Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK, YENİLENEN HİSARPARKI CADDESİ'Nİ HİZMETE AÇTI...

Büyükşehir Belediyesi Tarafından Restore Edilerek Bölgenin Tarihi Dokusuna Uygun Bir Şekilde Yenilenen Hisarparkı Caddesi Başkan Gökçek ve Eşi Nevin Gökçek Tarafından Hizmete Açıldı

18 Şubat 2013 Pazartesi 00:00
BAŞKAN GÖKÇEK, YENİLENEN HİSARPARKI CADDESİ'Nİ HİZMETE AÇTI...

Büyükşehir Belediyesi Tarafından Restore Edilerek Bölgenin Tarihi Dokusuna Uygun Bir Şekilde Yenilenen Hisarparkı Caddesi Başkan Gökçek ve Eşi Nevin Gökçek Tarafından Hizmete Açıldı

Törende Konuşan Başkan Gökçek:

“Öncelikle, Bölgedeki Restorasyon ve Sağlıklaştırma Çalışmalarına Katkılarından Dolayı Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’e Teşekkür Ederim”

“Bu Yatırım ile Bundan Sonra İnşallah Hisarpark Caddemizin Kaderi Ticari Olarak da Değişecek”

“Ankaramız Tarihi Kimliğine Tam Olarak Kavuşuyor”

Bölge Esnafı Çeşitli Pankartlarla Başkan Gökçek’e Teşekkürlerini İletti

Büyükşehir Belediyesi, Başkentin tarihi dokusunu ortaya çıkaran Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Projesi kapsamında dev hisarpark_cad_330_18022013.jpgbir adım daha atarak, 9 ay gibi kısa bir sürede restore edilen Hisarparkı Caddesi’ni hizmete açtı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Gökçek, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’e katkılarından dolayı teşekkür ederek, Hacı Bayram’dan Kale içine kadar tüm bölgenin restorasyonu ile Ankara’nın çok yakında tarihi kimliğine tam olarak kavuşacağını vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi, Başkentin tarihi dokusunu yenilemeye tüm hızıyla devam ediyor. Hacı Bayram Cami ile çevresindeki tarihi Ankara evlerin restorasyonu ile başlayan yenileme çalışmaları, bir yandan Roma Antik Tiyatrosu’ndaki kazılar bir yandan da sokak sağlıklaştırmaları ile sürüyor.

Hisarparkı caddesinin sağlıklaştırma projesini bitirerek, tarihin ışığında yepyeni, modern bir görünüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından 12 binanın yenilendiği, Kevgirli Sokak’tan Kale Kapısı’na kadar yol yapımı ve aydınlatma ile çevre düzenlemesi yapılan caddeyi törenle hizmete açtı.

Açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek’in yanı sıra Belediye Meclisi üyeleri, bürokratlar, bölge esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehteran takımının muhteşem dinletisi ile başlayan tören, Başkan Gökçek’in açılış konuşması ile devam etti.

Ankara’nın en önemli bölgesinde tarihi bir açılış gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Gökçek, öncelikle bölgedeki restorasyon ve sağlıklaştırma çalışmalarına katkılarından dolayı Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’e teşekkür etti.

- HACI BAYRAM TEKRAR ESKİ RUHUNA KAVUŞUYOR

Eskiden Ankara denilince ilk akla Hacı Bayram Cami bölgesinin geldiğini anımsatan Başkan Gökçek, “Yıllar itibariyle sanki hakaret edercesine civardaki her şey kötüye gitti. Allah’a hamdolsun son üç senede yapılanlarla Hacı Bayram tekrar o eski ruhuna kavuşuyor. Hacı Bayram Cami ile başladık, restorasyonunu bitirdik, civarının restorasyonu yaptık, şimdi bugün de yeni bir açılışa imza atıyoruz. O da Hisarpark Caddemizin restorasyonu…” diye konuştu.

Caddenin eski ve yeni hali arasındaki farkın en iyi bölge esnafı ve sakinleri tarafından bilindiğine işaret eden Başkan Gökçek, “Öyle zannediyorum, şu 4-5 ayda yapılan değişiklikle buradaki binaların değeri durduğu yerde en 2-3 kat arttı. Bu da restorasyonun ne kadar isabetli bir iş olduğunu gösteriyor” dedi.

- 120 ARAÇLIK OTOPARK

Konuşmasını Hisarparkı Caddesi ve çevresinde yapılan çalışmaları aktararak sürdüren Başkan Gökçek, şu bilgileri verdi:

“Hisarparkı Caddesi ve Kale Çevresi Kentsel Tasarım İşi kapsamında yaptığımız bu yerde 1 km uzunluğunda 9 bin metrekare küçük parke taşı ile yol-kaldırım kaplaması yaptık. 3 bin metrekare renkli beton ile yolu kapladık. Ayrıca granit döşeme ile yol-kaldırım imalatları 2 bin metrekare olarak gerçekleşti. 6 bin metrekare taş duvar imalatı yaptık. 120 adet aydınlatma direği koyduk ve özellikle 120 araçlık otopark yatırımı yaptık. Bu yatırım ile bundan sonra inşallah Hisarpark Caddemizin kaderi ticari olarak da değişecek. Minibüs esnafı da senelerdir burada yer etmiş. Onlara da yakışır hale geldi.”

- MEYDANA YENİ DÜZENLEME

Başkan Gökçek, sözlerini, tarihi dokuyu yenileme çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü diğer projeleri anlatarak sürdürdü. Roma Antik Tiyatrosu’nun restorasyonu bitirmek üzere oldukları müjdesini veren Başkan Gökçek, Kevgirli Sokak’ın sağ tarafındaki bütün binaların yıkılacağını ve Kalenin tüm güzelliği ile ortaya çıkacağını vurguladı. Aşağıda kalan meydanda çok güzel, yeni bir düzenleme yapılacağı bilgisini de veren Başkan Gökçek, “Yolu yerin altına alacağız, üst kısımda ise dev havuzlar olacak. Hıdırlıktepe’ye 60 bin metrekare kapalı alanı olan inanç ve tarih müzesi yapılacak. Bu müzede Ferman Müzesi; özelikle Osmanlı padişahların kılık, kıyafet, silahlarının bulunduğu tarih müzesi, medeniyetin temelinin İslam alimleri olduğunu ispat eden bine yakın icat ve inşallah Kuran-ı Kerim mucizeleri bölümü olacak. Bu da universal stüdyolarında yapılan özel bir teknoloji ile hazırlanacak” diye konuştu.

- TELEFERİK İLE TEPELER BULUŞACAK

Hıdırlıktepe’nin Hacı Bayram’a, Hacı Bayramı’nın da Kale’ye ayrı bir teleferik ile bağlanacağını da müjdeleyen Başkan Gökçek, askılı bir yol ile de Kale ve Hıdırlıktepe’nin birleştirileceğini ve ortaya muhteşem bir görüntünün çıkacağını belirtti. 

Konuşmaları sık sık alkışlarla kesilen Başkan Gökçek, açılışa çok sayıda katılım gösteren minibüs şoförlerine de müjdeler verdi. Hacı Bayram civarındaki tüm şoför esnafını Keçiören istikametine giden, Hacı Bayram’ın arkasına büyük bir bedesten, konferans salonu ve minibüs terminali ile taçlandıracaklarını söyleyen Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

“Bir katta iniş olacak bir katta da biniş olacak. Aynı yere özellikle Ulus’tan mini trenlerle geliş-gidişi sağlamak suretiyle vatandaşın da esnafla rahatlıkla buluşmasını temin edecek bir düzen kuracağız. Son derece modern olacak. Allahın izniyle, iddia ediyorum Türkiye’nin en modern minibüs durağı olacak. Bundan en ufak şüpheniz olmasın. ”

Başkan Gökçek, projelerin Minibüsçüler Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun da istekleri alınarak hazırlandığını ifade ederek, projeler Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan geçtikten sonra ihalenin hemen yapılacağını dile getirdi.

Başkan Gökçek, konuşmasını şu sözler ile bitirdi:

“Ankaramıza bu yapmış olduğumuz tarihi restorasyonlar hayırlı uğurlu olsun diyorum. Sizlere layık olmak için bundan sonra da devam edeceğiz. Nasip olursa bitişikte Çantacılar Sokak var, oranın alt yapı ve üst yapısına da başlıyoruz. Birkaç ay içinde orayı da burası gibi yapacağız. Kalenin civarı ve içinin restorasyonu da olacak. Ankaramız tarihi kimliğine tam olarak kavuşmuş olacak. Hayırlı uğurlu olsun diyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sağolun, varolun”

Konuşmasının ardından Başkan Gökçek, eşi Nevin Gökçek ile açılış kurdelesini kesti. Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani, bölgedeki yenileme projeleri nedeniyle Başkan Gökçek’e teşekkür plaketi verdi.

- “HAYALLERİ GERÇEĞİ DÖNÜŞTÜREN YÜREĞİNE SAĞLIK”…

Hisarparkı Caddesi’nin açılış törenine katılan Ulus esnafı, Başkan Gökçek’in konuşmasına alkışlar ve tezahüratlarla karşılık verirken, bölgedeki apartman ve işyerlerine asılan Çantacılar Sokağı Esnafı’nın, “Tarihi Hisarparkı Caddesi’ni yenileyen Başkanımız Melih Gökçek’e teşekkür ederiz”, Ankara Özel Halk Otobüsçüleri Esnafı’nın “Hayalleri gerçeğe dönüştüren büyük usta yüreğine sağlık. Hep yanındaydık yine yanındayız”, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası’nın “Ankara’nın Mimarı, Gururumuz, Başkanımız” yazılı pankartları dikkatleri çekti.

BAŞKAN GÖKÇEK, YENİLENEN HİSARPARKI CADDESİ'Nİ HİZMETE AÇTI...
BAŞKAN GÖKÇEK, YENİLENEN HİSARPARKI CADDESİ'Nİ HİZMETE AÇTI...
BAŞKAN GÖKÇEK, YENİLENEN HİSARPARKI CADDESİ'Nİ HİZMETE AÇTI...
BAŞKAN GÖKÇEK, YENİLENEN HİSARPARKI CADDESİ'Nİ HİZMETE AÇTI...
BAŞKAN GÖKÇEK, YENİLENEN HİSARPARKI CADDESİ'Nİ HİZMETE AÇTI...
BAŞKAN GÖKÇEK, YENİLENEN HİSARPARKI CADDESİ'Nİ HİZMETE AÇTI...
BAŞKAN GÖKÇEK, YENİLENEN HİSARPARKI CADDESİ'Nİ HİZMETE AÇTI...
BAŞKAN GÖKÇEK, YENİLENEN HİSARPARKI CADDESİ'Nİ HİZMETE AÇTI...
BAŞKAN GÖKÇEK, YENİLENEN HİSARPARKI CADDESİ'Nİ HİZMETE AÇTI...