Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediye Meclisi…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS ÜYELERİNDEN OLUŞAN BİR KOMİSYON, 50 .YIL BÖLGESİ’NDE MEYDANA GELEN TOPRAK KAYMASI İLE İLGİLİ İNCELEMELER YAPACAK

15 Şubat 2012 Çarşamba 13:54
Büyükşehir Belediye Meclisi…

Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinden oluşan komisyon, 50. Yıl bölgesinde meydana gelen ve çok sayıda gecekondunun yıkılmasına neden olan heyelan ile ilgili incelemelerde bulunacak.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Mamak ve Çankaya ilçelerinin sınır bölgesinde meydana gelen heyelanda evleri zarar gören vatandaşların durumlarının yerinde tespit edilmesi ve sorunların çözümüne katkıda bulunulması amacıyla meclis üyelerinden oluşan bir “inceleme komisyonu” kuruldu.
 Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin en önemli gündem konusu,  Mamak Şehit Cengiz Topel Mahallesi ile Çankaya 50. yıl bölgelerinde meydana gelen toprak kayması sonucu evlerin yıkılması ve belediyelerin çalışmaları oldu.
AK Partili Meclis üyesi Ahmet Tunç, belediye meclisinde yaptığı konuşmada bölgedeki heyelanla ilgili detaylı bilgiler vererek ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını anlattı. Ahmet Tunç, 50.Yıl bölgesinde meydana gelen heyelan ve belediyelerin çalışmalarıyla ilgili incelemeler yapılması, bölge halkının sorunlarının yerinde dinlenerek meclise bilgi verilmesi amacıyla Meclis’te grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP gruplarından ikişer meclis üyesinin katılımıyla bir inceleme komisyonu kurulması önerisini getirdi.
Tunç’un önerisi, Meclis üyelerinin oybirliği ile karara bağlanırken, oluşturulacak komisyon, afet bölgesinde incelemelerde bulunarak, Meclise bilgi verecek.