Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENT MEYDANLARINA SÜS HAVUZU

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in dört bir tarafındaki meydanlara süs havuzları yapıyor. Yeşiliyle, modern, estetik ve ışıltılı görüntüsüyle göz dolduran Başkent meydanları da havuzlarla güzelleşecek.

04 Kasım 2013 Pazartesi 08:41
BAŞKENT MEYDANLARINA SÜS HAVUZU

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKENT’İN DÖRT BİR TARAFINDAKİ MEYDANLARA SÜS HAVUZLARI YAPIYOR.

-SÜS HAVUZLARINI, BAŞKENT’İN VE BAĞLI İLÇELERİNDEKİ MEYDAN VE KAVŞAKLARA YERLEŞTİREN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI, YAKLAŞIK 200 ADET HAVUZUN YAPIMINI HIZLA SÜRDÜRÜYOR

hacibayram_sus_havuz.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in dört bir tarafındaki meydanlara süs havuzları yapıyor. Yeşiliyle, modern, estetik ve ışıltılı görüntüsüyle göz dolduran Başkent meydanları da havuzlarla güzelleşecek.

Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in merkezlerine ve ilçelerindeki uygun alanlara yerleştirmeye başladığı değişik ebat ve mimarideki, fıskiyeli ve ışıklandırmalı süs havuzlarının yapımına devam ediyor. Bu kapsamda Ankara Kalesi, Ankamall ve Yenikent’teki uygun meydanlara süs havuzlarını yerleştiren Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, Başkent’in ve bağlı ilçelerindeki meydan ve kavşaklara da yaklaşık 200 adet havuz yapımı çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Tamamen mermerden yapılan süs havuzlarının 80 adedinin yerinin belirlendiğini, kalan bölgelerdeki yer tespit çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, “Havuzların yapısı ve ebatları, yerleştirileceği yere göre belirleniyor. Ortasındaki fıskiyesi, özel led aydınlatması ve su sesinin verdiği huzurla bulunduğu ortama hem estetik hem görsel hem de serinlik katacak olan havuzlarımız Başkentimizin güzelliğine güzellik katacak” dediler.

            Meydan ve kavşakların dışında insan hareketliliğinin yoğun olduğu bölgelere de yerleştirilecek olan havuzlardan, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki ilçelerdeki uygun yerlerde de yapımının sürdüğünü anlatan yetkililer, “Gençlik Parkı’nda devam eden, Kuzey Ankara ve Atatürk Orman Çiftliği gibi çalışmaları süren bölgelerde de hizmete girecek olan suyun, ışık ve müzikle muhteşem dansının sergilendiği dev havuzlarla bütünlük sağlayacak olan bu mini süs havuzlarımız, Başkentlilere huzur verecek” diye konuştular.