Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ CeBIT BİLİŞİM FUARI'NDA

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın yangınlara müdahale sırasında kullandığı uçan kamera “Multikopter” CeBİT Fuarı’nda sergileniyor. Bir kilometre yüksekliğe çıkabilen ve havadan çektiği görüntüleri anlık olarak yer takip istasyonuna aktaran multikopter, itfaiyenin yangına nasıl ve hangi noktadan müdahale etmesi gerektiğinin önemli ipuçlarını veriyor.

27 Ekim 2013 Pazar 13:14
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ CeBIT BİLİŞİM FUARI'NDA
-ANKARA İTFAİYESİ’NİN YANGINLARA MÜDAHALE SIRASINDA YARARLANDIĞI “MULTİKOPTER” (UÇAN  KAMERA) FUARDA SERGİLENİYOR
 
-ASKİ’NİN CeBIT FUARI’NDA KURDUĞU “SU BARDAKLAMA ÜRETİM TESİSİ”NDE ZİYARETCİLERE, ANKARA’NIN LEZZETLİ ŞEBEKE SUYU SUNULUYOR    
BSB-CEBITTE-330.jpg   Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın yangınlara müdahale sırasında kullandığı uçan kamera “Multikopter” CeBİT Fuarı’nda sergileniyor. Bir kilometre yüksekliğe çıkabilen ve havadan çektiği görüntüleri anlık olarak yer takip istasyonuna aktaran multikopter, itfaiyenin yangına nasıl ve hangi noktadan müdahale etmesi gerektiğinin önemli ipuçlarını veriyor.
 
Dünyada çok değişik amaçlarla kullanılan Multikopter  teknolojisi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankaralıların hizmetine sunuldu.  
 
CeBIT Bilişim Eurasia 2013 Fuarı’nda da tanıtımı yapılan Multikopter, daha çok yangın ve afet gibi olağanüstü olaylarda kullunılıyor. Şarj edilebilen pille çalışan ve bir seferde 10 dakika havada kalabilen multikopter, 1 kilometre yükseğe çıkabiliyor ve yer takip istasyonuna anlık olarak full HD görüntü ve fotoğraf aktarabiliyor.
-EN ÇOK ANKARA İTFAİYESİ YARARLANIYOR
 
Bu teknolojiden en fazla yararlanan kurumların başında Büyükşehir Belediyesi Ankara İtfaiyesi geliyor. Yangın mahallini havadan komple alabilen ve itfaiyecilere hangi noktadan nasıl müdahale etmesi gerektiği konusunda fikir veren multikopter,  alevlerin kısa sürede kontrol altına alınmasında önemli bir rol üstleniyor.
Multikopter, yangınların dışında birçok alanda daha hizmet veriyor. Başkent Ankara’nın su ihtiyacını karşılayan baraj ve göllerin su seviyesinin görüntülenmesinde,  yolların durumu ve araç yoğunluğunun belirlenmesinde de yararlanılan Multikopter’den, büyük fuar alanlarından, konser gibi Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin  organizasyonlarda özel görüntü çekimi için de faydalanılıyor.
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde iki tane multikopter bulunuyor. Her bir bataryayla yaklaşık 10 dakika görüntü çekebilen multikopterin pilleri 20 dakika içinde şarj edilip yeniden havalanabiliyor.
Bunların haricinde bir de radyodalga zeplini bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu araçla da tanıtım amaçlı görüntü çekiyor. Büyükşehir Belediyesi, multikopter ve radyodalga zeplinle çektiği görüntülerle CeBIT 2013 Fuarı’nda kurduğu küçük sinemada, 5 boyutlu Ankara tanıtımı da yaptı. Ankara standını gezen ziyaretçiler, Temapark’ta yer alacak olan üniversal stüdyolar tarzındaki küçük sinemada özel gözlükler yardımıyla 5 boyutlu olarak Başkent’i tanıma imkanı buldu.
-ANKARA’NIN LEZZETLİ ŞEHİR ŞEBEKE SUYU CeBIT’TE…
 
ASKİ Genel Müdürlüğü’nün İstanbul CeBIT Fuarı’nda minyatür bir örneğini kurduğu “Su bardaklama Üretim Tesisi”nde de  susayan ziyaretçilere ve katılımcı firma çalışanlarına Ankara’nın lezzetli şehir şebeke suyu ikram ediliyor.  
Ankara’dan getirilen şehir şebeke suyu filtrelerden geçirilip arıtılarak, fuar süresince İstanbul’un yerli yabancı konuklarına ücretsiz olarak sunuluyor.     
-KEYİFLİ “DİNAZOR KOŞUSU”…
 
Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin standındaki“Dinazor Koşusu” adlı kinetik oyuna katılan ziyaretçiler, başlarına taktıkları dinazor kaskını hareket ettirerek Ankara logolarını topluyor, keyifli dakikaların sonunda ise kazandıkları hediyeleri Büyükşehir’in portatif yük taşıma paketiyle taşıyor.