Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent’in Ağaçlarına Bakım ve Budama

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mevsimsel Bakım ve Ağaç Budama Çalışmalarını Sürdürüyor

05 Nisan 2011 Salı 05:23
Başkent’in Ağaçlarına Bakım ve Budama

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ağaç budama ve bakım çalışmalarını sürdürüyor. Sistematik bir program izleyerek ana cadde ve bulvarlardaki ağaçlarda mevsimsel bakım ve budama yapan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, macunlama ve ilaçlama da yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi ağaç budama ve bakım ekipleri, çalışmalar kapsamında ilk olarak cadde ve bulvar üzerinde yol kenarında bulunan ağaçları buduyor ve gerekli bakımlarını gerçekleştiriyor. 

-7 BİN AĞACA BUDAMA

1.JPG
Çalışmalar hakkında bilgiler veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, ana caddeler, rekreasyon alanları, prestij parklar, semtlerdeki irili ufaklı parklar ve mezarlıklarda  sürdürülen çalışmalarda son 4 ay boyunca yaklaşık 7 bin ağacın budandığını ifade etti.
Ağaçların üst tepe kısımlarına sepetli iş makineleriyle ulaşılarak budandığını ve büyük budama kesiklerinde macunlama yapıldığını belirten Hatice Akgül, “Böylece su kaybı engellenerek dalın kuruması önleniyor ve sonra da ağaca gerekli ilaçlama yapılıyor. Çalışmalarda, ekiplerin başında kesinlikle ziraat mühendisi arkadaşlarımız bulunuyor. Ağaçlarda, hem tekniğine uygun, yani tacını koruyup doğal formunu bozmadan budama yapıyoruz, hem de kuş yuvalarına asla dokunmuyoruz” dedi.

-HASTALIKLI VE KURUYAN DALLARA TEMİZLİK
Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 4 aydır sürdürdüğü ağaç budama çalışmalarının hemen hemen tamamlandığını ifade eden Akgül, ağaçların hastalıklı ve kuruyan dallardan temizlendiğini belirtti.
Akgül, özellikle Çankaya, Keçiören ve Altındağ gibi eski yerleşim bölgelerindeki yaşlı ağaçlara gençleştirme budaması yapılarak, ömürlerinin uzatılmasının amaçlandığını ifade etti. Dönemsel olarak yapılan budama çalışmalarında, dalları trafik  lambaları ve aydınlatma direklerini kapatan ağaçlara, ev ve işyerlerine tehlike arz edebilecek dallara, çatlayan, kırılan ve kuruyan dalları olan ağaçlara özen gösterdiklerini de söyleyen Akgül, ALO 153 Mavi Masa’ya Başkentlilerden çevre konusunda gelen tüm şikayetlerin de değerlendirildiğini açıkladı.
 
-BUDANAN DALLAR DEĞERLENDİRİLİYOR
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, budanan dal ve artıkların toplanarak “Kompost” yani organik materyal olarak  değerlendirildiğini bildirdiler.
Budama artıkları arasındaki büyük dallardan Büyükşehir Belediyesi’nin atölyelerinde kereste olarak yararlanıldığını ve araştırma sonucu belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere bizzat götürülerek verildiğini kaydeden yetkililer, diğer küçük dal ve artıkların tümünün alandan toplanarak önceden belirlenen yerlere götürüldüğünü,  burada toprağa gömülen artıklardan organik materyal elde edildiğini açıkladılar.
Yetkililer, bu şekilde zenginleştirilen toprağın fidan yetiştiriciliği ve seracılıkta kullanıldığını belirttiler.