BAŞKENTLİLER BATIKENT REKREASYON ALANI’NDA KEYİFLİ VAKİT GEÇİRİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki park ve rekreasyon alanlarının sayısını artırmaya devam ediyor.

03 Haziran 2024 Pazartesi 13:55
BAŞKENTLİLER BATIKENT REKREASYON ALANI’NDA KEYİFLİ VAKİT GEÇİRİYOR

431 bin 600 metrekarelik dev alana kurulan ve içerisinde Gençlik Merkezi, Emekliler Lokali ile Hanımlar Lokali gibi sosyal imkânların bulunduğu “Batıkent Rekreasyon Alanı”nda Başkentliler keyifli vakitler geçiriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘Yeşilin Başkenti’ sloganıyla kent genelindeki park ve rekreasyon alanların sayısını artırıyor.

Yenimahalle ilçesindeki Kentkoop Mahallesi’nde yıllarca atıl durumda bulunan 431 bin 600 metrekarelik dev alana yapılan Batıkent Rekreasyon Alanı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

BAŞKENTLİLER KEYİFLİ VAKİT GEÇİRİYOR

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının Batıkente kazandırdığı ve içerisinde BelPa Kafe, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor kompleksleri, futbol ve basketbol sahası, Gençlik Merkezi ile Kadınlar Lokali’nin de yer aldığı rekreasyon alanında Başkentliler keyifli dakikalar geçiriyor.

Açıldığı günden bu yana Batıkent Rekreasyon Alanı’na yoğun ilgi gösteren vatandaşlar düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Volkan Çakır: “Buraya ilk defa geliyorum gayet güzel ve hoş olmuş güvenilir bir yer isteyen her istediğini yapabilir, oyun oynayabilir pikniğini yapabilir. Ben Hollanda’da yaşıyorum burada eskiden başıboş köpeklerden geçilmezdi burası çok güzel değerlendirilmiş ve takdire şayan bir yer olmuş.”

-Kadir Satırgan: “Emekli beden eğitimi öğretmeniyim. Eskiden burası berbattı, perişan bir durumdaydı, buradan geçerken görüyorduk. Eşim buraya daha önce gelmişti bugün de beni getirdi çok beğendik.”

-Şerife Satırgan: “Burayı çok güzel ve harika buldum. Burayı bu yenilikleri halka kazandırdığı için Mansur Başkan’a teşekkür etmemiz lazım böyle şeylerin Batıkentte çoğalmasını yürekten dilerim. Buranın eski hâlini biliyorduk parkın hemen karşısındaki binada arkadaşım oturuyordu, balkonda otururken bakmak bile istemiyorduk, şimdi ise içimiz açılıyor gerçekten muhteşem.”

-Serap Demirel: “Buraya ilk defa bugün geldim, çok güzel buldum. Eskiden burada başıboş köpekler geziyordu çöplük alanıydı, boş bir araziydi şimdi görünce de şaşırdım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

-Özge Şahin Güleçlier: “Parka bugün ailecek ilk kez geldik ve çok beğendik. Havuzlu alanı çok beğendim içinde ördekler var, parkta gezilecek yerler var çok hoşumuza gitti. Eski hâliyle yeni hâli arasında dağlar kadar fark var eskiden burası atıl bir yerdi ve boştu şimdi ise gezip oturabileceğimiz nefes alabileceğimiz bir alan oldu.”

-Sıdıka Akgül: “Batıkent’in böyle bir yere ihtiyacı vardı. Buraya her geldiğimde burası çok kalabalık oluyor. Buranın eski halinde hiçbir şey yoktu şimdi ise muhteşem.”

-Alperen Çakır: “Park çok güzel olmuş her akşam geliyoruz buraya eskiden burası bomboştu burayı yapmaları iyi oldu.”

-Burak Oğuzhan: “Batıkent için yapılabilecek en iyi şeylerden birisi burası. Spor alanları, aile ile vakit geçirebilecek alanların olması çok iyi özellikle BelPa Kafe’nin fiyatları bu ekonomik koşullarda çok iyi.”

-Melih Mert: “Arkadaşlarımla parka bakmaya geldik çok güzel olmuş yarın da aile ile birlikte geleceğiz. BelPa Cafeyi çok beğendim, fiyatları da uygun.”

-Sude Akbaş: “Burası çok güzel ve ferah olmuş. Arkadaşlarımla beraber geldim ve oturuyoruz. Salıncaklar çok güzel olmuş sahalar çok geniş olmuş. Eskiden buralar çok kullanışsızdı şu an için çok kullanışlı bir alan olmuş.”

-Nehir Sarı: “Burayı çok beğendim arkadaşlarımla keyifli vakitler geçiriyorum. Öğrenci dostu uygulamaları hayata geçirdiği için Mansur Başkan'ımıza da teşekkür ediyorum.”