Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN AİLELERE YAŞAM DESTEĞİ SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine ulaşmak, sosyal dengeyi sağlamak, yüzleri güldürmek amacıyla bu yıl 140 bin aileye yıl boyunca iki defa ulaştıracağı gıda ve temizlik malzemesi yardımları, yine sofralara büyük katkı sunacak.

05 Mart 2013 Salı 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN AİLELERE YAŞAM DESTEĞİ SÜRÜYOR

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DAR GELİRLİ AİLELERE DESTEK OLMAYI 2013 YILINDA DA SÜRDÜREREK, 140 BİN AİLEYE GIDA VE TEMİZLİK MADDESİ YARDIMI YAPACAK
- YOKSULLUK SINIRI ALTINDA YAŞADIĞI TESPİT EDİLEN AİLELERE YILDA İKİ KERE İÇİNDE PEK ÇOK TEMEL İHTİYAÇ MADDESİ BULUNAN 62 KİLOLUK 5 KOLİ TESLİM EDİLİYOR

gida_yardimi.jpgBüyükşehir Belediyesi’nin yardımlarıyla dar gelirli aileler bu yıl da gülecek…
Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine ulaşmak, sosyal dengeyi sağlamak, yüzleri güldürmek amacıyla bu yıl 140 bin aileye yıl boyunca iki defa ulaştıracağı gıda ve temizlik malzemesi yardımları, yine sofralara büyük katkı sunacak. Vizyonu geniş, örnek ve ses getiren projeleriyle Ankara’yı Avrupa Başkenti haline getiren Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım stratejileri ile de 7’den 70’e herkesin yanında olmayı, ihtiyaç sahiplerinin derdine derman olmayı sürdürüyor.
Dar gelirli vatandaşların iyi gününde de kötü gününde de yanında olmayı ihmal etmediklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, göreve başladığı günden bugüne büyük önem verdikleri gıda ve temizlik yardımlarının 2013 yılında da eksiksiz süreceği bilgisini verdi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından gıda ve temizlik maddelerinden oluşan yardım kolileri dışında eğitimden ev eşyasına kadar pek çok konuda da ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım yapıldığını anımsatan Başkan Gökçek, “Açlık sınırında yaşayan aileler, dul kalmış hanımlar, yetim kalmış evlatlarımız, şehit aileleri, engellilerimiz kısacası yaşamda dezavantajlı duruma düşen vatandaşlarımızın, talep ve ihtiyaçlarına göre yardımda bulunuyoruz” dedi.

- 140 BİN AİLEYE YARDIM
gida1.jpgBüyükşehir Belediyesi’nin imkanları doğrultusunda bu yıl yaklaşık 140 bin aileye gıda ve temizlik malzemesi dağıtılacağını söyleyen Başkan Gökçek, yardımların Başkent’in dört bir tarafına, yardım talebi gelen her aileye yapıldığını ifade etti.
Başkan Gökçek, şu bilgileri verdi:
“Vatandaşlarımızın aç ve açıkta kalmaması için imkanlarımızın dahilinde her türlü çabayı sarf ediyoruz. Ailelerden gelen başvuruyu değerlendirerek, gıda ve temizlik malzemeleri başta olmak üzere çeşitli yardımlarla destek olmaya çalışıyoruz. Ankara mücavir alan sınırları dışına da çıkarak Polatlı, Haymana, Kızılcahamam gibi ilçelerimize de ulaşıyoruz. Oradaki ihtiyaç sahibi ailelere de elimizden geldiği kadar güç vermeye çalışıyoruz.”

- BAŞVURULAR 3 MERKEZDE YAPILIYOR
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen yardımlar için başvurular yılın her günü yapılabiliyor.
Yardım almak isteyen vatandaşların “Adrese dayalı hane halkı aile beyan fişi, muhtarlıktan alınan fakirlik il muhaberi, 18 yaş üzeri aile bireylerinin nüfus cüzdanının aslı ve nüfus cüzdan fotokopilerini” beraberinde getirerek, belediye görevlilerinin vereceği başvuru formunu doldurması gerekiyor.
Başvurular, Etlik’te bulunan Osmanlı İş Merkezi, Sincan Mareşal Çakmak Mahallesi Lise Caddesi No 5’teki Yardım Bölümü ve Çubuk’ta Yavuz Selim Mahallesi PTT Caddesi No: 7/A adresine yapılabiliyor.
Başvurular değerlendirilirken şehit aileleri ve gazilere de öncelik veriliyor. Başvurular yüksek okul mezunu ve bu konuda özel eğitimden geçmiş uzman ekipler tarafından sıkı bir takip ve incelemeyle değerlendiriliyor ve komisyona sunuluyor. Komisyonun değerlendirmesinden sonra da bu ailelerin yardım alıp almayacakları belirleniyor. Ailelerin gelirleri deneyimli personel tarafından da sık sık denetime tabi tutuluyor, takibi yapılıyor.

- MALZEMELER SOĞUK HAVA DEPOLARINDA SAKLANIYOR
BELSO'nun soğuk hava depolarından alınarak 3’er kişilik 20 ekiple dağıtımı yapılan yardım malzemeleri, özenle hak sahibinin evine kadar ulaşıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin temel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak hazırladığı 5 koliden oluşan 62 kilogramlık yardım kolilerinde şu ürünler bulunuyor: “2 kg zeytin, 2 kg peynir, 2 kutu domates salçası, 1,5 kg sofralık tuz, 20 paket makarna, 5 litre sıvı yağ, 5 kg un, 2 kg arpa şehriye, 1 kg siyah çay, 6 kg toz şeker, 2 kg reçel, 2 kg tahin helvası, 5 kg pirinç, 2 kg kuru fasulye, 2 kg nohut, 2 kg pilavlık bulgur, 3 kg çamaşır deterjanı, 375 gr tuvalet sabunu, 1 kg banyo sabunu, 2 kg sıvı bulaşık deterjanı.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN AİLELERE YAŞAM DESTEĞİ SÜRÜYOR
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN AİLELERE YAŞAM DESTEĞİ SÜRÜYOR
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN AİLELERE YAŞAM DESTEĞİ SÜRÜYOR
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN AİLELERE YAŞAM DESTEĞİ SÜRÜYOR
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN AİLELERE YAŞAM DESTEĞİ SÜRÜYOR
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN AİLELERE YAŞAM DESTEĞİ SÜRÜYOR
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN AİLELERE YAŞAM DESTEĞİ SÜRÜYOR