Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ...

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Başkanlığında Toplanan Belediye Meclisi’nde Kadına Yönelik Şiddetin Engellenmesinden, Yaralı Sokak Hayvanlarının Tedavisine Kadar Bir Dizi Kararlar Alındı

15 Ocak 2013 Salı 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ...

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Başkanlığında Toplanan Belediye Meclisi’nde Kadına Yönelik Şiddetin Engellenmesinden, Yaralı Sokak Hayvanlarının Tedavisine Kadar Bir Dizi Kararlar Alındı

Toplantıda, Esenboğa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Karayolu ile Yolcu Taşınması Hizmetinin Özelleştirilmesi de Karara Bağlandı


    Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, kadına yönelik şiddetin önlenmesinden, yaralı sokak hayvanlarının tedavisi ve Ankara Esenboğa Havalimanı ile AŞTİ arasında hizmet veren 442 – Esenboğa Havaalanı- AŞTİ- Kızılay hattının özelleştirilmesine yönelik kararlar alındı.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağan toplantısında “Kadına Yönelik Başkanlık Şiddet”e ilişkin Başkanlık yazısı okundu.

    Oybirliği ile kabul edilen Başkanlık yazısında, Eğitimci Valideler Derneği tarafından (EVADER), Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede yerel ve ulusal STK’ların kapasitesinin güçlendirilmesi konusunda “Başkentte Tek Yürek” adı altında bir proje hazırlandığı belirtilerek, projenin Ankara’nın 25 ilçesinde uygulanacağı belirtildi.

    Projenin amacında, “Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele konularında yasal düzenlemelerin uygulanmasındaki aksaklıkları ortadan kaldırmak… Şiddet gören kadın ve varsa çocuklarına yönelik hizmet sunumunda kurum, kuruluş ve ilgili sektörler ile STK’lar arası işbirliği mekanizmasını kurmak için EVADER tarafından saptanan hedefler doğrultusunda projenin yürütülmesinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Gazi Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile yapılması hususunda talepte bulunulmaktadır” denildi.

-ANKARA – ESENBOĞA HATTI ÖZELLEŞTİ-

    Esenboğa Havalimanı’ndan şehir merkezine karayolu ile yolcu taşınmasına ilişkin Başkanlık yazısı da üyelere okunmasının ardından, oyçokluğu ile kabul edildi.

    Başkanlık yazısında Ankara Esenboğa Havalimanı ve AŞTİ arasında EGO araçları ile hizmet verilen 442- Esenboğa Havaalanı –AŞTİ- Kızılay hattının kiraya verilmesi halinde araç, yakıt ve personel tasarrufu sağlanacağı, Ankaralılara verilen ulaşım hizmetlerinin daha ekonomik ve verimli olacağı, işletme maliyetlerinin düşeceği gerekçesiyle söz konusu hattın özelleştirilmesinin uygun olacağının düşünüldüğü belirtildi.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyeti ve tasarrufundaki toplu taşıma hizmetleri içerisinde bulunan 442 numaralı hattın işletilmesinin 10 yıl süre ile Ankara Kömür Asfalt Enerji San. Tic. Ltd. Şti.’ye (BELKO) devredilmesi kararlaştırıldı.

-YARALI SOKAK HAYVANLARI

    Meclis toplantısında oy birliği ile karara bağlanan diğer bir karar da Yaralanan Sokak Hayvanlarına İlişkin Başkanlık Yazısı oldu. Başkanlık yazısında Ankara’da hayvanlara yönelik  hizmet veren ve acil servisi bulunan tek resmi kurumun Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi olduğu belirtilerek, “Sokak hayvanlarına yönelik verilen veterinerlik hizmetlerinin yürütülmesinde işbirliği yapılması ile yaralanan sokak hayvanlarının tedavisi ve nakli için uygulamaya konulacak sistemin, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Belediyemiz arasında hazırlanacak bir protokolle yürütülmesi” karara bağlandı.

-KÜRESEL YAŞ DOSTU KENTLER SEMPOZYUMU-

    Belediye Meclisi’nin olağan toplantısında Ankara Kent Konseyi yaşlı dostluk kentleri ağına üyelik ve sempozyum düzenlenmesine ilişkin Başkanlık yazısı da oybirliği ile kabul edildi.

    Yazıda, Dünya Sağlık Örgütü’nün kurduğu sözkonusu ağa üye olan diğer yaş dostu kentler ile bilgi paylaşımı ve uygulamalar konusunda refah düzeyi yüksek toplumlar oluşturmak için iletişim halinde kalmak amacıyla Ankara’nın küresel yaş dostu kentler ağına üye olması kararlaştırıldı. Alınan karar ile ayrıca, 20-22 Mart 2013 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü’nün de teknik desteği ile Küresel Yaş Dostu Kentler Sempozyumu’nun Ankara’da düzenlenmesi de karara bağlandı.