Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den, Kahramanlık Türküleri…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Çanakkale Destanı’nı, Kahramanlık Türküleri ve Şiirleriyle Andı -“Kahramanlık Türküleri” Konserinde, Çanakkale Savaşı’nda Mehmetçiğin Gösterdiği Destanlaşan Kahramanlık Öyküleri, Başkentliler Eşliğinde Seslendirildi

21 Mart 2011 Pazartesi 08:22
Büyükşehir’den, Kahramanlık Türküleri…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Çanakkale Destanı’nı, Mehmetçiğin destanlaşan kahramanlıklarının anlatıldığı Türkülerle andı.

1.JPG
 Yüzlerce Başkentlinin katılımıyla Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen konserde, Çanakkale’de dünya tarihinin en büyük ve muhteşem direnişini sergileyen Mehmetçiğin kahramanlık öyküleri, Türküler ve şiirler eşliğinde seslendirildi.
 Kahramanlık şiirlerinin okunduğu ve destanlaşan gerçek hikayelerin anlatıldığı “Kahramanlık Türküleri” Konseri’nde, Mustafa Özcan yönetimindeki Türk Halk Müziği Korosu, solist Yavuz Şanlı ile birlikte Başkentlilere kimi zaman duygu yüklü, kimi zaman da coşku dolu anlar yaşattılar.

2.jpg
 Her anı ayrı bir destan olan Çanakkale Savaşı’nda Mehmetçiğin tüm dünyaya gösterdiği kahramanlıkların ana tema olarak belirlendiği konserde, Başkentliler de Türkülere alkışları ve sesleriyle eşlik ettiler.
 Gölbaşı eski Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak’ın da katıldığı ve bir Türkü seslendirdiği Konser, Koro’nun “Kiziroğlu” Türküsü’nü, Başkentlilerle birlikte söylemeleriyle son buldu.