Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Belediye Meclis Kararları…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDE BAŞKENT’İN ULAŞIM ANA PLANININ, ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE YAPILMASI İÇİN KARAR ALINDI -HASTANE YAPIMI İÇİN SAĞLIK BAKANLIĞI’NA VE HACI BAYRAM CAMİİ ÇEVRESİNDEKİ TARİHİ YAPILARA ELEKTRİK HİZMETLERİ İÇİN DE TEDAŞ’A ARSA TAHSİSİ YAPILACAK

17 Haziran 2011 Cuma 04:00
Belediye Meclis Kararları…

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Başkent’in Ulaşım Ana Planı’nın üniversite ile işbirliği içerisinde yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca Devlet Hastanesi için Sağlık Bakanlığı’na ve Hacı Bayram Cami çevresindeki tarihi yapılara elektrik hizmeti verilebilmesi için de TEDAŞ’a arsa tahsisi yapılması meclis üyelerinin oy birliğiyle karara bağlandı.
-BAŞKENT’İN ULAŞIM ANA PLANI YAPILACAK
 Meclis üyelerine okunan, “Ulaşım ve Trafik Projeleri ile ulaşım ana planının yapılması konularında Gazi Üniversitesi ile işbirliği yapılması” na ilişkin Başkanlık yazısı meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Alınan karara göre, Ankara’daki ulaşım ve trafiğe yönelik bilgi sistemleri ve veri tabanının oluşturulması, mevcut sistemle yapılan değerlerin iyileştirilmesi, farklı ulaşım türleri ve kullanıcılarına yönelik uygulama projeleri geliştirilmesi ile ulaşım ana planının yapılması konularında Gazi Üniversitesi ile işbirliği yapılacak.
-DEVLET HASTANESİ İÇİN ARSA TAHSİSİ
Mamak Derbent Mahallesi’nde yapılması planlanan Devlet Hastanesi için 5138 ada 1 nolu parseldeki 19 593 metrekare Büyükşehir Belediye hissesinin, sağlayacağı üstün kamu yararı göz önünde bulundurularak ve hizmetin biran önce verilebilmesi amacıyla inşaata başlanılması için Sağlık Bakanlığı’na 29 yıllığına tahsisi oy birliğiyle kabul edildi. İmar planında da sağlık alanı olarak ayrılan söz konusu parselin tahsisine karşılık, aynı oranda Hazine’ye ait olan ve belediyece uygun görülen parsellerin daha sonra belediyeye trampa suretiyle devredilmesi koşulu da getiriliyor.
-HACI BAYRAM CAMİ ÇEVRESİ’NİN ELEKTRİĞİ
 Belediye Meclisi’nde alınan bir diğer karar da Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları devam eden Hacı Bayram Cami ve çevresindeki tarihi yapıların restorasyon ve yapım çalışmalarına ilişkin oldu.
Hacı Bayram Veli Cami çevresinde yapılmakta olan tesislerin bakım, onarım ve enerji ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bölgedeki Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan alan ile yine kullanımı Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan başka bir alanda trafo yapılması için TEDAŞ ile kontrat yapılarak, 1 TL üzerinden 29 yıllığına kiraya verilmesine oy birliğiyle karar verildi.
-KAFELERE DÜZENLEME
 Esnaf ve Sanatkarlar Komisyon Raporu’nun da görüşüldüğü Meclis’te, yaz aylarının gelmesiyle bahçelerde ve parklarda veya dükkan önlerinde iş yapan esnafların uyması gereken Belediye kriterlerinin belirlenmesi ve bu konuda Belediye yetkilileri ile oda temsilcileriyle ortaklaşa uygulama yönetmeliği hazırlaması da oy birliğiyle kabul edildi.
-AÇIK HAVA SİNEMALARI GELİYOR
 Yaz aylarının gelmesiyle birlikte park ve bahçelerin konumuna göre açık hava sinemaları konulmasına ilişkin Halkla ilişkiler Komisyonu raporu da meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
Karara göre, Başkentlilerin yaz aylarında akşamları vakitlerini geçirdikleri park ve bahçelerin konumuna göre açık hava sinemaları konulabilirliğinin araştırılması ve gereğinin yapılması için Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanlığı’nın görevlendirilmesine karar verildi.
-HIDIRLIKTEPE HALKINA BİLGİLENDİRME CD’Sİ
 Hıdırlıktepe Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ilişkin olarak, bölgedeki gecekonduların yıkılıp, yaşam kaliteleri artırılacak vatandaşlara sunulacak imkanların CD’lerinin hazırlanması ve dağıtılmasına oy birliğiyle karar verildi.
¬ -BAŞKENT’E FERMAN MÜZESİ
 Ankara turizminin gelişmesine katkı vereceği düşünülerek hazırlanan komisyon raporunda, Başkent’e ferman müzesi açılması konusunda ilgili kurum, kuruluşlar ve kişiler ile ortak çalışmalar yapılması için Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın görevlendirilmesi de meclis üyelerinin onayıyla kabul edildi.
-KARDEŞ KENTLERDE TANITIM ATAĞI
 Büyükşehir Belediyesi’nin defalarca ödül aldığı kardeş kent ilişkileri doğrultusunda, kardeş belediye ilişkisi içerisinde bulunulan Avrupa kentleriyle Ankara’yı tanıtıcı etkinlikler yapılması için gerekli çalışmaların yapılması oybirliğiyle karara bağlandı.
-DİĞER KARARLAR
Tüm bu kararların yanı sıra Belediye Meclisi’nde ayrıca, Başkent’in ve Başkentlilerin çeşitli sorunlarına ilişkin çözüm önerileri de masaya yatırıldı. Belediye Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edilen diğer kararlardan bazıları şöyle:
- Ayaş İlçesi Gökler Mahallesi ile Tekke Mahallesi arasındaki 5 kilometrelik yolun asfaltlanması,
- Kazan Yakup Derviş Köyü’nün kanalizasyonunun yapılması,
- Çankaya Libya Caddesi ve Tunalı Hilmi Caddesi Esat Kavşağı arasında kalan cadde tretuvarlar ve yaya yollarının bakıma alınması
- Apartman ve sitelerdeki su depolarının paslanmaz çelikten yaptırılması ve mevcutlardaki sağlıksız depoların temizlenmesi veya değiştirilmesi için gerekli araştırmaların yapılması,
- Yeni mahalle olan Köylerdeki yetersiz ve eksik olan su depolarının, program dahilinde incelemeler yapılarak evlere bağlantılarının yapılması için gerekli çalışmaların başlatılması,
- Mali imkanı olmayan yaşlıların istekleri doğrultusunda geziler düzenlenmesi ve tatil yapma imkanlarının araştırılması,