Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE ÖZEL KUTLAMA

Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı’nın (SOS) “Dünya Engelliler Günü” nedeniyle düzenlediği etkinlikte engellilere tekerlekli sandalye ve akülü araç desteği sağlandı.

02 Aralık 2016 Cuma 18:55
BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE ÖZEL KUTLAMA

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE SOSYAL HİZMETLER EĞİTİM VE YARDIM VAKFI TARAFINDAN DÜZENLENEN ETKİNLİKTE ENGELLİ VATANDAŞLARA AKÜLÜ ARAÇ VE TEKERLEKLİ SANDALYE DESTEĞİ SAĞLANDI
-SOS ONURSAL BAŞKANI NEVİN GÖKÇEK:
“ALLAH SİZLERİ EVLATLARINIZIN BAŞINDAN EKSİK ETMESİN. ALLAH EVLATLARINIZLA SİZİ, ONLARI DA SİZLERLE İMTİHAN ETMESİN”

akulu_arac_11.jpgBüyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı’nın (SOS) “Dünya Engelliler Günü” nedeniyle düzenlediği etkinlikte engellilere tekerlekli sandalye ve akülü araç desteği sağlandı.
Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ellerinde, “Engelli hayatların engelsiz yaşam alanı Ankara”, “Evde Temizlik Hizmetleri için Teşekkürler” yazılı dövizler taşıyan çocuk-genç-yaşlı çok sayıda engelli bireyin aileleri ile birlikte katıldıkları etkinlikte, Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) Onursal Başkanı Nevin Gökçek, bir konuşma yaptı.
Başkent’te binlerce engelliye sağladığı destekler ve etkinlikler nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin tüm yetkililerine teşekkür eden Nevin Gökçek, anne-babalara seslenerek, “Allah sizleri evlatlarınızın başından eksik etmesin, Allah evlatlarınızla sizi, onları da sizlerle imtihan etmesin” dedi.
Nevin Gökçek, “Çünkü bir annenin, bir babanın evladından daha kıymetli hiçbir şeyi yok. Evladın da anneden babadan kıymetli hiçbir şeyi yoktur. Anneniz 100 yaşında da olsa annedir, çok kıymetlidir” diye konuştu.

-“ENGELLİYE VERİLEN HİZMETİN KARŞILIĞI YOK”
Annenin, babanın, erkek kardeşin, amcanın dayının bir engelliye vermiş olduğu hizmetin karşılığının olamayacağını ifade eden Nevin Gökçek, şunları söyledi:
“Bu çok büyük bir özveri. Aklınız fikriniz size ihtiyacı olan kızınızda, kardeşinizde, ağabeyinizde, annenizde. Onun için Allah sizlerden razı olsun. Allah bu emeklerinizin karşılığını öbür dünyada Cennetle mükafatlandırsın. Çünkü çok zor bir işi, çok kolaymış gibi yapıyorsunuz. Allah gönlünüze sevgiyi daha da arttırsın. Ben onun için hepinizin ellerinden öpüyorum.”

-“ENGELLİSİNE BU KADAR HİZMET EDEN BAŞKA BİR BELEDİYE YOK”
Engellilere verdikleri destekler ve hizmetler nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ekibini kutlayan Nevin Gökçek, “Rabbim onların da yollarını açık etsin. Eksiklikler yok mudur, vardır, o eksiklikler de giderilir. İnanın engellisine bu kadar hizmet eden, bu kadar ilgilenen başka bir belediye tanımıyorum. Onun için onları yürekten kutluyorum, hepsinden Allah razı olsun diyorum” dedi.

-ENGELLİLERE AKÜLÜ ARAÇ…
Nevin Gökçek’e konuşmasının ardından engelliler çiçek takdim ettiler. SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek, sahneye davet edilen engellilerle tek tek sohbet etti.
Programda, Büyükşehir Belediyesi, 7 akülü, 4 aküsüz toplam 11 engelli aracı engellilere dağıttı.
Engelliler için düzenlenen etkinlikte Radyo programcısı Yavuz Özer, fıkralarıyla, esprileriyle engelliler ve ailelerini eğlendirirken, SOS görevlileri de konuklara kumanya dağıttı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın konser verdiği etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Planet Aile Yaşam Merkezi üyelerinin pandomim gösterisi, Sincan Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim gören ve engelli bireylerden oluşan “Umudun Kanatları Grubu”nun Semazen gösterisi, Planet Aile Yaşam Merkezi’nin etkinliklerine katılan ve üyeleri engelli olan bireylerin “Benim Memleketim” adlı gösterisi büyük ilgi çekti.
Asker üniformalı engellilerin sahnede “15 Temmuz Şehitlerini Saygı ile Anıyoruz” dövizlerini taşıyarak, Türk bayrağı açmaları ise duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Etkinliğin sonunda Nevin Gökçek, engelli aileleri ile fotoğraf çektirdi, sorunlarını dinledi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE ÖZEL KUTLAMA
BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE ÖZEL KUTLAMA
BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE ÖZEL KUTLAMA
BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE ÖZEL KUTLAMA
BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE ÖZEL KUTLAMA
BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE ÖZEL KUTLAMA
BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE ÖZEL KUTLAMA
BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE ÖZEL KUTLAMA
BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE ÖZEL KUTLAMA