Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR’DEN TAKSİCİLERE DESTEK

Görüntü kirliliğini azaltmak ve taksici esnafının daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi yeni taksi durakları yapmaya devam ediyor.

31 Mart 2013 Pazar 00:00
BÜYÜKŞEHİR’DEN TAKSİCİLERE DESTEK

2013’TE 100 TAKSİ DURAĞI DAHA YAPILACAK

durak.jpgGörüntü kirliliğini azaltmak ve taksici esnafının daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi yeni taksi durakları yapmaya devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi 2010 yılında 26 adet, 2011 yılında 75 adet yeni taksi durağı yaparak bu duraklarda çalışan taksici esnafını modern ve sağlıklı çalışma ortamlarına kavuşturdu. 2013 yılında son iki yılda yapılan taksi duraklarının iki katı bir hedef belirleyen Büyükşehir Belediyesi bu yıl 100 taksi durağını yenileyecek.
Halen durak yenileme çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kent Estetiği Dairesi’nin yetkilileri, yeni durak konusunda taksici esnafından büyük talep geldiğini kaydettiler.
Taksici esnafının en çok duraklarıyla ilgili şikayette bulunduklarını ve bu doğrultuda hemen çalışmalara başladıklarını hatırlatan yetkililer, “Taksici esnafı, daha modern, görsel ve düzenli bir durak istiyor. Biz de onların bu isteklerini dikkate alarak, kendilerine evlerindeki gibi her türlü imkanın bulunduğu, ikinci yaşam yerleri olan yepyeni modern taksi duraklarının inşasını gerçekleştiriyoruz” diye konuştular.

DURAKLARIN ÖZELLİKLERİ
Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla partiler halinde yenilenen taksi durakları tuvalet, mutfak ve genel kullanım alanından oluşuyor. Yenilenen duraklar esnafı yazın sıcaktan, kışın soğuktan koruyabilmek amacıyla yalıtım malzemeleri ile kaplanıyor. Aynı zamanda klimalı olan duraklar Büyükşehir Belediyesi tarafından büyüklüklerine göre 2 tip kubbeli ve 2 tip kubbesiz olarak inşa ediliyor. Esnaf sayısı, yeri ve alanına göre 17 metrekareden 50 metrekareye kadar değişen büyüklüklerde inşa edilen durakların zeminlerine granit seramik döşeniyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TAKSİCİLERE DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’DEN TAKSİCİLERE DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’DEN TAKSİCİLERE DESTEK