Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ…

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, 7-30 Haziran tarihleri arasında birlikte düzenlenecek olan 6. Büyük Ankara Festivali ile Ankara Shopping Fest (Alışveriş Festivali) için hazırlıklara başlanılmasına oy birliğiyle karar verildi.

14 Şubat 2013 Perşembe 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ…

-ANKARA, FESTİVALLERE HAZIRLANIYOR…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDE, 7-30 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK OLAN 6. BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ İLE ANKARA SHOPPİNG FEST (ALIŞVERİŞ FESTİVALİ) İÇİN HAZIRLIKLARA ŞİMDİDEN BAŞLANMASINA İLİŞKİN RAPOR, OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
-BELMEK’İN YAYGINLAŞTIRILMASINDAN, TOPLU TAŞIMA DURAKLARININ GÖRME ENGELLİ VATANDAŞLARA YÖNELİK DÜZENLENMESİNE KADAR PEKÇOK KONU KARARA BAĞLANDI


meclis_330.jpg
Başkentli kadınların el becerilerini geliştirdiği BELMEK’in yaygınlaştırılması ve yeni branşların açılması için gerekli çalışmaların yapılmasının da ele alındığı Meclis Toplantısı, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Başkent’e ve Başkentlilere ilişkin pek çok konu da görüşüldü.

¬-SHOPPİNG FEST HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR

Ankara’yı geçtiğimiz yıl alışverişin de başkenti haline getiren Ankara Shopping Fest için hazırlıklara başlanılması üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.
Eğitim-Kültür- Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından sunulan raporda, 7-30 Haziran tarihleri arasında birlikte düzenlenecek olan 6. Büyük Ankara Festivali ile Shopping Fest’in temel amaçları olarak, “Başkentin sosyal-kültürel-ekonomik yönden gelişiminin sağlanması, turizmin canlandırılarak Ankara’nın bu vesile ile tanıtımı başta olmak üzere belirli kampanyalarla teşvik unsurları oluşturulması, ticari yoğunluğu artırmak ve bununla birlikte Başkentlilerin ihtiyaçlarını daha ucuza sağlamalarını temin etmek…” ifadelerine yer verildi.
Festival süresince Ankaralıların yanı sıra şehir dışından yerli ve yabancı ziyaretçilerin de Başkent’e geleceğinin altının çizildiği raporda, bu süreç içerisinde Ankara’nın imajını zedeleyecek olumsuz tüm unsurların şimdiden tespit edilerek gerekli tedbirlerin alınması; şehir içi ulaşım, yollar ve ortak kullanım alanlarında gerekli planlamaların ve düzenlemelerin yapılmasının gerekliliğine de değinildi.

-BELMEK YAYGINLAŞACAK

Görüşülen tüm raporların oy birliği ile karara bağlandığı toplantıda Başkentli kadınların yoğun ilgi gösterdiği BELMEK’in yaygınlaştırılması ve yeni branşların açılması konusunda gerekli inceleme ve araştırmaların yapılması da kararlaştırıldı.
Ankara’da yaşayan çocukların problemlerini ve taleplerini ifade etmeleri ile bunların çözümünde aktif rol almaları için kurulan Çocuk Meclisi’nin hizmetlerine devam etmesi amacıyla hazırlanan Çocuk Meclisi Yönetmeliği’nin de oy birliği ile kabul edildiği meclis toplantısında ayrıca, toplu taşıma duraklarının görme engelli vatandaşların da istifade edebileceği tarzda dizayn edilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılması benimsendi.