Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Dikmen Gençlik Korosu CSO’da…

-CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI’NIN EĞİTİM PROGRAMINA KATILAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DİKMEN GENÇLİK MERKEZİ KORUSU HEM KONSERİ DİNLEDİ HEM DE ENSTRÜMANLARLA İLGİLİ MERAKLARINI GİDERDİ

01 Ocak 2011 Cumartesi 08:13
Büyükşehir Dikmen Gençlik Korosu CSO’da…

 Ankara Büyükşehir Belediyesi Dikmen Gençlik Merkezi Korosu üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak ilköğretim öğrencileri için hazırladığı eğitim programına katıldı ve konseri dinledi. Öğrenciler konser aralarında enstrümanlarla ilgili meraklarını da giderdiler.
Konser salonunun özellikleri, konser anında yapılması ve yapılmaması gereken davranışlar, müziğin insan hayatındaki yeri ve insana kattığı donanımlar hakkında verilen bilgilerin yanı sıra değişik ülke sanatçılarının eserlerinin de çalındığı toplantıda, orkestradaki bütün enstrümanlar tek tek tanıtıldı.
Şefliğini Burak Tüzün’ün yaptığı orkestradaki enstrümanların onları icra eden müzisyenler tarafından tanıtılıp güzel bir müzik ziyafetinin sunulması koro üyesi öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Yaşanan müzik ziyafetinin ardından sanatçılarla da teker teker görüşüp, merak ettikleri soruları soran üyeler, arp gibi ilginç enstrümanları kısa bir süre de olsa çalma fırsatı yakaladılar.
Yetkililer, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın temel işlevlerinden biri olan çok sesli klasik müziği gençlere ve çocuklara tanıtmak amacıyla belli aralıklarla eğitim konserleri verildiğini, bazı konserlerde çocuklara orkestradaki tüm enstrümanların tanıtıldığını bazen de çocukları sahneye davet ederek orkestrayı yönetmelerinin sağlandığını anlattılar.