03 Nisan 2013 Çarşamba 00:00
BÜYÜKŞEHİR AFİŞ VE DUVAR YAZILARINI ÖZEL YÖNTEMLE TEMİZLİYOR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN OKULLAR BAŞTA OLMAK ÜZERE KAMUYA AİT BİNALARIN DUVARLARINA YAPIŞTIRILAN AFİŞ VE İLANLAR BASINÇLI SUYLA SÖKÜLÜYOR, DUVAR YAZILARI ÖZEL YÖNTEMLE SİLİNİYOR

afis_duvar_temizlik_330_03042013.jpgAnkara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kent Estetiği Daire Başkanlığı’na bağlı temizlik ekipleri, okullar başta olmak üzere kamuya ait binaların duvarlarına yapıştırılan afiş ve ilanları basınçlı suyla söküyor ve duvar yazılarını özel bir yöntemle siliyor.

Kent Estetiği Dairesi ekipleri, Ankara’nın muhtelif yerlerinde cadde ve sokaklarda çevre kirliliğine neden olan afiş ve ilanları sökmek, müstehcen ve siyasi içerikli sloganları silmek için özel kimyasal yöntemler kullanıyor. Kent Estetiği Dairesi ekipleri özel olarak dizayn edilmiş “Yazı Silme Aracı”nı da kullanarak, toplumu rahatsız eden çevre kirliliğini ortadan kaldırıyor.

Basınçlı su ile duvarlara yapıştırılan afişleri söken Kent Estetiği Dairesi ekipleri, afişlerin altında yazı ile karşılaşıyorlar. Ekipler, içinde özel bir kimyasal bulunan, suyu ve havayı 250 bar basınç uygulayarak sıkan “Yazı Silme Aracı” yardımıyla da her türlü yazıyı da kolaylıkla siliyor. Ekipler, reklam veya siyasi içerikli afişleri söktükten sonra duvarlardaki yazıları da boyayarak görsel kirliliği ortadan kaldırıyor.

APARTMAN YÖNETİMLERİNE BİLDİRİLİYOR

Alo 153 Mavi Masa’dan ve güvenlik güçlerinden gelen talepler doğrultusunda da çalışmalarını sürdüren Kent Estetiği Dairesi ekipleri, topluma açık yerlere ve özellikle okul duvarlarına yazılan yasa dışı sloganları siliyor. Apartman duvarlarına yazılan yazılar için ise Kent Estetiği’ne bağlı ekipler önce fotoğraf çekerek Zabıta Müdürlükleri’ne bildirimde bulunuyor. Zabıta Müdürlükleri de Apartman Yönetimlerinden yazıların silinmesini talep ediyor. Kent Estetiği Dairesi ticari maksatla yazılmış yazılar için ise yine Zabıta Müdürlükleri’ne ihbarda bulunuyor ve ilan veya yazı sahiplerine parasal ceza ile yaptırım uygulanmasını sağlıyor.