Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Ulus Tarihi Kent Projesi’nin en önemli etaplarından biri olan Bentderesi’ne “Tünel Yol” projesi, Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldi.

13 Haziran 2013 Perşembe 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

ULUS TARİHİ KENT’İN EN ÖNEMLİ ETAPLARINDAN TÜNEL YOL PROJESİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

ALTINAĞ’DA BENTDERESİ CADDESİ AKTAŞ KAVŞAĞINI DIŞKAPI KÖPRÜSÜNE BAĞLAYACAK TÜNEL YOL İLE İLGİLİ BAŞKANLIK YAZISI BÖLGEDE MEVCUT DERELERİN AÇIĞA ÇIKARILMASININ DA İNCELENMESİ İÇİN KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Ulus Tarihi Kent Projesi’nin en önemli etaplarından biri olan Bentderesi’ne “Tünel Yol” projesi, Büyükşehir Belediye Meclisi meclis_330.jpggündemine geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in turizm potansiyelini artıran Ulus Tarihi Kent Projesi’ni hızla sürdürüyor. Restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla Hacı Bayram Veli Camii ve çevresinin çehresini değiştirerek, tarihi kimlik kazandıran Büyükşehir Belediyesi, tünel yol projesi ile de Bentderesi’ndeki trafiği yer altına alarak rekreasyon çalışmalarına başlamayı planlıyor. Dışkapı Köprüsü’nü Bentderesi Caddesi altından Aktaş Kavşağı’na bağlayacak tünel yol projesi ile ilgili Başkanlık Yazısı, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ele alındı.  

Altındağ ilçesi Bentderesi Caddesi Aktaş Kavşağı ile Dışkapı Köprüsü arasının yaklaşık 1000-1500 metre uzunluğunda, 35 metre genişliğinde olduğu bilgisinin verildiği Başkanlık Yazısı’nda bu bölüme tünel projesi yapılarak, 800 metre uzunluğundaki yolun yer altına alınması talebi dile getirildi. Başkanlık Yazısı’nda ayrıca Bentderesi Caddesi Kevgirli Caddesi kesişiminde bulunan kavşağın rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi, Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında yürütülen proje ile bütünlük sağlanması ve trafik akışını rahatlatmasının amaçlandığı vurgulandı.

Yapılan değerlendirmeler ve öneriler üzerine, tünel yol ile ilgili proje hazırlanırken, bölgedeki yer altı derelerinin üstlerinin açılmasıyla ile ilgili de araştırma yapılması için Başkanlık Yazısı, Hukuk ve Tarifeler Komisyonu ile İmar Komisyonu’na oybirliği havale edildi.