Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN KÜLTÜR TURLARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, AB Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde 4 Avrupa ülkesinden gelen otelcilik ve turizm meslek lisesi öğrencilerini ağırladı.

28 Aralık 2012 Cuma 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN KÜLTÜR TURLARI

Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Turları…

Ankara Büyükşehir Belediyesi,  AB Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde 4 Avrupa ülkesinden gelen otelcilik ve turizm meslek lisesi öğrencilerini ağırladı.

Ankara’yı yakından tanıma fırsatı bulan 125 öğrenci ile 17 öğretmen ve okul müdürleri başkente hayran kaldı.

Büyükşehir Belediyesi, kültür turları kapsamında İtalya, Portekiz, İspanya ve Almanya’dan gelen Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine Ankara’yı gezdirdi.

kultur_turlari_28_12_1.JPGBüyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı geniş gruplara düzenlediği kent gezileri ile tanıtım atağını sürdürüyor. Başkentlilere ücretsiz sunduğu birçok kültürel ve sosyal hizmet ile dünyaya örnek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Shopping Fest’ten bu yana binlerce Başkentli ve Başkente tatile gelen konuklara, kentteki tarihi ve turistik mekanları gezdiriyor.

Başkent’in tarihi ve turistik mekanlarını görme şansı yakalayan son gezi grubunda ise Hayat Boyu Öğrenme Leonardo Da Vinci programı kapsamında Ankara’ya 4 farklı ülkeden gelen Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri oldu. İtalya, Portekiz, İspanya ve Almanya turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştiren 25 Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin 11. Sınıfında okuyan 125 öğrencisi ile 17 refakatçi öğretmeni ile okulların müdürü ve 25 İl Milli Eğitim Müdürü Anıtkabir’de başlayan keyifli bir kent turu gerçekleştirdi. kultur_turlari_28_12_2.JPG




Başkentin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen gezi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan ve tarihi dokusuna kavuşan Hacıbayram Camii ve çevresinin gezilmesinin ardından heyet Keçiören Belediyesi’nin teleferiğine bindi, kent merkezini gezdi.

Lise öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan konuk gruba Ankara’yı tanıtıcı kitapçıklar ve materyaller hediye edildi. İlk kez Ankara’ya gelen ve yakından tanıma fırsatı bulan konuklar, şaşkınlıklarını ve hayranlıklarını dile getirdiler.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN KÜLTÜR TURLARI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN KÜLTÜR TURLARI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN KÜLTÜR TURLARI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN KÜLTÜR TURLARI