Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Taksici Esnafına Modern Duraklar…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in Merkezi Yerlerinde Bulunan Yıkık-Dökük, Eskimiş ve Görüntü Kirliliği Yaratan 26 Adet Taksi Durağını Kaldırarak, Yerlerine Modern ve Yepyeni Duraklar Yaptı -Klimasından Çay Ocağına Kadar Her Türlü İhtiyaca Cevap Verecek Özellikte ve Yerine Göre 4 Ayrı Tipte İnşa Edilen Yeni Durakların Yapımına Devam Edileceğini Kaydeden Yetkililer, Bu Sayede Görüntü Kirliliğinin de Önüne Geçileceğini Kaydettiler

17 Ocak 2011 Pazartesi 05:18
Büyükşehir’den Taksici Esnafına Modern Duraklar…

1.JPG

 Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in merkezi yerlerinde yıkık-dökük, eskimiş ve görüntü kirliliği yaratan 26 adet taksi durağını kaldırarak, yerlerine son derece modern yepyeni duraklar yaptı.
 Ankara’da hizmet veren yaklaşık 8 bin taksici esnafını ilgilendiren çalışmayla taksiciler artık, modern bir görünüme sahip. Plazmasından çay ocağına, oturma gruplarından, tuvaletine ve klimasından taksi bekleme parklarına kadar her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek duraklara sahip oldular.
 Yeni taksi duraklarının yapımına devam edeceklerini ve şu anda merkezi yerlerde bulunan 26 adet durağın çalışmasının tamamlandığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanı Ömer Öksüz, “Durakları esnaf sayısı, yeri ve çevresine göre 4 ayrı tipte ve boyutta yaptık. Bu sayede virane durumdaki taksi durakları yenilenmiş, tek tip bir görüntü elde edilmiş ve görüntü kirliliğinin önüne geçilmiş oldu” dedi.
 Taksicilerin en çok duraklarıyla ilgili şikayette bulunduklarını ve bu doğrultuda Başkan Melih Gökçek’in de talimatıyla hemen çalışmalara başladıklarını ifade eden Öksüz, “Tüm esnaf daha modern, görsel ve düzenli bir taksi durağı istiyordu. Biz de onların bu sorunlarını dikkate alarak, kendilerine evlerindeki her türlü imkanın bulunduğu, ikinci yaşam yeri olan yepyeni taksi duraklarının inşasını gerçekleştirdik” diye konuştu.
  Başkent’te en çok kullanılan 26 taksi durağından işe başladıklarını kaydeden Ömer Öksüz, “4 ayrı tipte taksi durağı inşası yaptık. Bu tipler mevcut durağın alanına göre yaklaşık 9 metrekareden, 50 metrekareye kadar değişiyor. Ayrıca taksici esnafının her türlü ihtiyacına cevap verecek şekilde tasarlanan duraklarımızın yerlerini granit seramikle döşedik, ısı yalıtımını yaptık, iç kısmı da alçıpanla kapladık” dedi.

-KLİMADAN ÇAY OCAĞINA KADAR HER ŞEY VAR
Armada, Gar, Güvenpark ve Zafer Çarşısı gibi merkezi yerlerde bulunan 26 taksi durağının modern bir görünüme kavuşturulduğunu anlatan Öksüz, bu duraklardan da yaklaşık 3 bin esnafın faydalandığını kaydetti. Eski durakların derme çatma bir şekilde veya konteynırlardan oluştuğunu, bunun da Başkent Ankara’nın birbirinden güzel çalışmalarına gölge düşürdüğünü ifade eden Kent Estetiği Dairesi Başkanı Ömer Öksüz, şunları söyledi:
“Şu anda yaptığımız duraklar dışarıdan bakıldığında, mimari yapısıyla vatandaşları etkilerken, iç mekanıyla da taksici esnafını mutlu ediyor. Dışarıdan son derece modern bir görünüme sahip olan duraklarımızda, tuvaletten, çay ocağına, klimasından, modern iç dizaynına kadar her türlü ihtiyaca cevap veren bir yapıya imza attık. Bu sayede de iş yaşamlarının büyük bir kısmını duraklarda geçiren esnaf, gönül rahatlığıyla içerisinde çalışmalarını sürdürebilecek.”

-YAKLAŞIK 3 BİN TAKSİCİYE BÜYÜKŞEHİR HEDİYESİ
Yapımı tamamlanan 26 taksi durağı sayesinde buralarda çalışan yaklaşık 3 bin taksici esnafının rahat bir nefes alacağını ve artık durakta beklemekten zevk duyacağını anlatan Ömer Öksüz, “Yeni duraklarımız sayesinde taksici esnafına geniş, ferah, sıcak bir ortam sağlanıyor” diye konuştu.
 “Buradaki en önemli konulardan bir tanesi görsel açıdan her taksi durağının farklılık oluşturmasının önüne geçmek. Çünkü her durakta kendine göre bir yenilik, bir organizasyon yapılıyor ve bu da görüntü kirliliğine neden oluyordu” diyerek konuşmasını sürdüren Öksüz, “Bu çalışmamızla bu görüntü kirliliği de ortadan kalkmış olacak” dedi.
Yeni duraklarda çalışan esnafın görüntüde herhangi bir değişiklik yapmaması, eklemede bulunmaması için de sürekli denetim yapacaklarını kaydeden Ömer Öksüz, “Bizim yaptığımız sistem neyse, o korunmuş olacak ve aynı düzen devam edecek. Tek tip durak bu sayede sağlanacak” diye konuştu.