Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kutlu doğum haftası kutlamaları nedeniyle Ankara Arena spor salonunda açılış programı yapılması kararlaştırıldı. Büyükşehir Belediye meclisinde ayrıca Kuzey Ankara kentsel dönüşüm projesi içinde yer alan binaların dış cephe aydınlatmalarının yapılması, Ankara’yı tanıtan ve yapılan hizmetleri anlatan bir prestij kitap hazırlanması ile ilgili önergeler kabul edildi.

09 Şubat 2013 Cumartesi 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kutlu doğum haftası kutlamaları nedeniyle Ankara Arena spor salonunda açılış programı yapılması kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediye meclisinde ayrıca Kuzey Ankara kentsel dönüşüm projesi içinde yer alan binaların dış cephe aydınlatmalarının yapılması, Ankara’yı tanıtan ve yapılan hizmetleri anlatan bir prestij kitap hazırlanması ile ilgili önergeler kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Olağan Meclis Toplantısı’nda, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Ankara Arena Spor Salonu’nda açılış programı yapılması kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında yapılan toplantıda, Kutlu Doğum Haftası programı için salon tahsisine ilişkin Başkanlık Yazısı kabul edildi.

Toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın teklifi ile  Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, 13 Nisan 2013 tarihinde Ankara Arena Spor Salonu’nda müştereken geniş kapsamlı ve yüksek katılımlı resmi açılış programı gerçekleştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

-      KUZEY ANKARA DIŞ CEPHE AYDINLATMASI-

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağan toplantısında çeşitli önergeler de görüşülerek karara bağlandı.

Kuzey Ankara girişi kentsel dönüşüm ve gelişim projesinde yer alan konutların dış cephe aydınlatması ile ilgili verilen önergede, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin Türkiye’nin en prestijli projelerinden olup protokol yolunda olmasının Başkente Türkiye’nin yurt dışından gelen misafirleri açısından önem arz ettiği belirtilerek, proje kapsamında bulunan konutların, rekreasyon alanı içinde bulunan yeşil alanların, binaların dış cephe aydınlatmalarının kent estetiği açısından uygun olarak yapılması oybirliği ile kabul edildi.

-      ANKARA’NIN TANITIMI –

Toplantıda ayrıca Ankara’nın değişen yüzünün tarihi, turistik alanlarını ve tüm güzelliklerini gelecek nesillere aktarabilmek , duyurabilmek amacıyla , kentsel dönüşüm, köprüler, bulvarlar, sosyal kültürel faaliyetler, eski yeni Ankara, rekreasyon alanları, Ankara’da yapılan hizmetlerle ilgili bir prestij kitap hazırlanması , broşür ve kitapçık basılması ile önerge oybirliği ile kabul edildi.

-      OKULLARA BADMİNTON RAKETİ VE TOPU –

Oybirliği ile kabul edilen bir başka önergede ise Ankara’daki okullarda okuyan öğrencilere, spor kulüplerine, sokak çocuklarına, Aile Bakanlığına bağlı yurtlarda kalan çocuklara vb yerlere dağıtılmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Badminton raketi ve topu temin edilip okullara, kulüplere ve müsabakalarda dağıtılmak üzere bir kısmının Badminton federasyonuna verilmesi ve bu hususta Büyükşehir Belediyesi ve Badminton Federasyonu arasında işbirliği protokolü yapılması kabul edildi.