Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Ankara’daki eylemler nedeniyle büyük zarar gören Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki Metro Çarşısı içi ve Kızılay çevresindeki işletmelerin, 2012 yılı katkı payları ertelendi.

14 Haziran 2013 Cuma 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

BÜYÜKŞEHİR MÜLKİYETİNDEKİ METRO ÇARŞISI İÇİNDE VE KIZILAY ÇEVRESİNDEKİ İŞLETMELERİN 2012 KATKI PAYI ÖDEMELERİ, SON PROTESTOLARDA GÖRDÜKLERİ ZARAR NEDENİYLE ERTELENDİ

ASKİ BARDAK SU ÇIKARARAK ŞÖLEN, FESTİVAL VE PİKNİK GİBİ ORGANİZASYONLARDA ÜCRETSİZ DAĞITACAK

Ankara’daki eylemler nedeniyle büyük zarar gören Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki Metro Çarşısı içi ve Kızılay meclis_330_09042013.jpgçevresindeki işletmelerin, 2012 yılı katkı payları ertelendi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, kent gündemine ilişkin önemli konuları ele almaya devam ediyor. Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Belediye Meclisi’nden Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki Metro Çarşısı’nın  esnafına ve Kızılay çevresindeki işletmelere destek kararı çıktı.

1 Haziran tarihinde başlayan eylemler nedeniyle Metro çarşılarının çoğunlukla kapalı olduğu, biber gazı nedeniyle çarşıya kimsenin gelmediği ve işçi ücretlerinin ödenemediğinin dile getirildiği Başkanlık Yazısı ile mağduriyetlerin bir nebze de olsun giderilmesi talebi ele alındı. Bu doğrultuda  Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki Metro Çarşısı içindeki ve Kızılay çevresindeki işletmelerin katkı paylarının ertelenmesini öneren Başkanlık Yazısı, oy birliği ile kabul edildi. Kızılay’da protestolardan etkilenen diğer esnafın durumu ile ilgili araştırmanın yapılmasına ilişkin talep ise Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’na havale edildi.

-ASKİ’DEN BARDAK SU

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında ASKİ’nin dünya kalitesindeki içme suyunu piknik alanlarına, şölen ve festivallere taşıyan önemli bir karar daha alındı. Konuya ilişkin gündeme gelen Başkanlık Yazısı’nda ASKİ Genel Müdürlüğünün arıtma tesislerinin günümüz teknolojisi ile modernize edildiği vurgulanarak, arıtmadan çıkan suyun dünya kalitesinde olduğuna dikkat çekildi. Arıtılan suyun piyasada satılan paketlenmiş ve işlenmiş sulardan daha kaliteli olduğu dile getirilen yazıda, ASKİ olarak özellikle suyun kalitesini vatandaşa göstermek ve suya olan güveni artırmak maksadıyla bardak su üretimine geçildiği bildirildi. Bardak suların üzerine “ASKİ’nin hediyesidir” yazılması kaydıyla şenlik, festival ve pikniklerde ücretsiz dağıtılması istenen Başkanlık Yazısı oybirliği ile kabul edildi.