitter’da Türkiye’nin Dört Bir Tarafında Yaşayan Takipçilerinin Arka Arkaya Sıraladığı İstekler Üzerine Şehirleri Yorumladı

Başkan Gökçek’in Attığı Twitler Üzerine Türkiye Mozağini de Yansıtan Bir “Anadolu Güzellemesi” Ortaya Çıktı

Çankırı ile Başlayan Güzelleme Denizli’den Mardin’e, Edirne’den Rize’ye Uzanırken Bir Takipçisinden Gelen Şu Twit Tabloyu Özetledi:
“Sen Anadolusun Başkanım”

twitter_baskan.jpgSosyal medyayı dünyada en iyi kullanan yerel yönetici unvanına sahip Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, takipçilerinin istekleri üzerine paylaştığı twitlerle Anadolu’yu şehir şehir gezerek, güzel bir mozaik ortaya koydu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 403 bini aşan takipçisi ile her gün twitter’da buluşarak bazen ülke gündemi, bazen projeleri bazen de ortaya atılan iddialara ilişkin görüş ve düşüncelerini paylaşıyor. Sorulara yanıt veren, sohbet eden, merak edilen pek çok konuya açıklık getirerek hem belediye yönetimini şeffaflaştıran hem de halkla iletişimini kuvvetlendiren Başkan Gökçek, zaman zaman da kendisine atılan twitleri paylaşıyor.

Başkan Gökçek’in bir takipçisi aracılığı ile paylaştığı “Çankırılı’nın Melih Gökçek aşkı!...” linki ise su damlasının göle dönüşmesi gibi büyüyerek, ortaya güzel bir tablo çıkardı.

Takipçisinin twiti üzerine “Çankırılılar candır…” yazan Başkan Gökçek’e, Türkiye’nin dört bir yanından istekler yağmaya başladı. Kendi şehirleri hakkında da yorum yapılmasını isteyen takipçilerine arka arkaya yanıtlar veren Başkan Gökçek’in ifadeleri, anlamlı bir Anadolu güzellemesi ortaya çıkarırken, Türkiye mozağini de gözler önüne serdi.

- ERZURUM’DAN İZMİR’E ANADOLU’YU GEZDİ

Güzellemesinde Ankara için “Can candır” diyen Başkan Gökçek, takipçilerinden ardı ardına gelen talepler üzerine paylaştığı twitlerden bazıları şöyle:



“Çankırılılar candır…

Erzurumlular dadaş kardaşlarımdır...

Aksaraylılar rahmetli Mehmet Altınsoy'un emaneti dostlardır..

Afyonkarahisar… elbette binlerce yakın dostumun olduğu Anadolu’nun batı kapısı sıcak kanlı kardeşlerimin şehridir...

Can dostum rahmetli Muhsin’imin şehri, yiğitlerin harman olduğu şehirdir Sivasımız..

Urfa benim ata yurdum:)

Ankaralı Çorumlu demek, Çorumlu Ankaralı demek. Çünkü Çorum da yaşayan Çorumlu’dan daha çoğu Ankara’da yaşıyor.

Ankara can candır…

İzmir Ege’nin incisidir..

Rize liderimin yemyeşil şirin şehridir..

Hatay'ım medeniyetler beşiği, kültürlerin ve sevginin harman olduğu şehrimizdir.

Balıkesir höşmerim gibi tatlı, oğlumun askerlik yaptığı mis gibi kokan şehir...

Adana… Kebap diyarı, gelinimin şehri ve sıcak kanlı insanların şehri.

Diyarbakır güneydoğu'nun pırlantası, gönül insanlarının kenti, tek sıkıntısı pkk, o da bitecek inşallah..

Karadenizimizin fındık diyarı, çalışkan insanların şehri...

Bursa atalarımın, Osmanlı’nın, Osman Gazi'nin, Orhan Gazi'nin şehri. Yaşanası tarih ve güzellik diyarı…

Adıyaman menzilimizdeki gönül dostlarının şehri…

Manisa mesirin diyarı güzel insanların şehri..

Sinop kuzeyin yıldızı..

Tokat pekmez gibi tatlı ve yiğit insanların şehri..

Edirne demek Selimiye demek. Edirne serhat şehrimiz…

Denizli Anadolu kaplanlarının Pamukkale gibi ak şehri…

Yozgat yiğitler diyarı, yürekli insanlar, Osmanlı torunları..

Mardin medeniyetler şehri, Türk'ün, Kürt'ün, Arab'ın ve pek çok ırkın kardeşçe yaşadığı kardeşlik şehri…”

- SEN ANADOLUSUN BAŞKANIM

Başkan Gökçek’in twitleri, takipçilerinden güzel yanıtlar da aldı. Bir takipçisi ortaya çıkan tabloyu “‏@carrarobilge Sen Anadolusun Başkanım” diye özetlerken, bir başka takipçisi şu ifadeleri kullandı:

“Nevin ‏@gncnew

Günaydın Başkanım @06melihgokcek Sabah Sabah Bal Şerbeti sunmuşsunuz Anadolu'nun dört bir tarafına. Yüreğiniz Bal-Kaymakla harmanlanmış.”

            Başkan Gökçek, twitleri sonrası gelen sorular üzerine memleketini de “Ankara’da doğdum, ilk-orta-lise tahsilimi Gaziantep’de yaptım, dedem Urfalı, yani anayurt Urfa…” şeklinde açıkladı. Bir başka takipçisi ise bunun üzerine şu twiti attı:

“İbrahim Urfa'dır, Melih Antep. Ankara'dır GÖKÇEK. Anadolu’dur İbrahim Melih GÖKÇEK…”

Bir takipçisinin, “Çorumlu Çankırılardan Tokatlıdan Kayseriden uzak durmak gerek sağlığa zararlı aman amman...” twiti üzerine ise Başkan Gökçek, “Öyle değil hepsi Türkiye'nin harmanı can dostlardır…” dedi.

- BAŞKAN GÖKÇEK’TEN YAŞAR’A DESTEK

Twitter üzerinden gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini de açıklayan Başkan Gökçek, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın 2014 seçimlerinin ardından Çankaya Belediyesi’ne bağlanacak sekiz mahallenin sakinleriyle yaptığı toplantıya dair yorumlarını paylaştı. Bülent Tanık’a tepkisini dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a twitleri ile destek veren Başkan Gökçek,  “Ayıp diye bir şey var. saygısızlığın dik alası... Bu Bülent Tanık’ın yaptığı görgüsüzlük... Sayın Fethi Yaşar yerden göğe kadar haklı...şimdi CHP'li dostlarıma bir görev düşüyor... Bülent Tanık'’ın iki kulağını resmen çekmek...”dedi.

BAŞKAN GÖKÇEK TWITTER'DA...
BAŞKAN GÖKÇEK TWITTER'DA...
BAŞKAN GÖKÇEK TWITTER'DA...
BAŞKAN GÖKÇEK TWITTER'DA...
BAŞKAN GÖKÇEK TWITTER'DA...