Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO’nun 2014 yılı toplam bütçelerinin 6 milyar 746 milyon 100 bin lira olması kararlaştırıldı.

29 Kasım 2013 Cuma 09:02
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ASKİ VE EGO’NUN 2014 MALİ YILI PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORLARI GÖRÜŞÜLEREK, KABUL EDİLDİ

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE BAĞLI KURULUŞLARI EGO VE ASKİ’NİN TOPLAM BÜTÇELERİ

6 MİLYAR 746 MİLYON 100 BİN TL OLARAK ONAYLANDI

-SOKAK HAYVANLARI İÇİN BARINAK YAPILACAK  

meclis_29112013_BAR_4105.JPGAnkara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO’nun 2014 yılı toplam bütçelerinin 6 milyar 746
milyon 100 bin lira olması kararlaştırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Melih Gökçek’in başkanlığında toplandı.

Daha önce ilçe belediyelerinin bütçelerinin onaylandığı son oturuma Başkan Melih Gökçek’in bir gün önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti’nin adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 5. kez aday gösterilmesi damgasını vurdu.

Belediye Meclisi üyelerinin başkan adaylığı nedeniyle kutladığı Başkan Gökçek, tebrik ve kutlamalara teşekkür etti.

­-BÜYÜKŞEHİR, EGO VE ASKİ BÜTÇELERİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Başkanlığında Kasım ayı olağan Belediye Meclis toplantılarının sonuncusu gerçekleştirildi.

Bütçe maratonunun son gününde ilçe belediyelerinin 2014 Mali Yılı Tahmini Bütçelerinin görüşülerek kabul edilmesinin ardından son olarak Büyükşehir Belediyesi, EGO ve ASKİ’nin 2014 Mali Yılı Tahmini Bütçeleri karara bağlandı. Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının bütçesi toplam 6 milyar 746 milyon 100 bin lira olarak belirlendi.

Bütçelere ilişkin düşünce, görüş ve eleştirilerini dile getirmek üzere AK Parti, CHP ve MHP grupları adına yapılan konuşmaların ardından, üç bütçe de ayrı ayrı maddeler halinde okunarak, oy çokluğu ile kabul edildi.

-GRUPLAR ADINA DEĞERLENDİRMELER-

Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşları ASKİ ve EGO’nun 2014 yılı Mali Plan ve Bütçesi hakkında bir konuşma yapan CHP meclis_29112013_BAR_4117.JPGGrup Başkanı Yaşar Çatak, Başkan Gökçek’in AK Parti tarafından yeniden aday gösterilmesini kutlayarak, Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesinin bağlı kuruluşlarla birlikte toplamda 6 milyar 746 bin liralık bir bütçesi olduğunu ifade eden Çatak,  bu rakamın 12 bakanlığın bütçesinden daha büyük olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi adına söz alan Hayrettin Çetin de 2009 yılından bu yana belediye meclisi üyeleri olarak tüm Ankara halkına hizmet verdiklerini belirterek, devlette devamlılığın esas olduğunu kaydetti. Atıl duruma düşen yatırımları eleştirdiklerini ancak, TEMA Park ve Ankara Bulvarı çalışmalarında belediye yönetimine destek verdiklerini söyleyen Çetin, ASKİ’nin kaçak su kullanımına karşı yürüttüğü mücadele ile EGO’nun; akıllı kart, EGO cepte gibi uygulamalarının Büyükşehir ve Başkent’te yakışır çalışmalar olduğunu kaydetti. 

AK Parti grubu adına da görüşlerini dile getirmek üzere bir konuşma yapan Davut Erdem ise öncelikle Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO 2014 tahmini bütçelerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, büyük bir titizlikle çalışarak emeği geçen tüm partili meclis üyeleri ve bürokratlara teşekkür ettiğini dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalara ilişkin de bilgiler veren Erdem, Ankara genelinde yılsonuna kadar 5 milyon ton asfalt serimi gerçekleştirileceğini, ASKİ’nin 1 milyon 800 bin abonenin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşıladığını söyledi. ANKA Park, ODTÜ yolu, Ankara Bulvarı, ulaşım, sosyal ve kültürel faaliyetlere ilişkin de kısa bilgiler veren Erdem’in konuşmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO’nun 2014 Mali Yılı Tahmini Bütçeleri ayrı ayrı maddeler halinde okunarak, oy çokluğu ile onaylandı.

-YAPILANLAR ANLATILACAK

Başkan Gökçek Başkanlığı’nda toplanan Belediye Meclisinde şehir gündemine ilişkin başkanlık yazıları ve gündem maddeleri de görüşülerek karara bağlandı.  

Belediye hizmetlerinin halka tanıtılması için TCDD, THY, TAV, ATO ve ASO gibi kuruluşlarla protokol yapılmasına ilişkin Meclise gelen Başkanlık Yazısı gündeme alınarak kabul edildi.  

Başkan Gökçek konuya şu sözlerle açıklık getirdi:

Belediyemizce yapılanların her zaman tanıtılması gerekiyor. Bunda bir yanlışlık yok. Mesela Çankaya’da oturan Etimesgut’ta yapılanların neler olduğunu bilmeyebilir. Yapılanları öğrenmesi gerekir tanıtım bu açıdan oldukça önemlidir.”

 -SOKAK HAYVANLARINA BARINAK-   

Sokak hayvanları için Bala ilçesinde maliye hazinesine ait alanda Büyükşehir Belediyesi’nce bir barınak yapılmasına ilişkin Başkanlık Yazısı da mecliste gündeme alınarak oy birliği ile kabul edildi.

Karara göre yapılacak Ankara Şehir Hayvanları Merkezi’nde toplanan sokak hayvanları, kısırlaştırılacak, aşılanacak, gerekli tıbbi bakımları yapılacak ve kayıt altına alınacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ