Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Bayram Temizliğine Başladı...

- Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Ekipleri, Yaz Sıcaklarının Tozunu Alarak, Ramazan Bayramı Öncesi Cadde, Bulvar ve Geçitlerde Genel Temizlik Yapıyor

02 Ocak 2011 Pazar 07:06
Büyükşehir Bayram Temizliğine Başladı...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı’na bağlı temizlik filosu, bayram temizliği yaparak, yağışsız geçen günlerin ardından, kent merkezi, cadde ve bulvarların tozunu alıyor…

1.JPG
Başkentin yaya alanlarının daha temiz ve estetik görünümünü sağlamak, vatandaşların bayram tatilinde daha sağlıklı geziler ve yürüyüşler yapmasına olanak vermek amacıyla çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Kent Estetiği ekipleri, bayram temizliği için düğmeye bastı. Ekiple, bahar aylarında güçlendirilen başarılı kadrosu ve ekipmanıyla tüm ana yol, bulvar ve caddeleri 24 saat çalışma esasıyla temizlemeye başladı.
Kentte göze hoş görünmeyen, estetik açıdan sıkıntı veren, şikayet edilen, ortak kullanım alanlarında tartışmaya yol açan sorunlara çözüm arayan Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Ramazan Bayramı’na az bir zaman kala Başkent cadde ve bulvarları ile alt ve üst geçitlerin daha sağlıklı hale getirilmesi için uğraş veriyor.
Kentin genelinden sorumlu olduklarını ve insan odaklı hizmet yürüttüklerini dile getiren Kent Estetiği Daire Başkanı Ömer Öksüz, bayram öncesinde gerçekleştirilecek genel temizliğin 24 saat aralıksız sürdürüleceğini açıkladı.

2.jpg
30 Ağustos Salı günü başlayacak Ramazan bayramı öncesi, uzun sürecek tatile dönük temizliğe başladıklarını dile getiren Öksüz, “Ankara’yı yeni bir güne, yeni bir bayrama hazırlıyoruz. Bayramda aile, akraba ziyaretine giden, gezmeye çıkan, uzun tatili fırsat bilip de şehrimize misafirliğe gelen vatandaşlarımız, kentimizin caddelerinde, bulvarlarında, merkezi yerlerinde gezerken daha temiz üst geçit, kaldırım ve yol görsün istiyoruz. Gündüz yaya yoğunluğunun fazla olduğu merkezi bölgelerde gece temizliğine ağırlık veriyoruz” diye konuştu.
Kaldırım bakım-onarım işlemleri, duvar yazıları ve görüntü kirliliği oluşturan yapıştırmaların temizlenmesi için ALO 153-Mavi Masa’ya yapılan şikayetlere öncelik verdiklerini vurgulayan Öksüz, dikkat çeken aksaklıkların bu numaraya haber verilmesini istedi.

109 PERSONELLİ TEMİZLİK FİLOSU
Köprülerin, yaya üst ve alt geçitlerinin temizlenmesi, kaldırımların el ile süpürülmesi için 109 personelin görevli olduğu temizlik filosunda, 28 mini araç ile de kaldırımlar her gün pırıl pırıl hale getiriliyor. Beton ve cam bariyerler, ferforjeler ile köprü alt-yan cephelerin yıkanarak temizlenmesi ve duvar yazılarının silinmesi için de 8 tanker, 8 yıkama aracı, 1 yazı silme aracı ile 24 personel vardiyalı olarak aralıksız çalışıyor. 150 şoförünün görev yaptığı 53 araç ise her gün yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki ana cadde ve bulvarları süpürüyor.