Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK, "YARININ LİDERLERİYLE" BULUŞTU (3)

Başkan Gökçek: “medyanın en büyük özelliği hükmetmeyi sevmesidir” “yaptıklarımızın yüzde 10’nu dahi göremezsiniz” 2 firmanın anlaştığını düşündüğümüzden, Şentepe teleferik ihalesini iptal etmek zorunda kaldık”

26 Ocak 2013 Cumartesi 00:00
BAŞKAN GÖKÇEK, "YARININ LİDERLERİYLE"  BULUŞTU (3)

-Başkan Gökçek: “medyanın en büyük özelliği hükmetmeyi sevmesidir” “yaptıklarımızın yüzde 10’nu dahi göremezsiniz”

-2 firmanın anlaştığını düşündüğümüzden, şentepe teleferik ihalesini iptal etmek zorunda kaldık”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye’nin 7 farklı üniversitesinden gelen yaklaşık 250 öğrenciyle bir araya geldiği toplantıda, medyanın genel tutumunu eleştirerek, yaşadıkları üzerinden örnekler verdi.

Yarının lideri olmaya aday öğrencilere medya ve lider ilişkileri hakkında görüşlerini anlatan Başkan Gökçek, “Medyanın en büyük özelliği hükmetmeyi sevmesidir. İnsanlara, herkese hükmedecekler . En büyük medyadır, doğruyu hep kendileri bilirler” dedi.

HAK_9676.JPG

Medya için iyi olan olumlu olan şeylerin değil, kötü olan moral bozucu,  ortalığı karıştıran şeylerin haber olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, “Bizim belediye olarak yaptıklarımızın yüzde 10’nu dahi medyada göremezsiniz, görürseniz de ben özür dilerim. Çünkü medya bizim yaptıklarımızı duyurmaz, bunun haberini yapmaz.  Ankara’nın en güzel bulvarları hakkında yazı yazmazlar. Ama bir yerde bozuk bir yol görseler manşetlerden verirler” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya karla mücadele etmek için Büyükşehir Belediyesi’nin özel araçlar aldığını anımsatan Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ankara’nın karla mücadelesi için çok önemli olan bu yatırımımız maalesef gazetelerde kibrit kutusu kadar haber oldu. Ama bir kar yağdığında yolda yarım saat sıkıntı yaşansın ertesi günü tüm gazetelerde manşet oluyor.  Medya için güzel ve iyi olan haber değildir. İllaki kötü olacak. 

Medyanın en büyük özelliği; ilk önce sizi suçlar, ilmeği boynunuza takar çeker sizi asar ondan sonra söyleyeceğiniz bir şey var mı diye sorar?”

-“EN AYKIRI 2 KİŞİSİNDEN BİRİYİM”

“Türkiye’nin en aykırı iki tipinden biriyim. Biri başbakan, sonra da ben…” diyen Başkan Melih Gökçek, Medya ile ilgili görüşlerini şöyle sürdürdü:

“Medyanın önce yazı yazar sizi döver, sonra da bu suçu kabul etmenizi, el pençe divan durmanızı isterler. Ama ben beni kimsenin dövmesine izin vermem. Haklıysan, adaletliysen galip gelmemen mümkün değil.  Ama onlar şahsi olarak bana değil benim düşünceme karşı oldukları için benimle uğraşıyorlar. Bir konu olur. “Bu konuda ne düşüyorsunuz”  diye sorarlar.  24 cümle söylersiniz içinden 3 kelime alırlar, bambaşka bir konu çıkar ortaya.  Bu nedenle genellikle canlı yayınlara çıkmayı tercih ederim. Örneğin rahmetli Mehmet Ali Birand bana ‘seni canlı çıkarmam çünkü senin ne diyeceğin belli olmaz’ derdi.” .

Bütün yaşanan olumsuzluklara karşın gazeteciler arasında çok iyi arkadaşları olduğunu ve hepsini de sevdiğini vurgulayan Başkan Gökçek, “Elbette kavga da edeceğiz ama birbirimizi seveceğiz. Ve iftira atmayacağız” diye tamamladı.

-BAŞKAN GÖKÇEK’E SORULAR:

Sunumun ardından öğrenciler Başkan Gökçek’e çeşitli sorular yönelttiler.

Erciyes Üniversitesi’nden bir öğrenicinin, “Twitter’dan sizi yakında takip ediyorum. İkna kabiliyetinizin çok yoğun olduğuna inanıyorum. Hakaret eden insanları özel davet ediyorsunuz, sonra özür diliyorlar. Bunu nasıl başarıyorsunuz? şeklindeki sorusuna,  Başkan Gökçek şu cevabı verdi:

HAK_9648.JPG

“Bunlar anneme aileme hakaret ediyorlar. Bana oy vermeyebilirler, sevmeyebilirler ama asla hakaret edemezler. Sol görüşlülerin de çok ağır eleştirileri oluyor ama asla bloklamıyorum. Ama iftira ve hakaret ederlerse buna elbette cevap veriyorum…  Hakaret edenleri özel yere alarak, özür dilemelerini söylüyorum. Bunun karşılığı cezası şudur diyorum. Karşı taraftan da istediğim gibi özür dilemeleri halinde bağışlıyorum .  Ama bazıları var ki hiç tınmıyorlar. 15 tanesinin davası Mart’ ta başlayacak.  400 küsur kişiyi de mahkemeye verdim. Bunların hepsi şimdi özür diliyor ama artık kabul etmiyorum. Twitterda hata yapılabilir. Özür dile bitsin, şimdi bu şeklide yapanlar yurt dışından vePKK’lılar kaldı. Medeni bir şekilde tartışalım. Ben de CHP hakkında yüzlerce yazı yazdım ama asla hakarette bulunmadım.”

“Ankara’da  5. dönem belediye başkanlığını düşünüyor musunuz? diye soran bir diğer öğrenciye Başkan Gökçek, 

“Ben yerimden memnunum. Allah bir dönem daha müsaade eder, Başbakan uygun görür,  halkım görmek ister oy verirse aday olurum. Bana bir dönem daha lazım, çünkü çok büyük projelerim var. Bunlar Tema park, bulvarlar, fuar alanı, inanç ve tarihi müzelerin yapılması projeleridir.  Ben bunları bitirip de gitmek istiyorum. Nasipte varsa yapacağım. Bu bizim isteğimiz bir şey ama nasipte varsa olur” dedi.  

-TELEFERİK İHALESİ İPTAL EDİLDİ_

 Başkan Gökçek bir başka soru üzerine de bugünkü ihale sisteminin yanlış olduğunu belirterek, bir örnekle bunu şu şekilde anlattı:

“Teleferik yapacaktım. Şentepeden başlayacaktık. 4 duraklık kısa bir mesafe olacaktı. 3,5 kilometrelik bir mesafede . O sistemi ihaleye çıkarttık. Adamlardan önce fiyat tespiti istedik. Adamlar bize bu sistemin 20 milyon Euroya çıkacağına dair fiyat verdiler. Hatta bunun içinde pazarlık payının da olduğunu söylediler. Yüzde 30 civarında da bir pazarlık payı düşünmüştük. Anladığımız kadarıyla 2 firma kendi aralarında anlaşmışlar. Birisi 38 verdi, biri 42 milyon Euro verdi. Bu durumda Teleferik ihalesini iptal etmek zorunda kaldık. Haliyle insan üzülüyor. Yapmak istiyorsun, Yapamıyorsun. Maalesef 2 gün önce olan bu olay bayağı canımı sıktı.

Bu tür olaylar bizim sık sık başımıza geliyor. Bu nedenle önceden elemeli ihalelerin Türkiye de sorun yarattığını düşünüyorum.”

Başkan Gökçek daha sonra öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi ve bir süre de öğrencilerle makamında sohbet etti.