BAŞKENTİN KAFESSİZ HAYVANAT BAHÇESİ: “DİJİTAL HAYVANAT BAHÇESİ” KURBAN BAYRAMI’NDA DA ZİYARETE AÇIK OLACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Dünyanın en ileri teknolojisini kullanarak oluşturduğu “Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi”, 16 Haziran 2024 Pazar günü (Kurban Bayramı’nın ilk günü) hariç 9 günlük bayram tatili süresince ziyarete açık olacak.

14 Haziran 2024 Cuma 11:34

Açıldığı 3 Şubat 2024 tarihinden itibaren 350 binden fazla kişinin ağırlandığı Dijital Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, girişlerde sıkıntı yaşamamak için https://dhbrandevu.ankara.bel.tr internet adresi üzerinden rezervasyon yaptırabilecek. Rezervasyonsuz ziyaretçi ise alana kabul edilmeyecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin son teknolojiyle oluşturduğu ve kapsamıyla dünyanın en büyük dijital hayvanat bahçesi olma özelliğini taşıyan Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Başkentin simgelerinden biri olan Atatürk Orman Çitliği Hayvanat Bahçesi’nin yerine dijital olarak kazandırılan, evcil ve yaban hayvanların doğal ortamlarından koparılmadan ve kafeslere hapsedilmeden görülebildiği Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi; 16 Haziran 2024 Pazar günü (bayramın ilk günü ) hariç 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde de 10.00-17.30 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

REZERVASYONSUZ ALANA ALINMAYACAK

7’den 70’e herkesin yoğun ilgi gösterdiği ve karma gerçeklik teknolojisini destekleyen 150’nin üzerinde hayvan türünün sergilendiği Dijital Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret etmek isteyen Başkentlilerin,https://dhbrandevu.ankara.bel.tr internet adresi üzerinden rezervasyon yaptırabilecek. Aynı seansta sadece 200 kişinin gezebildiği alana rezervasyonu olmayanlar alınmayacak.

ANKARA DİJİTAL HAYVANAT BAHÇESİNİ 350 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Dünyanın en ileri teknolojisi kullanılarak oluşturulan Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi’ni, açılışının yapıldığı 3 Şubat 2024 tarihinden itibaren 350 bin kişi ziyaret etti.

ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Alan içerisine özel olarak hazırlanmış iki otobüsle orman içerisinde dinozorların yaşamlarını görebileceği eski çağlara ve uzaya dijital yolculuk yapabilmenin keyfini yaşayan çocuklar ve veliler düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Turan Göktuğ Balcı: “Burayı çok beğendim. Çok yaratıcı olmuş. Burayı çok sevdim.”

-Badesu Sezar: “Çok beğendim hem de çok sevdim. Çok fazla, bir sürü hayvan gördüm. En sevdiğim hayvanlar da var. Burayı çok beğendim.”

-Erkan Civan: “Çok güzel burası. Çok beğendik. Kızım safari turunda hala onu bekliyoruz. Çok beğendik. Mansur Başkan’a çok teşekkür ederiz.”

-Neşe Civan: “İlk kez geldik ve çok beğendik. Gerçek gibi her şey. Çok hoş. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.”

-Nil Ervan Özlü: “Burayı çok sevdim. Bir daha gelmek istiyorum. Safari turu çok canlıydı.”

-Seda Özlü: “Okul gezisi olarak burayı tercih ettik. Çok güzel olmuş. Çok da doğru bir seçim olduğunu düşünüyoruz. Çocukların göremeyecekleri ortamları sanki gerçekte varmış gibi görmeleri, buna şahit olmak ve onların heyecanına ortak olmak çok güzel. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.”