Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENT BARAJLARINDA BAHAR BEREKETİ

ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, baraj havzalarını besleyen bölgelerde etkili olan kar ve yağmurların barajlara yaradığını belirterek, içme suyu temin edilen barajlardaki su rezervinin memnuniyet verici düzeylere geldiğini söyledi.

15 Mayıs 2019 Çarşamba 15:04
BAŞKENT BARAJLARINDA BAHAR BEREKETİ

BARAJLARDA DOLULUK ORANI REKOR SEVİYELERE ULAŞTI

-BAŞKENT’TE YAĞIŞLI GEÇEN KIŞ VE BAHAR AYLARI GEÇEN YIL AYNI AYLARDA YÜZDE 29,84 OLAN BARAJLARDAKİ SU SEVİYESİNİ BU YIL YÜZDE 38,14 ORANINA ÇIKARDI

-ASKİ GENEL MÜDÜRÜ CUMALİ KINACI:

“BU YILIN İLK 4,5 AYINDA BARAJ HAVZALARINA GELEN SU MİKTARI GEÇEN YIL 12 AYDA BARAJLARA GELEN SUDAN DAHA FAZLA OLDU”

“BAŞKET’TE SU SAĞLAYAN BARAJLARA, 2018 YILI SÜRESİNCE TOPLAM 384 MİLYON 897 BİN METREKÜP SU GELİRKEN, BU YILIN İLK 4,5 AYINDA BU RAKAM 402 MİLYON 230 BİN 372 METREKÜP SEVİYELERİNE ULAŞTI”

         baraj_330.jpg ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, baraj havzalarını besleyen bölgelerde etkili olan kar ve yağmurların barajlara yaradığını belirterek, içme suyu temin edilen barajlardaki su rezervinin memnuniyet verici düzeylere geldiğini söyledi.

          Ankara’nın içme suyu ihtiyacının karşılandığı barajlardaki su miktarının bugün itibariyle toplam 604 milyon 291 bin metreküp olduğunu ifade eden Kınacı, barajlardaki toplam su rezervinin son gelen sularla birlikte yüzde 38,14 oranında olduğunu kaydetti.

“İLK 4,5 AYDA BARAJLARDA 402 MİLYON METREKÜP SU DEPOLANDI”

          Ocak, Şubat, Mart, Nisan ayları dahil olmak üzere 15 Mayıs tarihine kadar baraj havzalarına gelen su miktarının, geçen yılın tamamındaki su miktarından daha fazla olduğunu açıklayan Kınacı, baraj çevrelerinde biriken karların erimesi ve ilkbahar yağmurlarının etkisiyle barajlara su akışının daha yoğun olduğunu söyledi.

REKOR DOLULUK

          Barajlardaki mevcut su miktarını geçen yıl ki su miktarıyla kıyaslayan ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, barajlara 2018 yılının tamamında 384 milyon 897 bin metreküp su geldiğini, bu yılın sadece ilk 4,5 ayında bu rakamın 402 milyon 230 bin 372 metreküp seviyelerine çıktığını ifade etti.

          Barajları besleyen en önemli kaynağın kar suları olduğunu hatırlan Kınacı, şu bilgileri verdi:

“Bu yıl da kar yağışları bereketli oldu. Ardından gelen bahar yağmurlarıyla birlikte içme suyu barajlarımızdaki su rezervimiz de attırdı. Mayıs ayının 15. günü de dahil olmak üzere barajlarımıza; Ocak ayında 65 milyon, Şubat ayında 117 milyon, Mart ayında 114 milyon, Nisan ayında 84 milyon, Mayıs ayının 15 gününde ise 20 milyon metreküp su geldi.”

          Ankara’nın içme ve kullanma su ihtiyacının sağlandığı barajların dolu olması halinde toplam su kapasitesinin 1 milyar 584 milyon 555 bin metreküp olduğunu vurgulayan Kınacı, bugün itibariyle 604 milyon 291 bin metreküp su rezerviyle barajların yüzde 38,14 oranında dolu olduğunu ifade etti.

“MEMBA KALİTESİNDE TEMİZ VE SAĞLIKLI SUYUMUZ VAR”

          Devam eden bahar yağmurlarıyla birlikte barajlardaki su seviyesinin daha

da artmasını beklediklerine dikkat çeken Kınacı, Başkent’te abone sayısının ise bugün itibariyle 2 milyon 318 bin 360 olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Başkent’in günlük ortalama 1 milyon 300 bin metreküp içme ve kullanma su ihtiyacı bulunuyor. Bu rakam yaz ve kış aylarında değişiklik gösteriyor. ASKİ olarak Başkentlilerin musluklarından akan suyu memba kalitesinde, temiz ve sağlıklı bir şekilde kullanıma sunmaktayız.”

BAŞKENT BARAJLARINDA BAHAR BEREKETİ
BAŞKENT BARAJLARINDA BAHAR BEREKETİ
BAŞKENT BARAJLARINDA BAHAR BEREKETİ
BAŞKENT BARAJLARINDA BAHAR BEREKETİ
BAŞKENT BARAJLARINDA BAHAR BEREKETİ
BAŞKENT BARAJLARINDA BAHAR BEREKETİ