BAŞKENT YOLLARINA "A" SINIFI OTO KORKULUK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, büyüyen, gelişen ve modern görünümlü Başkent yollarında güvenliğin de en üst düzeyde sağlanması için yol kenarlarına “A” sınıfı yeni korkuluklar yerleştirmeye devam ediyor.

25 Eylül 2013 Çarşamba 10:58
BAŞKENT YOLLARINA "A" SINIFI OTO KORKULUK

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ESKİYEN VE ÇÜRÜMEYE YÜZ TUTAN KÖPRÜ KORKULUKLARINI, “A” SINIFI OLARAK ADLANDIRILAN EN ÜST DÜZEYDE GÜVENLİK SAĞLAYAN, PASLANMAZ ÇELİKTEN YENİ KORKULUKLARLA DEĞİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

-EKİPLER, BAŞKENT YOLLARINA BUGÜNE KADAR TOPLAM 50 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA YENİ OTO KORKULUK YERLEŞTİRDİ

Başkent Ankara’nın, sürüş keyfi yaşatan yollarına, uluslararası standartlarda, paslanmaz çelikten, can ve mal güvenliğini en iyi şekilde koruma olarak adlandırılan “A” sınıfı koruma sağlayan toplam 50 kilometre uzunluğunda oto korkuluk yerleştiren Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor. Başkent’te eskiyen ve çürümeye yüz tutan oto korkuluklarını, oto_korkuluk_25092013_2.jpgpaslanmaz çelikten ve uluslararası standartlarda yeni korkuluklarla değiştiren Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar kapsamında ayrıca yeni açılan, genişletilen veya yenilenen yollara da bu modern korkuluklardan yerleştiriyor.

Başkent Ankara’nın modern, çağdaş ve estetik yollarıyla bütünlük sağlayacak şekilde yerleştirilen yeni korkuluklar, uzun ömürlü ve üst düzey güvenlik sağlamasının yanı sıra darbelere karşı da dayanıklı malzemeden oluşuyor.

-HEM SÜRÜCÜ HEM DE YAYA GÜVENLİĞİ İÇİN

Başkent’in kaliteli asfaltı, modern ve geniş yollarıyla bütünlük oluşturan çalışmalar kapsamında, yıpranan, eskiyen veya ihtiyaç duyulan bölgelerde korkuluk yapım çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden yetkililer, “Keyifli ve güvenli sürüş keyfi için yapılan çalışmada kazalara karşı daha dayanıklı ve önleyici özelliği bulunan paslanmaz çelikten imal edilen korkulukları kullanıyoruz” dediler.

Sürücüler kadar yayaların da kaldırımlarda rahat ve güvenli yürüyüş yapabilmeleri için korkuluk yapımının Başkent’in dört bir tarafında sürdüğünü kaydeden yetkililer, “Korkululuklar, estetik ve modern görünümlü, temizliği kolay, uzun ömürlü, bakım-onarımı kolay ve güvenlik özellikleriyle Avrupa standartlarında imal ediliyor” diye konuştular.

Yeni korkulukların güvenlik özelliklerine ilişkin de bilgi veren yetkililer, “Yeni yapılan oto korkuluklar, normal bir otomobilin 100 kilometre hızla ve 20 derecelik açıyla çarpmasına dayanabilmektedir” dediler.

-50 KİLOMETRE KORKULUK

Başkent’e yakışır köprü ve yolların, korkuluklarıyla da modern bir görünüme kavuşturulacağını ifade eden yetkililer, “Bu yıl itibariyle Başkent yollarına, 50 kilometre uzunluğunda oto korkuluk yerleştirdik. Bundan sonra da ihtiyaç duyulan ve yenilenmesi gereken bölgelerde çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştular.