Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi’nden Eğitime Çevre Desteği…

-Büyükşehir Belediyesi’nin Katkılarıyla, Keçiören Tevfik Ünsal İlköğretim Okulu’nda Ağaç Dikme Şenliği Yapıldı

30 Mart 2011 Çarşamba 06:19
Büyükşehir Belediyesi’nden Eğitime Çevre Desteği…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda Başkent’in park ve yeşil alanlarını çoğaltırken, eğitim alanında da Başkent’teki okullara çevre desteği vermeye devam ediyor.

1.JPG
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol  Daire Başkanlığı tarafından ağaçlandırılan Keçiören ilçesindeki Tevfik Ünsal İlköğretim Okulu’nun bahçesinde, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile tüm öğretmenler ve öğrencilerin de katıldığı bir ağaç dikme şenliği yapıldı.
  
-“AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR”130 fidan dikimi yapılan şenlikte bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yurtoğlu,  öğrencilere seslenerek, küçük yaşta ağaç sevgisi kazanmanın önemine dikkat çekti.

2.jpg
Yurtoğlu, sayısız okulun içini ağaçlandırdığı ve çevre düzenlemesini yaptığı için Büyükşehir Belediyesi’ni çok teşekkür ederek, “Yerel yönetimlerin katkıları çok önemli. Böyle fidan dikme törenleri, öğrencilerimizin yeşil alana ve çevresine daha duyarlı olmasını sağlıyor. Ağaç yaşken eğilir. Öğrenciler burada kendi adlarını taşıyan ağaçları kendileri büyütecek ve çevre bilinci kazanacaklar” dedi.
Okul Müdürü Baki Doğan ise, Büyükşehir Belediyesi’nin sadece ağaç değil, taş dekorasyonlu duvar, istinat duvarı ve çevre düzenlemeleri ile okulu bambaşka bir güzelliğe kavuşturduğunu belirterek, “Öğrencilerden oluşan Çevre Kolu’nun faaliyetleri ile ağaçlarımızı koruyup, bahçemizi temiz kalmasını sağlayacağız.  Çocuklarımız kendi elleriyle Çam ve Ihlamur ağaçları dikerek can suyu verdiler. Ağaçları sevgi ile büyüteceklerine inanıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan fidanları okulun bahçesine diktiler.