Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent Tiyatrosu’ndan Yeni Bir Oyun…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKENT TİYATROLARI YENİ OYUNU “AĞAÇLAR AYAKTA ÖLÜR” İLE SEYİRCİNİN KARŞISINA ÇIKIYOR

16 Nisan 2012 Pazartesi 16:23
Başkent Tiyatrosu’ndan Yeni Bir Oyun…

baskent_tiyatro_400_2_16042012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları her sezon hazırladığı iddialı oyun ve dev prodüksiyonlarla Ankaralıların karşısına çıkıyor.
Sezon ortasında yeni oyunlarıyla Başkentli seyircilerinin karşısına çıkmaya hazırlanan Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, “Ağaçlar Ayakta Ölür” oyununu da seyircisiyle buluşturacak.
Ünlü İspanyol oyun yazarı ve şairi Alejandro CASONA’nın unutulmaz oyunu “Ağaçlar Ayakta Ölür”ü Mehmet Tahir İKİLER yönetiyor. Hafta sonu ilk gösterimiyle Ankaralı sanatseverlerin karşısına çıkacak 3 perdelik oyunda Gamze Karababa ÖZDEMİR, Hakan ÖZGEÇ, Nurten HELİK, Sinem TURAN, Ömer Faruk NAS, Behiye KARABULUT, Müzeyyen NALKESEN, Serkan BİLGİN, Kadir ÇÖKLÜ, Serkan KAYA, Azer Can OKUTAN rol alıyor.
Birçok kez beyaz perde de izlediğimiz bu unutulmaz eserin konusu ise şöyle:
“Serseri olduğu gerekçesiyle dedesi, torununu evden kovar. Bu duruma üzülen büyükanneyi teselli etmek için de torununun ağzından yıllarca büyükanneye mektuplar yazar. Artık aradan 20 yıl geçmiştir ve büyükanne torununu çok özlemiştir. Dede, bu duruma üzülür,  iyi yönde kanunsuz çalışan ve herkese yardım eden bir genci, sahte torun olarak büyükannenin karşısına çıkarır. Aradan birkaç gün geçtikten sonra, büyükannenin asıl torunu kapıyı çalar. Artık dedeyi çok zor günler bekliyordur.”

baskent_tiyatro_400_3_16042012.jpg

Oyunu izlemek izleyen tiyatro severler Ağaçlar Ayakta Ölür’ün biletlerini, Gençlik Parkı Kültür Merkezi gişelerinden ya da internetten www.mybilet.com’dan  temin edebilirler.