Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bütçe maratonu ilçe belediyelerinin bütçelerinin görüşülmesi ile devam ediyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilk olarak Akyurt, Bala ve Elmadağ belediyelerinin bütçeleri oy birliği ile kabul edildi.

23 Kasım 2013 Cumartesi 11:05
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-BÜTÇE MARATONUNU İLÇELERLE SÜRDÜREN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AKYURT, BALA VE ELMADAĞ İLÇE BELEDİYELERİNİN 2014 MALİ YILI BÜTÇELERİNİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL ETTİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDE BİR GÜN ÖNCE ÇAĞRIDA BULUNULMASINA RAĞMEN AYAŞ BELEDİYE BAŞKANININ KENDİ BELEDİYESİNİN BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNE KATILMAMASI BAZI MECLİS ÜYELERİNİN TEPKİSİNE NEDEN OLDU

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bütçe maratonu ilçe belediyelerinin bütçelerinin görüşülmesi ile devam ediyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilk olarak Akyurt, Bala ve Elmadağ belediyelerinin bütçeleri oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Davut Erdem’in Başkanlığı’nda bütçe görüşmelerine devam etti. Belediye Meclisi dün (Cuma) gerçekleştirdiği oturumunda gündemin ilk maddeleri arasında, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BELKA A.Ş.’nin sermayesinin arttırılmasına ilişkin Başkanlık yazısını oy çokluğu ile kabul etti.

-AKYURT, BALA VE ELMADAĞ TAMAM…

Belediye Meclisi daha sonra Akyurt, Bala ve Elmadağ ilçe belediyelerinin 2014 Mali Yılı Bütçelerini Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul etti. Her üç ilçenin belediye başkanları ilçelerinin bütçelerinin kabul edilmesinin ardından Meclis üyelerine bir teşekkür konuşması yaptılar.

-SEÇİM ÇALIŞMASI BAHANESİ KABUL GÖRMEDİ…

Ayaş Belediyesi’nin bütçesinin görüşülmesine geçildiğinde, bir gün önceki birleşimi yöneten Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez tarafından, “Burada olmazsa bütçesini oylamam onu söyleyeyim, kendisine selam söyleyin, 5 yıl içinde çok ender gördüğüm arkadaşlardan biri, bu konuda hassasiyet istirham ediyorum” diyerek Belediye Meclisi toplantısına davet edilen Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç’ın Meclis toplantı salonunda bulunmadığı görüldü.

Meclis Başkan Vekili Davut Erdem’den söz isteyen CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Çatak, Başkaraağaç’ın seçim çalışmaları nedeniyle gelemediğini belirterek Ayaş Belediyesi’nin bütçesinin gündemin sarkmaması adına görüşülmesini istedi. Başkan Vekili Erdem ise Çatak’a Ayaş Belediyesi bütçe görüşmesinin ertelenmesini teklif etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez ise Ayaş Belediye Başkanı’nın toplantıya katılmamasını eleştirdi. Ölmez, “Meclis’in bir saygınlığı var, dün uyarmamıza rağmen bir seçim gerekçesi ile Meclis’e gelmemesi bu Meclis’i yeterince ciddiye almadığı kanaatini oluşturuyor. Madem öyle Davut Bey’in teklifine katılıyorum, kendilerinin lütfedip katılacağı bir güne erteleyelim, bu Meclis’i de tanısın arkadaşımız” dedi.

Daha sonra yapılan oylamada Ayaş Belediyesi’nin bütçe görüşmesinin daha sonraki oturumlara ertelenmesi oy çokluğu ile kabul edildi.