Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Eğitime, “Türkler Tarihi” Hediyesi…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eğitime Verdiği Desteğini, Türk Tarihinin En Önemli Eserlerinden Sayılan Türkler Ansiklopedisi Hediyesi İle Sürdürüyor -Bu Kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Tarih Hazinesi Ansiklopedileri, Düzenlenen Törenle Başkent’te Eğitim Veren 264 Okula Hediye Etti

18 Ocak 2011 Salı 04:43
Büyükşehir’den Eğitime, “Türkler Tarihi” Hediyesi…

 1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eğitime verdiği büyük desteğine bir yenisini daha ekleyerek, kültür ve tarih hazinesi “Türkler Ansiklopedisi”ni Başkent’te eğitim veren 264 okula hediye etti.
 Türk tarihinin en önemli eserleri arasında gösterilen “21 ciltlik Türkler Ansiklopedisi”nin lise düzeyindeki okulların kütüphanelerinde kullanılmak üzere dağıtımı için düzenlenen törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, bürokratlar, okul müdürleri ve öğrenci temsilcileri katıldı.

2.jpg
 Gençlik Parkı Konser Salonu’nda düzenlenen törende konuşan öğrenci temsilcisi Umay Cakova, Dünya tarihinin en eski ve köklü milletlerinden birisi olan Türklerin Orta Asya’da başlayan tarihi serüvenlerinin bugüne kadarki dönemini kapsayan bu ansiklopedinin kendilerine hediye edilmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu eserin baş mimarı Hasan Celal Güzel’e teşekkür borçluyuz. Ayrıca, bu değerli hazineyi biz gençlerle buluşturan, okul kütüphanelerimize hediye eden Ankara Büyükşehir Belediyemizin Sayın Başkanı Melih Gökçek’e de bütün arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Umar’ın ardından kürsüye davet edilen Okul İdareleri Temsilcisi Mehmet Tuzer de ansiklopedinin içeriğinden bahsederek, sahasında “tek eser” diye algılanması gerektiğini söyledi.

-AYDOĞAN: “BÜYÜKŞEHİR HEP YANIMIZDA”

 Dağıtım töreninde öğrencilere ve okul müdürlerine seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da “Bugün gerçekten çok anlamlı bir törende bir aradayız” diyerek başladığı konuşmasında, “Bugün büyükşehir Belediyemiz ve özelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen her talebi yerine getiriyor. Büyükşehir Belediyesi bugün de 21 Ciltlik Türkler Ansiklopedisini bütün okullarımızın kütüphanelerine kazandırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bugün bu törenimize teşrif eden Sayın Genel Sekreterimize, bürokratlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

3.jpg
 Aydoğan’ın ardından kürsüye gelen Genel Sekreter Civan ise, Ansiklopedinin dağıtımıyla ilgili olarak Başkan Gökçek’in duyduğu heyecan ve hassasiyetini dinleyenlerle paylaşmak istediğini kaydederek, “Sayın Hasan Celal Güzel, bu eserini Sayın Başkanıma getirdiği zaman, heyecanını görmenizi isterdim. Çok heyecanlandı ve duygulandı. ‘Bu eseri aslında imkanımız olsa, ilk etapta Ankaramızda okuyan bütün çocuklarımıza verebilsek’ demişti. Bugün bu eseri bütün okullarımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Temennimiz ve duamız odur ki bütün çocuklarımız böyle bir eserlere sahip olsun” dedi.
Başkan Gökçek’in “En büyük yatırım, insana yapılan yatırımdır”  sözünü de hatırlatan Genel Sekreter Altan Raşit Civan, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 164 dalda sosyal projelere imza atmışız. Bu projelerin tümü Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve geldiğinden itibaren olmuş. Bu da insana yatırımın en büyük yatırım olduğunun ispatıdır. Bu bağlamda, tabi insanımıza yatırımın her şeyden önce Milli Eğitimden geçtiğini de biliyoruz. Biz bu düşünceden hareketle, Milli Eğitimimizden, okullarımızdan, meclis üyelerimizden, belediye başkanlarımızdan, muhtarlıklardan, il milli eğitim müdürlüklerinden gelen talepler yerine getiriliyor ve getirilmeye de devam edecek” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, M.Ö. 4000 yılından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar geçen süredeki Türk Tarihini kapsayan, Hasan Celal Güzel editörlüğünde, 48 ülkeden 600 yabancı bilim adamı ile 1721 Türk bilim adamı ve 32 kişilik danışma kurulu tarafından titizlikle hazırlanan eser, temsili bir şekilde bazı okul müdürleri ile öğrenci temsilcilerine dağıtıldı. Gelen tüm konuklara ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden seçme eserlerin yer aldığı “Safahat” adlı eser de hediye edildi.