Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK, "YARININ LİDERLERİYLE" BULUŞTU (2)

-Başkan GÖKÇEK: “ödül ve ceza bir arada olmalıdır. Adaletli, Dengeli bir lider olmalısınız” “ekibiniz kendilerine sahip çıkacağınızı mutlaka bilmelidir” “liderler çağın gereklerini yerine getirerek, mutlaka kendini yenilemelidir. Çağı takip edilmelidir. Prensip edinmişimdir. Ben kendimi yenilemek için fuarları gezerim”“4 yaşındaki torunumun teknolojik becerisine Sahip olmayan siyasetçiler var”-

26 Ocak 2013 Cumartesi 00:00
BAŞKAN GÖKÇEK, "YARININ LİDERLERİYLE" BULUŞTU (2)

-Başkan gökçek: “ödül ve ceza bir arada olmalıdır. Adaletli, Dengeli bir lider olmalısınız”   “ekibiniz kendilerine sahip çıkacağınızı mutlaka bilmelidir” “liderler çağın gereklerini yerine getirerek, mutlaka kendini yenilemelidir.  Çağı takip edilmelidir. Prensip edinmişimdir. Ben kendimi yenilemek için fuarları gezerim”“4 yaşındaki torunumun teknolojik becerisine Sahip olmayan siyasetçiler var”-

        Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye’nin 7 farklı üniversitesinden gelen yaklaşık 250 öğrenciyle buluştuğu toplantıda yarının liderlerine görüşlerini anlatırken liderin mesai arkadaşlarını yönetme konusuna da değinen Başkan Gökçek, bu konuda ise şunları söyledi:

        “Ben yöneticiliğinin hem zor hem de çok kolay olduğunu düşünüyorum. Zor öğrenene kadardır.  Bu konuda istediğiniz kadar ders alın istediğini kadar nasihat alın. Yaşamadıktan sonra anlamanız, öğrenmeniz kolay değildir. Size somut örnek vereyim herkes işe girmek ister.  Bana müracaat eden 10 binlerce kişi olmuştur. İşe alırsınız memnuniyeti en az 10 gün sürer. Çünkü memnun olmak için kafasındaki makam ve mevkiye hemen gelmek ister. Çalışmadan ‘buralara nasıl gelirimin’ hesabını yapar.  Bulundukları durumdan memnun olmayınca bu sefer sana karşı olmaya başlar.”

Yöneticilerin çalışanlara karşı bazı prensipleri uygulaması gerektiğine de inandığını söyleyen Başkan Gökçek, “Ödül ve ceza bir arada olmalıdır. Çalışanla çalışmayanı ayırt etmelisiniz. Ödülü vermezsen teşvik etmezsin. Cezayı vermezsen ben ne yaparsam yanıma kar kalıyor diye düşünür. Bunun için adaletli, dengeli bir lider olmasınız” dedi. 

-“4 YAŞINDAKİ TORUNUMUN TEKNOLOJİK BECERİSİNE SAHİP OLMAYAN SİYASETÇİLER VAR”-

      Lider olan kişinin yönlendirici ve istikamet veren kişi olması gerektiğine değinen Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

       “Bir belediye başkanı bir işin yapılmasını ister, iyi bir yönetici olmasının ister,  mimar ve mühendise istikamet verir.

Liderler çağın gereklerini yerine getirerek, mutlaka kendini yenilemelidir.  Çağı takip edilmelidir. Prensip edinmişimdir. Ben kendimi yenilemek için fuarları gezerim. En keyif aldığım yerlerdir. Geçtiğim günlerde uzun süre Çin’de kaldım. Gezmediğim yer kalmadı. Her gittiğim yerde belediyecilik hakkında gördüğüm şeylerden bu yıl Ankara’ya katacağım çok şey olacağına inanıyorum. Mutlaka fuarları gezin, teknolojiyi takip edin, ufkunuzu açmak için oldukça önemlidir. Takip etmemek çağı yakalamamak anlamına geliyor. 4 yaşındaki torunumun teknolojik becerisine sahip olmayan siyasiler var. Liderin mutlaka otorite sahibi olması gerekir. Hem sizi sevmeleri hem de korkmaları lazım.”

“İYİ BİR EKİPLE ÇALIŞILMALIDIR”

       Lider olan kişinin alternatif yaklaşımlara da açık olması gerektiğini anlatan Başkan Gökçek,  “Arkasındaki kitleye yeni görüşler,  yenilikler verilmelidir. Ne kadar başarılı olunursa olunsun mutlaka iyi bir ekiple çalışılmalıdır. Ben tek başıma yaparım diyorsanız hiçbir şey yapamazsınız. Sizi hedefinize götürecek ekibiniz olmalı. Bir de bildiklerini öğretmeli,  eğiten ve yetiştiren olmalıdır bu konuda cimrilik yapmamak gerekir” diye konuştu. 

 “ İYİ BİR LİDER EKİBİNE SAHİP ÇIKMALIDIR”  

       İyi bir liderin hatasını bilmesi, kabul etmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Gökçek, “Ama hatalarınız asla medyaya anlatmayacaksınız. Çünkü sizi perişan ederler. Arkadaşlarınızla bunu konuşup neyin hatalı olduğunu bulacaksınız, Bu durumu net olarak tespit edecek ve bu hatadan vazgeçecek, inat etmeyeceksiniz. En önemlilerinden biri de ekibiniz kendilerine sahip çıkacağınızı mutlaka bilmelidir. Rutin yapılan işlerden söz ediyorum tabiî ki. İnsanlara ‘liderim bana her zaman sahip çıkar’ güvenini vermelisiniz.  Lider her zaman yanındakinin potansiyelini ortaya çıkaracak fırsat veren kişi olmalıdır. Onları da yarıştıracaksınız çok iyi neticeler alırsınız.  Önünüze gelen sorunları kısa sürede çözeceksiniz. Karmaşık hale getirmeyecek ve yolun başında çözeceksiniz”dedi.

“ENGELLİLERİN SORUNLARINA HER ZAMAN SAHİP ÇIKIN”

         Yöneticilerin toplum içinde en fazla değer vermek zorunda olduğu kesimin başında engelli vatandaşlar olduğuna işaret eden Başkan Gökçek,  “Toplumda engellilerin sorunlarına her zaman sahip çıkmak zorundasınız.  Ailesinde engelli olmayan kişilerin, bunların neler yaşadıklarını anlaması kolay değildir. Belki ben de yönetici olmasaydım, bunları bu kadar iyi bilmez bu kadar iyi anlamazdım. Onları anladıktan sonra sorunlarını çözmenin ne kadar önemli bir şey olduğunu görüyorsunuz. Gelişmiş toplumların asli görevlerinden biridir bu.”