BAŞKENT GENÇLİK MECLİSİ “19 MAYIS GENÇLİK ÖZEL OTURUMU”NDA BİR ARAYA GELDİ

Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi üyesi yaklaşık 150 genç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen “19 Mayıs Gençlik Özel Oturumu”nda bir araya geldi.

20 Mayıs 2024 Pazartesi 17:27
BAŞKENT GENÇLİK MECLİSİ “19 MAYIS GENÇLİK ÖZEL OTURUMU”NDA BİR ARAYA GELDİ

Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı düzenledikleri 19 Mayıs Gençlik Özel Oturumu ile kutladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda bir araya gelen 150 genç; ihtiyaçlarını ve gençlerin nasıl daha iyi olacaklarını değerlendirirken 2024 yılı gençlik etkinlikleri için de planlama yaptı. Gençlerin oluşturduğu grupların liderleri; politika ve faaliyet önerilerinin yer aldığı sunum yaptı. Dört gruba ayrılan gençler bugüne kadar yapılan ve bundan sonra nelerin yapılabileceğine yönelik pek çok konuyu aralarında tartıştığı bir de gençlik atölyesi gerçekleştirdi.

GENÇLER EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ”

Ankara Kent Konseyi ile üyelerinin kent ile ilgili söz söyleme imkânı bulduklarını belirten Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Süleyman Basa, “Kent konseyi demek çalışma grubu demek. Belli noktaya gelen çalışma gruplarını meclise döndürüyoruz. Çevre meclisimiz, bisiklet meclisimizde aynı şekilde oldu. Sivil toplumun gücünü biz en çok 6 Şubat Depremi’nde gördük. Organize olduk ve harekete geçtik. Gençler en büyük gücümüz, gönüllülerimiz ise gönüldaşımızdır. Gönüllüğün de merkezi Ankara Kent Konseyi… Biz yönetim kurulu olarak her zaman proje üretmeye, gençlerle beraber çalışmaya ve her türlü yardıma hazırız” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen oturum ile ilgili düşüncelerini “Kenti ve hayatımızı ilgilendiren bütün konular bu koltuklarda konuşuluyor” diyerek anlatan Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer ise şunları kaydetti:

“Oturduğumuz bu koltuklarda meclis üyelerinin aldığı kararlarla bu kent düzenleniyor. Şimdi o koltuklara siz oturdunuz. Yaşamın her alanında gençlerin güçlendirilmesi ve gençler güçlenirken kendilerini genç dostu hâline getirmeleri için buradayız. Bu kentlerle birlikte yetişkinler ve gençlerin bir araya gelerek politikalar üretebileceği mekanizmalar üretebilmek gerekiyor. Bugün Ankara’da neyimiz var neyimiz yok buna kafa yorduk. Gençlik Meclisi neler yapıyor, içyapısı nasıldı onları konuştuk.”

“PROJELER ÜRETEREK KENTİ DAHA İYİ HÂLE GETİRİYORUZ”

19 Mayıs Gençlik Özel Oturumu’na katılarak kent ve kentte yaşayan gençlere dair yeni kararlara imza atan Başkent Gençlik Meclisi üyeleri de düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Yağız Efe Köse: “Burada bulunma amacım kentimizi ve kendimi geliştirmek… Projeler üreterek kenti daha iyi hâle getiriyoruz. Mansur Başkan’a da teşekkür ediyorum bize bu salonu açtığı için. Bütün genç arkadaşlarımı gençlik meclisine davet ediyor, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

-Büşra Çarkacı: “Bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’ndayız. Gençlere emanet edilen bu bayramda gençlerin yanında olmaktan mutluluk duyuyorum. Ankara’da yaşayan gençlerin Ankara ile ilgili problemleri konuşabildikleri, rahatlıkla kendilerini ifade edebildikleri ve karşılık bulabildikleri bir meclis burası.”

-Emre Can Aytaş: “Bugün Gençlik Özel Meclisi kuruldu. Gençlerin yönetime katılımları bakımından konuşmalar yapıldı.  Karar alıcı mekanizmaya nasıl dâhil olabilirler onlar tartışıldı. Gruplarla birlikte belirli problemlere çözüm stratejileri belirleyerek kararlar aldık.”